Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Csókay András vezeti a rendkívül bonyolult és veszélyes műtétet

Csókay András vezeti a rendkívül bonyolult és veszélyes műtétet

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Isten segítse őket!

A Honvédkórház szakemberei is közreműködnek a koponyájuknál összenőtt bangladesi sziámi ikrek végleges szétválasztó műtétjénél – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a koponyájuknál összenőtt bangladesi sziámi ikrek soron következő műtétjében a Honvédkórház több orvosából és egészségügyi szakdolgozójából álló csapat is rész vesz július végén Bangladesben. A műtét a dakkai Központi Katonai Kórházban lesz.

A kórház tizenegy egészségügyi szakemberrel támogatja a sziámi ikerpár végső operációját, a szakemberek között vannak orvosok, műtőssegédek és műtősnők is. A rendkívül bonyolult és veszélyes műtétet Csókay András idegsebész, a Honvédkórház idegsebészeti osztályának osztályvezető főorvosa vezeti.

A Honvédkórház orvosai önszántukból ajánlották fel segítségüket, az egészségügyi szakdolgozók az MH Egészségügyi Központ külön engedélyével lesznek jelen az operációnál – írták.

Közölték azt is, az intézmény műtéti eszközparkot is biztosít a beavatkozás elvégzéséhez, amely várhatóan két napig fog tartani.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány kedden azt közölte az MTI-vel: Bangladesben végzik el a fejüknél összenőtt sziámi ikrek végleges szétválasztó műtétjét az alapítvány magyar orvosai. Közleményükben pontos időpontot nem írtak, úgy fogalmaztak, „a gyermekek állapota optimális”, így hamarosan elvégezhető a szétválasztásuk.

Hozzátették, a sziámi ikrek jól vannak, műtétsorozatuk féléves magyarországi plasztikai sebészeti szakasza sikerrel zárult.

Emlékeztettek: az alapítvány orvoscsapatát 2017 novemberében kérték fel a szülők és a bangladesi kollégák az akkor másfél éves Rabia és Rukia szétválasztására.

MTI

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7725) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Heti lámpás (322) Sport (729) Tereb (146) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Gazdaság (713) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Mozaik (83) Kultúra (9) Jobbegyenes (2825) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Vetítő (30) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>