Ma 2022 december 01. Elza napja van. Holnap Melinda, Vivien napja lesz.
Jeszenszky Zsolt: Azt mondjuk, ti vagytok a kretének

Jeszenszky Zsolt: Azt mondjuk, ti vagytok a kretének

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Jeszi az oroszlán barlangjában! Interjú a 24.hu-n.

Azért szól be olykor durván, mert ezekre a kijelentésekre mindenki ugrik, mint a gyöngytyúk a takonyra. Az, hogy „jól szopnak a fideszes csajok, a jobbikosok meg nem” szerinte poén, annak pedig telitalálat. A pökhendi stílus szerinte a balosokra jellemző, ők jobbosként csak visszavágnak.

Úgy látja, politikai hátszél nélkül ma nincs sajtó, politikai érdekek kiszolgálása nélkül létezni sem lehet. Kultúrharcos interjú a magát politikai hobbistaként számon tartó Jeszenszky Zsolttal, az Echo Tv Keménymag című műsorának állandó vendégével, a DJ-szövetség elnökével, aki apját, az Antall-kormány külügyminiszterét sem kíméli.

De miért ennyire alpárian?

Arra gondol például, amikor azt mondtam, hogy jól szopnak a fideszes csajok, a jobbikosok meg nem?

Például.

Az telitalálat volt.

Telitalálat?

Nem fogok szerénykedni és nem mondom, hogy csak ezért, de tény: az Echo TV egyik legnézettebb adása lettünk.

Nem gáz ilyen megszólalásokkal növelni a nézettséget?

Egyáltalán nem. Ez egy poén, és a helyén kell, kellene kezelni. A műsorban pedig egyáltalán nem csak erről beszélgettünk, és a sok trollkodás, provokáció mögött rengeteg mélyebb tartalom is van. De ha már idézünk, tegyük pontosan: nem a jobbikos lányokról, hanem egy konkrét jobbikosról beszéltem. És az nem Dúró Dóra volt, aki ezt magára vette. Sőt, nem is politikusról volt szó, hanem egy mezei szavazóról.

Dúró Dóra egyáltalán nem vette magára a megjegyzését. Annyit írt, hogy: „Egész egyszerűen nem férfi, aki egy tévéadásban ilyeneket mond…” Amúgy előre kitalálta, aztán „spontán” bedobta?

Dehogynem vette magára, a jobbikosok nevében is megsértődött. Amúgy igen, benne volt a fejemben ez a geg, aztán jött egy alkalom, ahol el lehetett sütni.

Az aktuális kormányzati gendertéma miatt?

Ez azért túlmagyarázás. Más kérdés, mit gondolok a genderügyről, soha nem rejtettem véka alá a véleményemet. Először is nagyon tisztelem és szeretem a nőket, minden szempontból egyenrangúak a férfiakkal. De ne felejtsük el a különbségeket sem: nem véletlen, ahogy „porból és hamuból” megformáltak minket: ha lehetek ismét szókimondó, az egyik társaságnak faszt, a másiknak pinát adott az Úr. Igaz, van humorérzéke, mert a segglyukat is megteremtette…

Ezt is jófejségnek gondolja?

Ez egy újabb trollkodás, amire majd bizonyára megint rá fognak ugrani ugyanazok a gyöngytyúkok, hajrá… De komolyra fordítva: a biológiai determináltság nem véletlen.

Minek így nekimenni a melegeknek?

Senki sem megy neki a melegeknek. De ne féljünk a szavaktól. Szólásszabadság van, a gyűlöletbeszéd csak egy kreált kategória: olyan gumiszabály, amit saját belátása szerint bárki alkalmazhat arra, hogy mások véleményét elhallgattassa. A közösség elleni izgatás persze más, az jogi tényállás. De az, hogy emberek akár sarkos véleményt mondanak egymásra, abszolút nem jogi kategória.

Ön pont akkor kezdett el genderezni, amikor a kormány is elővette a kérdést.

Egy példát mondjon.

...

Az interjút a ]]>24.hu - n ]]>olvashatják el!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Mozaik (83) Sport (729) Tv fotel (65) Heti lámpás (260) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (516) Jobbegyenes (2484) Flag gondolja (33) Egészség (50) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (6465) Gasztronómia (539) Gazdaság (669) Életmód (1) Autómánia (61) Tereb (142) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Politika (1581) Nagyvilág (1304) Belföld (8) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>