Ma 2021 március 04. Kázmér napja van. Holnap Adorján, Adrián napja lesz.
Hófehérke és a hét demokrata

Hófehérke és a hét demokrata

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Márky-Zay lángszava ismét végigzúgott az országon.

„Márki-Zay szerint valaki direkt és rendszeresen belerondít a vásárhelyi medencébe”

HVG

Megtudtuk tőle, hogy valaki – nyilván a vásárhelyi fosófantom – heti rendszerességgel a fürdő medencéjében végzi nagydolgát. Úgy tűnik, ezekből a fantomokból egyre több van mostanában. Az illető – mint Márky-Zay meséli – komoly gazdasági károkat okoz, hiszen le kell engedni a medence vizét az exkrementum lehalászása után és fertőtleníteni is kell. Mindez pedig súlyosan megterheli a város egyébként is üres pénztárcáját.

A jeles státusférfiú nem zárja ki a politikai okokat sem. A politikai ürítés pedig komolyan veendő dolog. Bár lehet, hogy a fosófantom csak a papír árát akarja megspórolni. Továbbá szerintem akár az is elképzelhető, hogy a vízben szülés mintájára – ami állítólag könnyebb – ezt a műveletet is kevesebb nehézséggel lehet a medencében végezni.

Nem tudok számot adni róla, hogy miért, de nekem a népszerű Hófehérke és a hét törpe című Grimm mese egy jelenete jutott eszembe, és azon nyomban el is képzeltem az esetet, a mese stílusában.

A feudális erdőben állt egy tipptop kis demokratikus házikó, ebben éltek a törpék. Szóval egy este jönnek haza a demokratikus törpék: Hapci – a Sneider, Kuka – a Hadházy, Morgó – a Puzsér, Tudor – a Fekete-Győr, Szundi – a Bajnai, Vidor – a Kunhalmi (női kvóta kérem szépen!) és utoljára, de nem utolsósorban Szende – a Márky-Zay, és a házba érve azonnal roppantul meglepődtek és felkiáltottak:

Hapci – Sneider: Ki lépett ki a pártocskámból?
Kuka – Hadházy: Ki hallgatta le a diktafonkámat?
Morgó – Puzsér: Ki lesz a főpolgármester?
Tudor – Fekete-Győr: Kik ezek itt körülöttem?
Szundi – Bajnai: Kialudt a lámpa!
Vidor – Kunhalmi: Ki keretezte be a diplomámat?
Szende – Márky-Zay: Ki kakált medencémbe?

Azután körülnéznek és megtalálják az alvó Demeter Mártát, akit a gonosz mostohája Szél Berni akart eltenni láb alól, ezért elmenekült. Mikor Márta magához tért gyorsan összebarátkozott a törpékkel. Megegyeztek, hogy míg a törpék fontos feladataikat végzik napközben, addig Márta mos, főz, takarít és helyettük is szidja a kormányt. Így éldegéltek ezután. Reggelente a törpék elindultak a dolgukra.

Hapci pártjának belső elhárítását szervezte.
Morgó az állatkertben üvölteni tanította a farkasokat.
Szundi Nils Holgersonosat játszott a libáival.
Vidor régi vicceket olvasott és megállíthatatlanul röhögött rajtuk.
Kuka a hangarchívumát rendezgette és azon gondolkodott melyik pártról hozzon valamit nyilvánosságra.
Tudor iskolába járt és már a nagy „B” betűnél tartott. (Igaz, több mint fél éve.)
Szende pedig az összes térfigyelő kamerát – miután nyilatkozott nekik – a medencére irányította, hogy rajtakapja a fosófantomot.

Boldogan éldegéltek az erdő lakói nagy örömére. A mostoha azonban nem nyugodott. Elővette varázstükrét és megkérdezte tőle:

„Tükröm, tükröm mondd meg nékem,
ki a legzöldebb a vidéken?”

És a tükör kötelességtudóan válaszolt neki:

„Zöld vagy úrnőm, de tudd meg:
a Márta százszor zöldebb,
neki a fenekén is napelem van”

Dúlt fúlt a gonosz és Márta életére tört újfent. Először nagy ravaszul egy összefogás-övet ajándékozott nekik. Azt ígérte, ha ezzel körbekerítik magukat, olyan erősek lesznek, hogy legyőzik a hétfejű, tűzokádó populistát. Maguk köré is kanyarították hát, de az elátkozott öv szorítani kezdte őket annyira, hogy a szemük is kidülledt. Nagy volt a baj. Szerencsére Morgó meglelte a megoldást, és hirtelen jó nagyot rúgott az összes többi törpébe, sőt még ordítozott is velük. A többiek is rájöttek ettől a megoldásra, és ők is rugdosni kezdték egymást. Szét is szakadt az öv ettől, és megszabadulva mehettek a dolgukra.

Hazaszaladt a mostoha és elővette a tükröt, hogy megkérdezze:

„Tükröm, tükröm mond meg nékem,
ki a legdemokratikusabb a vidéken?”

És a tükör kötelességtudóan válaszolt neki:

„Demokratikus vagy úrnőm, de tudd meg:
a Márta százszor demokratikusabb
ő előválasztást is rendez”

Még jobban dühbe gurult a mostoha és legalávalóbb fogáshoz folyamodott. Fogott egy repülőjegyet és jól megátkozta. El is nevezte Flórának. Elvitte aztán Mártának – honvédnek öltözött, hogy ne ismerje fel – és mondta neki gonoszul: „Ha ezt megcsókolod békává változik a populista és ettől – bónuszként – még zöld is lesz.” Megörült a szegény árva és megcsókolta a jegyet, de az a torkán akadt és mély álomtalan álomba szenderült. Mikor a törpék meglátták, nagyon elkeseredtek. „Mi lett a mi Mártánkkal!” – kiáltozták. Hívtak segítséget akit tudtak. Csodadoktorokat, javasasszonyokat, még demokratikus újságírókat is. De nem volt mit tenni, a csodadoktorok, javasasszonyok, a demokratikus újságírók is csak a fejüket csóválták, sóhajtoztak és széttárták a kezüket, nincs mit tenni, mondták, nem bírunk a mérgezett repülőjeggyel.

Ekkor jött Karigeri királyfi, Unicumot ivott és jól megrázta Mártát. Annak kiesett szájából a repülőjegy – később már úgy mesélték, nem is volt ott – fel is nyílott szeme és megkérdezte: „Úristen, hol vagyok? És mi van az oktatásegészségüggyel?”

Megörültek ennek, és Márta – a gonosz mostoha ármánykodása ellenére – feleségül ment Karigeri királyfihoz és a törpékből minisztereket csináltak, hogy boldogan éljenek, amíg meg nem halnak. A gonosz mostohát pedig megütötte a guta.

]]>https://aristo.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (6) Kultúra (6) Nagyvilág (1454) Heti lámpás (252) Politika (1576) Rejtőzködő magyarország (171) Tereb (140) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (1973) Egészség (50) Vetítő (37) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Életmód (1) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (5137) Történelem (14) Gazdaság (657) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (505) Tv fotel (65) Mozaik (83) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>