Ma 2024 június 13. Antal, Anett napja van. Holnap Vazul napja lesz.
Pénzbírság a rózsafüzér imádkozásáért

Pénzbírság a rózsafüzér imádkozásáért

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szégyen!

A spanyol kormányt az alapvető vallási jogok megsértésével vádolták, miután békés tüntetők egy csoportját megbírságolták, mert a kormányzó Szocialista Párt székháza közelében lévő templom előtt imádkozták a rózsafüzért.

A spanyolországi Vallásszabadság és Lelkiismereti Megfigyelőközpont ]]>az ENSZ beavatkozását kéri]]>, mondván, hogy a kormány intézkedései a nyilvános vallásgyakorlás elleni tendencia részét képezik, „amely hamarosan elérheti a diktatórikus rezsimekre jellemző elnyomás szintjét” – hívja fel rá a figyelmet a The European Conservative hírportál. 

A Szocialista Párt székháza előtt tavaly év végén kezdődtek a tüntetések, amikor a kormány a katalán szeparatisták kegyelemben részesítését tervezte. A tervezett amnesztia nemcsak a régió függetlenségéről 2017-ben tartott illegális népszavazás megbánást nem tanúsító vezetőire terjedt ki, hanem a függetlenség kérdéséhez közvetlenül nem kapcsolódó bűncselekmények széles körének elkövetőire is. 

A tüntetések mellett minden este összegyűlt egy csoport, hogy a rózsafüzért imádkozzanak a Ferraz utcai Mária szeplőtelen szíve templom kapujában, néhány házzal lejjebb a Szocialista Párt székházától. 

Novemberben a nemzeti rendőrség letartóztatott egy idős nőt, aki a székház előtt imádkozta a rózsafüzért. Másokat is beidéztek, köztük a rózsafüzért vezető szervezőt és egy 17 éves lányt. Az idézéseket engedetlenségért és a hatósággal szembeni ellenállásért kapták. Ők 3600 euró, illetve 1800 euró összegű pénzbírságot kaptak.

„Ezek a rendezvények a vallásos hitet valló polgárok elleni tiltások és támadások sorozatába illeszkednek a kormány részéről. Szükséges, hogy ezek a tények a nemzetközi közösség tudomására jussanak, hogy védelmet kérjünk és megállítsunk egy olyan tendenciát, amely hamarosan elérheti a diktatórikus rezsimekre jellemző elnyomás szintjét, mint amilyenek Kubában, Nicaraguában vagy Venezuelában vannak” – áll az ENSZ-hez intézett petícióban.

A vallásszabadság azt védi, hogy a hívők akkor és ott imádkozhatnak, amikor és ahol akarnak. Európa-szerte megpróbálják a vallást a szigorúan privát szférába terelni, és a hívők nem nyilvánulhatnak meg

– magyarázta Maria Garcia, a megfigyelőközpont elnöke.

 

A megfigyelőközpont a belügyminisztériumtól függő, a gyűlölet-bűncselekmények elleni cselekvési terv monitoringbizottságának tanácsadó szervezete. Most magyarázatot kértek a kormánytól a letartóztatásra és a pénzbírságra. 

Garcia szerint a kormány azzal magyarázkodik, hogy az utcán imádkozó emberek zaklatnak másokat.

„A vallásszabadság megfigyelőközpontjaként meg tudtuk győződni arról, hogy ezek az emberek nem zaklatnak senkit, csupán a vallásszabadsághoz való jogukat gyakorolják, ami az ember legintimebb joga, mivel a lelkiismeretüket érinti” – mondta.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Autómánia (61) Jobbegyenes (2811) Heti lámpás (319) Történelem (18) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Mondom a magamét (7649) Gazdaság (711) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Egészség (50) Politika (1582) Szépségápolás (15) Sport (729) Mozi világ (440) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>