Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Médiaterror kamu alapelvek szerint

Médiaterror kamu alapelvek szerint

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A Facebook még a három T elvét sem tette magáévá.

 

Szerdán bejárta a sajtót az a döbbenetes hír, hogy a Facebook.com letiltotta a ]]>Mediaworks Hungary Zrt. ]]>által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait. A hivatalos érdeklődésre, amelyben a tiltás okát probálta megtudakolni a kiadó, nem érkezett konkrét válasz. Gyakorlatilag mindenki számára nyilvánvaló, hogy az amerikai cég döntésének politikai, ideológiai okai vannak.

A magukat közösségi portálként aposztrofálók kamu alapelveiről korábban a ]]>Magyar Nemzet is megírta véleményét,]]> a mostani döntésükből pedig egy lassan három évtizede letűnt korszak módszerei köszönnek vissza.

Emlékeznek még?

A kommunizmus működött így, hogy a közélet nekik nem tetsző szereplőit letiltották, persze akkor még nem volt online média, így az élet akkor létező területein tették lehetetlenné a számukra ellenséges emberek, csoportok létezését.

Ám talán arra is sokan emlékeznek még, hogy bármilyen rossz is volt azért az a rendszer, valamifajta megengedés még náluk is létezett, vagyis bizonyos dolgokat megtűrtek, eltűrtek. És hát persze volt akiket támogattak, így alakult ki a három T, a Tűr, Tilt, Támogat semmiképpen sem jó, de a Facebook-nál még így is megengedőbb rendszere.

A Mark Zuckerberg által alapított cégnél ebből a bizonyos három T-ből mára csupán egy maradt, ugyanis ami nekik nem tetszik, azt azonnal letiltják és nemcsak a Mediaworksöt, hanem gyakorlatilag mindent és azonnal.
A Facebook döntéséről - erről az elfogadhatatlan akcióról - szóló hírt természetesen a Magyar Nemzet című lap is megosztotta, nemcsak online felületén, hanem Facebook oldalán is.

Ezek után kíváncsian várjuk, meddig maradhat ott, vagyis mikor éri el őket is a zuckerbergi médiaterror.

Winkler József

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Heti lámpás (322) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Politika (1582) Autómánia (61) Tereb (146) Mozaik (83) Egészség (50) Nézőpont (1) Gazdaság (713) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Mondom a magamét (7708) Jobbegyenes (2823) Tv fotel (65) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>