Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
Gyurcsány négy tévedése

Gyurcsány négy tévedése

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

2009. április 14. óta készül revansot venni a sorson...

Gyurcsány Ferenc – ha valóban ő volt, ahogy az MSZP-ben is beszélték – abban a meggyőződésben szivárogtatta ki az őszödi beszédet, hogy az a politikai tevékenységének csúcsteljesítménye, „szenvedélyes igazságbeszéd” volt, amellyel megpróbálta helyre tolni a kizökkent időt. Mivel azonban az eredetileg májusban elhangzott beszéd után a világ és a kormányzás ugyanabban a kerékvágásban zötyögött tovább, Gyurcsány úgy gondolta, hogy átnyúl a saját pártelitje feje fölött, és a népet szerzi meg szövetségesnek. Meg volt róla győződve, hogy a nép az őszödi beszédet pontosan úgy fogja értelmezni, ahogy ő maga, és őt a lelkesedés hatalmas hulláma emeli majd abba az erőpozícióba, amelyből leszámolhat a pártbeli ellenfeleivel, végrehajthatja a reformjait.

Itt követte el az első súlyos tévedést. A nép ugyanis a beszédből azt hallotta meg, hogy hazudott reggel, éjjel meg este. És a nép kikérte magának: nem elég, hogy a miniszterelnök éveken át hülyének nézte, ezt még a képébe is vágja. Hogy ő maga, vagy látszat szerint más, az egyre ment. A nép fellázadt.

Gyurcsány itt követte el a második, végzetes tévedést. A saját politikusi képességeiben bízva úgy döntött, hogy a számára váratlan fejleményeket a saját javára fordítja. Gyakorlatilag megkontrázta a nép felháborodását, tovább szítva a felkorbácsolódott indulatokat, azokat először áttételesen, majd a végén a szó szoros értelmében rátolta a jobboldali ellenzékre. A közelgő önkormányzati választások előtt az anarchia rémét villantotta fel a reményei szerint megrémülő polgárság előtt, abból a politikai alaptételből kiindulva, hogy válság idején az emberek többsége a mindenkori hatalomhoz húz.

Ez sem így alakult. Több százezer ember közvetlen, többmillió a tévén át közvetett szemtanúja volt a hatalom addig elképzelhetetlen brutalitásának. A többség számára a 2006 őszi események nem a fékeveszett anarchia rémét idézték, hanem a fékevesztett hatalomét. 

Gyurcsány ekkor követte el a harmadik tévedését, ami már az előző kettőből következett. Miután kitüntették a rendőri brutalitásért felelős vezetőket, minden pontosan úgy folytatódott, ahol az őszödi frakcióülés előtt mentek a dolgok, és amivel szemben az egész cirkuszt megrendezte. Hazudott tovább reggel, éjjel meg este, alkalmazta a trükkök százait, egészen addig, amíg a gazdasági válság maga alá nem temette. A személyes kudarca ezzel teljessé vált.

Azóta, 2009. április 14. óta készül revansot venni a sorson. És ez a negyedik, talán utolsó nagy tévedése, amelynek a vele szövetségre lépők fizetik meg az árát.

Bencsik Gábor - ]]>wwww.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Mozaik (83) Jobbegyenes (2382) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6240) Nagyvilág (1464) Történelem (15) Tereb (141) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Sport (729) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Életmód (1) Heti lámpás (260) Egészség (50) Autómánia (61) Gazdaság (667) Politika (1581) Belföld (8) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (513)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>