Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Kávé

Kávé

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem lennék most egy ellenzéki szavazó helyében.

A jelenlegi kormány politikájával nem szimpatizáló állampolgárok nagy bajban lehetnek, ha a közelgő európai parlamenti választásra gondolnak.

Pártjaik a széthullás előrehaladott állapotába kerültek, egymást érik a kirúgások és a kizárások, majd minden héten nyilvánosságra kerül egy eredetileg titkosnak szánt hangfelvétel, és időnként még pofonok is elcsattannak az egymást árulózó árulók közt.

Az ellenzéki pártoknak nincsenek se világos, se homályos üzeneteik, a színvakságot és az igazságot letagadó ideológiájuk, a liberalizmus a világ minden táján csatákat, de inkább háborúkat veszít, képviselőik pedig bátortalanul és reményt vesztetten, szégyellősen dadogva, egy leszidott és két hét szigorított szobafogsággal megfenyegetett kisgyerek módjára nyilatkozgatnak Rónai Egonnál a nagy semmiről.

Az áprilisi választási kampány fő üzenetei – romokban a négymillió koldus által lakott ország, az „oktatásegészségügy” végnapjait éli, a gazdaság helyzete meg egy közép-afrikai ország állapotát idézi – jobb társaságokban már csak nevetség tárgyát képezik, részint mert képtelenség akár egy törülközőnyi helyet is találni a Balatonnál, részint mert a horvátok tengerpartját, az elmúlt nyarak idegenforgalmi statisztikáit és saját tapasztalataimat figyelembe véve békésen, ám roppant határozottan sikerült – nekünk, magyaroknak – visszafoglalnunk, az oktatás anyagi terhei alatt görnyedező fiatalokról nem is beszélve, akik a legmenőbb, egyúttal a legdrágább zenei fesztiválokon mulatnak, majd támogatják haza egymást a hűvös nyári hajnalokon, ahelyett hogy a diktatúra elleni harc programpontjait dolgoznák épp ki.

A magyar embereket átlátszó, könnyedén ellenőrizhető és aljas hazugságokkal győzködő pártok a megszűnés határán vannak – a DK és az LMP például ma be se jutna a parlamentbe – és hibáikból nem tanulva újra belekezdtek az összefogás nevű menetrendszerű játékukba.

Ami egyrészről módfelett szórakoztató, másrészről viszont a biztos bukást jelenti a foglalkozáson részt vevők számára, hiszen ideológiai kapocs nélkül, pusztán az Orbán, takarodj! programjával nem lehet választást nyerni. Az ugyanis nem egy értelmezhető és vonzó üzenet a választók felé, hogy mindegy, kivel, mindegy, hogyan, mindegy, miért, de hatalomra akarnak kerülni.

Az ellenzéki összefogást a Jobbik nevű balliberális párt szeretné vezetni, amit jelenleg két elnök irányít. Egy Roy művésznévre hallgató, volt egri szkinhedvezér és az a Gyöngyösi Márton, aki nem is olyan régen még leküzdhetetlen vágyat érzett a magyar Országgyűlésben helyet foglaló zsidó származású képviselők összeírására.

Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy az eddig az ismeretlenség homályában sem létező Pintér Tamás jobbikos fiatalembernek a napokban sikerült azt a Fideszt lenáciznia, aminek Benjámín Netanjáhú izraeli kormányfő minden adandó alkalommal köszönetet mond, amiért megvédi a muszlim agressziótól a zsidókat, és az is, hogy Újhelyi István pár éve még sárga csillaggal tiltakozott a parlamentben Gyöngyösi zsidózására.

A szkinhed és a zsidózó meg is hirdette az ellenzéki összefogás haladó programját: kiemelt helyen fogják kezelni az emberi kisebbségi és szabadságjogokat. A Jobbik ma a megszűnt SZDSZ-nél is szélsőliberálisabb programot tűzött a régen még Árpád-sávos zászlajára.

Ami kétségkívül remek ötlet, figyelembe véve, hogy a magyar emberek nagy többségét éppen az ilyen hívószavak taszítják a leghatékonyabban.
Örkény se tudott volna ennél abszurdabb történetet kitalálni.

Mi már csak egy kávét kérünk.

Apáti Bence - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Heti lámpás (322) Nézőpont (1) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7708) Mozaik (83) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Mozi világ (440) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2823) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Gazdaság (713) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Politika (1582) Kultúra (9) Tv fotel (65) Vetítő (30) Sport (729) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>