Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
Túlságosan elnézőek voltunk

Túlságosan elnézőek voltunk

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Gyűlölködő kommentek lepték el a baloldali hírportálokat...

A liberális szólásszabadság dzsungelharcosainak komoly fejtörést okozhat, hogyan tudják majd  hergelni saját olvasóikat, szavazótáborukat az ellenzéki propagandagépezetben, ha a kormány valóban lépéseket tesz annak érdekében, hogy jogilag kordában tartsa a “véres kommentszekciót”. Kocsis Máté tegnapi kijelentése vélhetően sokként éri azokat, akik hobbiszinten fenyegetik a jobboldali közösség tagjait, akiket nem tisztelték emberi mivoltukban, nem foglalkoztak azzal, hogy besározzák a nevüket, sőt, már a gyermekeik, családjuk biztonságával sem törődve indítanak lejárató hadjáratot bárki ellen.

Gyűlölködő kommentek lepték el a baloldali hírportálokat a szlovák kormányfő, Robert Fico elleni merényletről szóló cikkek alatt, a 444 és a HVG oldalát is elöntötték a rosszindulatú kommentek, miután közzétették a hírt. Egy kommentelő így bosszankodott: „Na ebben is előrébb jár Szlovákia…”  Mindeközben magukat sajnálták a független média képviselői, hogy most biztosan ezért is őket hibáztatják majd és milyen szörnyű, hogy ezért még a pénzügyi csapokat is elzárhatják tőlük. Nos, sikerült megérteniük a lényeget a Robert Fico elleni merényletből. Ja, nem.

Az a probléma, hogy eddig nem emelte fel szavát senki a liberálisok nyílt gyűlöletbeszéde ellen, így már szinte természetessé vált számukra az, hogy következmény nélkül fenyegethetik meg akár életveszélyesen azokat, akik másként vélekednek, mint ők. Persze, ha ferdén ránézel egyikükre, akkor azonnal őrjöngenek, hogy bántod őket, de nekik a felakasztás, savazás természetes lenne. ]]>Korábban már felhívtuk a figyelmet arra]]>, hogy vérlázító ítéletek, kettős mérce alkalmazása jellemzi a magyar igazságszolgáltatást, ha jobboldaliakról van szó. Nem ritka, hogy a józan észre, tisztességre és elfogulatlanságra fittyet hányva születnek meg bírói ítéletek. ]]>Ezek nagy részében]]> ugyanis a hatóságok szerint „nem történt bűncselekmény”, vagy ]]>nem találták meg az elkövetőt]]>, sérelemdíjat pedig leginkább a balliberálisok kaphattak. Például Juhász Péter ötmillió forintot zsebelt be egy „lejáratásért”.

Évek óta mantrázzuk: megengedhetetlen, hogy nyíltan kibelezéssel, lesavazással, tarkónlövéssel fenyegessék meg azokat, akik Orbán Viktorra tették le voksukat, de ezt évekig csak a jobboldali közösség gondolta így, a balliberális gittegylet és csatolt részei lazán átugrottak az ilyen és ehhez hasonló megjegyzésen – vagy éppen ők maguk fogalmazták meg, mit tennének hatalomra kerülésük esetén a miniszterelnökkel és kormányának tagjaival. Hiába kongattuk a vészharangot, ez nem ütötte meg a nemzetközi mainstream ingerküszöbét, sőt, az EP egyetlen bizottsága sem emelte fel szavát a nyilvános kivégzésekkel fenyegetőző DK-s, jobbikos, MSZP-s politikus miatt, sőt, az is belefér a szólásszabadságba, ha a médiában buzdítanak minderre.

Ilyen volt például 2015-ben az az eset, amikor kiderült, hogy több, országosan ismert ellenzéki politikus is tagja volt annak a Facebook-csoportnak, amelyben a kormány és Orbán Viktor megölését tartanák üdvözítőnek. Illusztrációként egy akasztófát ábrázolták, amely azóta eltűnt, de helyette a kormányfőt gyalázzák – minderről 2015-ben jelentek meg sajtóhírek. A Demokratikus Koalíció persze nem vállalta a felelősséget, közölték, hogy a Facebook-csoport adminisztrátorát a DK már tavaly májusban jogerősen kizárta tagjai soraiból, így ő semmilyen módon nem tekinthető a párt tagjának, vagy véleményformálójának. Az Átlátszó cikke szerint a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó csoport több mint háromezer tagot számlál, egyik tagja Niedermüller Péter is. Korábban az volt olvasható a csoport leírásában, hogy „A diktátorokat a világon a nép haragja ölte meg!!! Orbán most rajtad a sor!!! A magyar nép nem akarja, hogy egy diktátor sanyargassa a magyar népet.” Majd kicsit később már csak annyi állt a leírásban: „A világon a diktátorokat a nép haragja ölte meg”. Persze, ez nem sértette a közösségi alapelveket.

De az is döbbenetes volt, amikor négy hónap után kiengedték a börtönből P. Imrét, a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya elnevezésű csoport tagját, akik bírókra, állami vezetőkre, közéleti szereplőkre, valamint kormánypárti és ellenzéki politikusokra adtak ki „halálos ítéletet”.

A baloldali politikusok nyíltan vállalják, hogy mi várna a fideszesekre, ha ők kerülnének hatalomra. 2018-ban is kandelábereket és román forradalmat emlegetett Márki-Zay Péter. „Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán kívül” – fogalmazott Márki-Zay egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon.

De Szarvas Koppány Bendegúz szavai is elgondolkodtatóak: “megdolgoznak a fiúk a lámpavasért”

A korábban a Demokratikus Koalíció sorait erősítő – még a párt ifjúsági tagozatának országos elnöke is volt –, jelenleg momentumos Szarvas Koppány Bendegúz 2020-ban a közösségi oldalán osztott meg egy cikket a kórházi ágyfelszabadításokról. A momentumos politikus a cikkhez pár soros véleményt is fűzött, azt írta: „járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért”.

Annak sem volt igazán következménye, amikor Simon József, az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagja a ]]>Pesti Srácok ]]>Facebook-oldalán megjelent cikk alatt egy olyan képet tett közzé, amely főbe lőve ábrázolja a kormányfőt, és az a felirat olvasható rajta, hogy: “Keresd a hibát! Én nem találtam.”

Persze mindez nem meglepő tőlük, hiszen jól tudjuk, az MSZP annak a kommunista állampártnak a jogutódja, amely politikai ellenfeleit felakasztatta, kivégeztette, fizikai megsemmisítésüket is megengedhetőnek tartotta.

Azonban érdemes megemlíteni, hogy mostani pártszövetségesük, a jobbikos gittegylet sem tétlenkedne, ők is a fideszesek felakasztását támogatnák – minderről a Jobbik békéscsabai jelöltje, Kocziha Tünde saját közösségi oldalán tett tanúbizonyságot, aki az N1 Tv egyik posztját osztotta meg, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök is szerepel. A bejegyzéshez annyit írt: „Véleményt kommentben és a választás napján mondhattok”. A poszt alatt az egyik hozzászóló úgy fogalmaz, „akasztófára való a többivel”. A kommentet egyetlen ember kedvelte, a bejegyzés megosztója, a jobbikos Kocziha Tünde.

Elgondolkodtató, hogy 2017-ben, a nemzeti ünnepen Mérő Péter Ferenc, az Együtt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője a liberális tolerancia jegyében torokelvágást is ígért Orbánéknak, amit a ]]>PestiSrácok.hu ]]> rögzített Juhászék füttyögésén. S bár az Együtt is etikai vizsgálatot indított Mérő ellen, azzal védekeztek, hogy a képviselő újságírói provokációra viselkedett így. Nyilván következmények nélkül úszta meg mindezt.

Az interneten dúló hangnem, stílus ahogy az emberek egymáshoz viszonyulnak, elért arra a kritikus pontra, ahol az államnak be kell avatkoznia – minderről Kocsis Máté beszélt az Inforádióban. A politikus szerint a közösség tagjaira való uszítás tényállást is át kell gondolni – tette hozzá, olyan kommentekre is utalva, amik életellenesek, és nincs is köze a politikához. A közbeszéd durvulása semmi jóra nem vezet – fogalmazott Kocsis Máté, aki számos médiumot is felsorolt. Persze mindez óriási felháborodással közölték az általa megnevezett sajtóorgánumok. Tudjuk, hogy számukra az etika és az erkölcs pontosan annyira idegen fogalom, mint a hit, a lojalitás vagy a hazaszeretet, de ez már hozzájuk sem méltó. Viszont az általuk hangoztatott „nagy diktatúrában” ezt mégis megtehették. Mindezidáig büntetlenül.

Mi azonban olyan jogállamban szeretnénk élni, ahol a nemzeti érzelmű, konzervatív, jobboldali újságíróknak embereknek is jár a védelem, és reméljük, hogy e téren a magyar hatóságok és a bírósági ítélkezési gyakorlat is következetesebb és komolyabb lesz majd.

Jurák Kata - ]]>www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Életmód (1) Tereb (146) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Heti lámpás (319) Mondom a magamét (7667) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Sport (729) Egészség (50) Mozaik (83) Belföld (11) Gazdaság (711) Kultúra (9) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2818) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>