Ma 2021 május 06. Ivett, Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
Gyurcsány Ferenc kábítószere: a politika

Gyurcsány Ferenc kábítószere: a politika

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Egy pszichológus megdöbbentő véleménye a Böszméről!

Pszichológusként komoly etikai aggály merül fel bennem, hogy megengedhető-e bárki pszichopatológiáját a nyilvánosság előtt elemeznem. Ugyanakkor megszólalt bennem a Civil Jogász Bizottság jogászának a nemzet iránt érzett felelősség- és igazságérzete. Emiatt nem hagyhatom szó nélkül a 2018. szeptember 17-én, azaz az őszödi böszme beszéde elhangzásának 12. évfordulóján az Országgyűlésben történteket.

Tavaly áprilisban családi ünnepélyre készülődve az egyik terézvárosi cukrászdában álltunk sorba édesanyámmal. Belépett Gyurcsány Ferenc, és elbűvölően köszöntötte a dolgozó nőket, valamint a vendéglátóhelyen kávézgató nyugdíjas, munkában és gyermeknevelésben megőszült asszonyokat.

A hölgyek, pártállásuktól függetlenül, elragadtatással jegyezték meg: az egykori miniszterelnök igencsak tiszteli a nőket. A sokkból magamhoz térve annyit mondtam halkan: íme, a pszichopata báj tankönyvi esete.

Felidéződött bennem 2006. október 23., amikor a két gyermekemmel együtt menekültünk a gumilövedékek elől, könnygáztól könnyes szemekkel, és a környezetem áldozathibáztató módon engem vádolt azért, hogy a családommal együtt részt vettem az Astoria szálló előtti Fidesz-megemlékezésen.

Visszaemlékeztem arra az időszakra, amikor Budapest kórházait jártam, hogy elkészítsem a baleseti sérülések statisztikáját. Eszembe jutott, hogy az 1956-ot alkotmányellenesen megtagadó Havas Szófia a János-kórház orvos-igazgatójaként nem adott engedélyt a felmérésemhez. Talán egy másik Gyurcsány Ferencet jelentett fel a 2006. október 23-án történt rendőri brutalitás miniszterelnöki kézivezérlése okán, büntetőjogilag megalapozottan, több tényállásra vonatkozóan a Civil Jogász Bizottság társelnöke, Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság büntetőkollégiu­mának nyugalmazott elnöke? Nem valószínű. Gyurcsány Ferenc kettős személyiség.

A színpadiasságából adódó előadókészsége őt még mindig sokak számára hitelesíti, így az sem tűnik fel, hogy a DK elnöke nem más, mint önmaga karikatúrája. Bármennyire is természetesnek látszik „Feri a szomszédból”, az üvegből ásványvizet ivó, zakó nélkül, hosszú ujjú ingben, hatás­szünetekkel beszélő, néphez szóló „proli”, valójában ő nem más, mint a nemzete iránti alázatot eljátszó, ezáltal tudathasadással küzdő milliárdos.

A 2006. szeptember 17-én nyilvánosságra került őszödi beszéd a részéről nem gyónás volt, hanem nyílt provokáció a hazai erkölcsi pánikreakció beindítására, ezáltal ürügy október 23-án nem a tüntetők, hanem a megemlékezők leverésére, azaz az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének megbecstelenítésére, a magyarság megalázására.

Jól emlékszünk még a lelki Trianonra 2004. december 5-én, amikor a népszavazáson ugyan több volt az „igen” az elszakított területek magyarságának az állampolgárságára vonatkozóan, Gyurcsány magyargyűlölő propagandájának következtében a népszavazás mégis eredménytelennek bizonyult. Amikor ő Orbán Viktor tudathasadásáról beszélt a Sargentini-jelentés kapcsán, fel sem merült benne, hogy leginkább az ő miniszterelnöki propagandája mosta össze Magyarországot (akkor még Magyar Köztársaságot) a magyar kormánnyal.

Gyurcsány Ferenc 2018. szeptember 17-i parlamenti kirohanása egyszerre provokáció és projekció. Provokáció, mert éppen aznap adta elő a heves indulatoktól túlfűtött monológját; és projekció, mert a saját személyiségjegyeit vetítette ki a miniszterelnökünkre.

Gyurcsány manipulálja és szorongásban tartja a környezetét, miközben ő egyáltalán nem szorong, ehelyett vérbeli stresszorként van jelen a hazai közéletben, tartja folyamatos izgalmi állapotban mind a benne hívőket, mind az ellene szólókat. Személyisége irritáló, emiatt odafigyelünk rá, ha akarunk, ha nem. A politikai életben nem a hazája iránti felelősségérzet tartja meg: neki a hatalom nem más, mint kábítószer. Politikai megnyilvánulásai ezáltal az ő szenvedélybetegségének a markáns tünetei.

Szöőr Anna

A szerző pszichológus-jogász

]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Életmód (1) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (505) Heti lámpás (254) Gazdaság (657) Vetítő (37) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Mozaik (83) Belföld (6) Politika (1578) Tereb (140) Jobbegyenes (2018) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5276) Autómánia (61) Nagyvilág (1454) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Egészség (50) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>