Ma 2022 június 27. László napja van. Holnap Levente, Irén napja lesz.
És akkor a hóhér unokája kiment Brüsszelbe….

És akkor a hóhér unokája kiment Brüsszelbe….

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Beszéljünk a lényegről!

Dobrev Klára, azaz Gyurcsányné nagyapja Apró Antal.

Beszéljünk arról, hogy ki is volt Apró Antal: 

Ezer élet kioltására Gyurcsány feleségének nagyapja, Apró Antal adta a parancsot.

Kéri Edit tizenöt éve folytatott kutatásainak eredménye a Magyarok Világszövetségének kiadásában megjelent könyv. A szerző közli 195 gyilkos nevét, akik e napon a Kossuth térre néző öt épületből gépfegyverrel tüzet nyitottak a Himnuszt éneklő békés tüntetőkre: ÁVH-s kormányőrök, karhatalmisták, veterán partizánok, antifasiszták és 53-ban kiszuperált ÁVH-sok. Közülük 32-nek közli fényképét és 40-nek rövid életútját. A nevek között: Fónay Sándor, Ungár Lajos, Bauer Miklós dr. és felesége Schönberg Judit, Poros Tamás, Schlesinger (Seres) Márton.

A valóságos genocídium legfőbb parancsnoka pedig Apró Antal, aki nem más, mint Gyurcsány Ferenc feleségének nagyapja. A párt Központi Vezetősége aznap nevezte ki Apró-t a Katonai Bizottság teljhatalmú parancsnokává. Részlet a párt KV aznap reggeli ülésének gyorsírásos jegyzőkönyvéből: Apró (Antal) – Elvtársak, én a megbízást elvállalom, azzal a felhatalmazással, hogy a Központi Vezetőség az intézkedéseinket tudomásul veszi.

 

Nem szeretném, ha komolyabb akció után a felelősség kérdése úgy merülne fel, hogy miért ezt meg ezt tette, “miért adott ilyen vagy olyan intézkedésre parancsot.” Teljes felhatalmazást kérünk. “A felhatalmazást a KV egyhangúlag megadta. Ezzel az ülés véget ért.” Ezután a reggeli felhatalmazás után 11 órakor jött az embertelen sortűz – írja könyvének 71. oldalán Kéri Edit. Rácz Sándor, az MVSZ tiszteletbeli elnöke a könyvbemutatón elmondta: ő maga öt nap múlva, 1956. október 30-án ment be Nagy Imréhez az Országházba, annak déli kapuján. Ekkor a fűben kéz- és lábfejek hevertek, az épület falán pedig cafatokban lógott az emberi hús. A könyvbemutatón jelen volt Körömi Teréz, a könyv társszerzője is.

Ő 234 Kossuth téri halott nevét gyűjtötte össze temetőkben, hozzátartozóktól, megjelent publikációkból. A könyv ezt a listát is tartalmazza. Körömi Teréz elmondta, hogy tudomása szerint a Fehér Házba is vittek hullákat. Nem tudja, hogy volt-e itt daráló, de azt tudja halászoktól, hogy a Duna partjának e szakaszán kövérre hízott húsevő halakat lehetett fogni. Patrubány Miklós, aki a könyvbemutatót vezette, a Magyarok Világszövetsége nevében nyilvánosan felszólította Gyurcsány Ferencet: őrködjék afölött, nehogy Március 15-én a tüntetőkbe lőjön a rendőrség. Majd a sajtón keresztül feltette a kérdést: Most, miután Kéri Edit könyvéből kiderült, hogy a magyarság ellen 1956. október 25-én, a Kossuth téren elkövetett genocídium – amelynek ezer ártatlan esett áldozatául – első számú felelőse feleségének a nagyapja, Apró Antal, most sem érez késztetést arra, hogy távozzék a magyar közéletből?

Forrás: MVSZ sajtószolgálat. 2017.

]]>mindenszo.hu ]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (665) Életmód (1) Történelem (15) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1465) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (513) Autómánia (61) Sport (729) Szépségápolás (15) Tereb (141) Heti lámpás (259) Kultúra (6) Mozaik (83) Belföld (7) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2341) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6147) Egészség (50) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>