Ma 2023 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
Elkésett lázadás – politikai hullák egy halott ügyért demonstrálnak

Elkésett lázadás – politikai hullák egy halott ügyért demonstrálnak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Halottnak a csók...

Ha a Jobbik–MSZP-P–DK–LMP összefogását az elmés jobboldali sajtó zombikoalíciónak nevezte, akkor a szombati tüntetés okkal kaphatja a Walking dead nevet. Politikai hullák egy halott ügyért demonstrálnak. Ennél horrorisztikusabb felvonulásra még halloween idején sem számíthatunk…

Igazi rém-menet lesz az agyhalottak demonstrációja. Persze nem azért, mert állítólag részt vesz a tüntetésen a törni-zúzni kész, baloldali B-közép, az Antifa néhány európai megszállottja (vagy legalább is, reméljük, hogy nem ezért.), hanem főképp azért mert a tervezett felvonulásnak okai és céljai egyaránt rémületesek.

Újraszámlálást és új választási rendszert akarnak

A tüntetésre ugyanis azért kerül sor, mert a szervezők elsősorban nem hiszik, hogy a lezajlott választás tiszta lett volna. Az a tény, hogy ötvenezer embert kellett volna bevonni a csalásba, mint általában a derekasabb összeesküvésekbe, nem zavarja őket. Meggyőződésük olyan szilárd, mint másoknak a cionista gyíkemberek aljas machinációiba, a Föld laposságába, vagy a chemtrail-projekt veszélyeibe vetett hite.

Másodsorban abban sem hisznek a tüntetők, hogy a választási rendszer a nép valódi politikai akaratát tükrözi. Hogy az elért voksokkal más országokban is elsöprő többséget szerez a Fidesz, az ugyanúgy nem zavarja őket, mint a valóság egyéb elemei.

Bár az tény, hogy a választás megmutatta, többen vannak, akik nem akarják a Fidesz-kormányt, mint azok, akik igen, ennek semmi jelentősége nincs.

A politikában ugyanis – mint minden társas játékban – az akarat számít és nem a nemakarás.

Elképesztően sok dologra igaz ugyanis, hogy nem akarjuk. Igazából végtelen mennyiségű dolgot nem akarunk. De ezen a vonalon, még csak viccből sem érdemes elindulni. Mert életnek, cselekvésnek, szabadságnak azt nevezzük, ha valamit akarunk, s akaratunknak megfelelően cselekszünk. A nem akarás semmi. Értelmetlenség. Az akarat az egyetlen, ami a valóságra hat.

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása

És ezzel el is jutottunk a tervezett tüntetés szörnyű céljaihoz. Ezek a nem-demokraták ugyanis a demokratikusan megválasztott parlament ellen tüntetnek. És az egy dolog, hogy ezzel voltaképpen az ország – világos szándékok mellett kiálló, azaz a Fideszre szavazó – milliói ellen demonstrálnak, de egyúttal a köztársaság megdöntésén is fáradoznak.

Lányi Örs, a tüntetés ötletgazdája úgy nyilatkozott, „bízik abban, amit a momentumos Fekete-Győr András jósolt, hogy nem négy évig kell kitartania a mostani lendületüknek, mert ez a rendszer hamarabb összeomlik. Abban bízik, hogy a szombati fővárosi tüntetés szikra lehet, ami beindítja a vidéki nagyvárosokban, falvakban is a tüntetéseket, …illetve, hogy fellépésüket sztrájkok követhetik a különböző szektorokban.”

Talán ma még túlzás az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása irányuló bűncselekménynek nevezni a tervezett demonstrációt, de azért az, aki nem fogadja el a demokratikus választás eredményét, aki csak azt tekinti legitim választásnak, amelyen az ő pártjai nyernek, nos, az nem demokrata, az nem akar demokráciát, s, ha olyan víziói vannak, mint amilyeneket Lányi Örs delirál, akkor ő a demokratikus rend megdöntésére készül.

Elkésett lázadás

Persze nem kell rémeket látni akkor sem, ha a legkegyetlenebb zombi-apokalipszisre készülnek a menetelők.  Az elkésett lázadás ugyanis éppen olyan röhejes, mint amilyenek ezek a kormánybuktatás igényével meginduló nagy nekiveselkedések általában. Most aktuálisan különösen vicces, hogy kereken egy hetet késtek a hatalmas mega-giga tömegdemonstráció szervezői. Ha a múlt szombaton kivonul a sugárutakra a zombi-koalíció minden híve, talán lett volna eredménye a dolognak.

Így, utólag azonban „halottnak a csók”, hogy stílszerű maradjak.

És az is vicces, hogy most, a választás után hirtelen észbe kaptak és mégis szívesen összeborulnának a nyilasok és liberálisok, a zöldek és a kommunisták, a globális hálózatok multikulturális szálláscsinálói és a helyi kleptokraták ellen küzdő donkihóték.

A kétségbeesett önfeladás eleinte szánalmasnak tűnt, de ma már világos, hogy a hatalom vágya és a gyűlölet mérge minden identitását elmossa ezeknek az embereknek. Nemesebb volt, amíg utálták egymást. Nemesebb és hitelesebb. Most, összefogva sem hitel, sem nem.

A konok hatalomvágy és bugyborgó gyűlölet tombolását elhűlve bámuló széles közönség megnyugtatására azonban hadd írjam ide: a hasonló (a kormánybuktatás igényével fellépő) demonstrációk számadataira emlékezve, biztosak lehetünk benne, hogy – szemben okaival és céljaival – a szombati walking dead méretei korántsem lesznek ijesztőek.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Nagyvilág (1306) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Tereb (142) Történelem (15) Politika (1581) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (518) Kultúra (6) Mondom a magamét (6705) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (261) Életmód (1) Vetítő (30) Jobbegyenes (2576) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Sport (729) Gazdaság (676) Belföld (8)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>