Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
Bencsik András: Mint cseppben a tenger

Bencsik András: Mint cseppben a tenger

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem a bús belgák, hanem a boldog marokkóiak. Miről szólt ez az őrület?

A Belgiumban élő marokkói bevándorlók mindenki számára érthetővé tették, hogy mi vár Nyugat-Európára. Akinek ezek után is maradtak illúziói a békés egymás mellett élés lehetőségeiről, az – ahogy mondani szokás – beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével. Az történt ugyanis, hogy a katari világbajnokságon a marokkói válogatott meglepetésre legyőzte a sokkal erősebbnek számító belga válogatottat. Ezután azonban nem vidám sörözés kezdődött a brüsszeli őslakosok és a bevándorolt marokkóiak között, hogy hát ugye, azért szeretjük egymást, elvégre a foci is csak egy sport, hanem tűz, robbanás, pusztítás és pokol.

Az Origo.hu tudósítása szerint múlt vasárnap kora délután tömegzavargások törtek ki Belgium fővárosában és másutt is, miután a belga válogatottat megverte a marokkói. A rendbontók marokkói zászlókkal a kezükben gyújtogattak, törtek-zúztak, a rendőrségnek még vízágyút is be kellett vetnie a megfékezésükre. Nem csupán Brüsszelben volt balhé, hanem Rotterdamban, Amszterdamban és Hágában is. Rohamrendőröknek kellett beavatkozni, mivel mindenütt zavargások törtek ki. Sok helyütt petárdával lőtték a rendőröket, autókat gyújtottak fel és zúztak össze.

De nem a bús belgák, hanem a boldog marokkóiak. Miről szólt ez az őrület? Talán mi még baj nélkül meglelhetjük a jelenség magyarázatát. Első pillantásra ugyanis az a látszat, mintha a „marokkói hátterű” – ez a liberális média kedvenc szóhasználata annak elfedésére, hogy a marokkóiak, azok biz’ marokkóiak – fiatalokat valami különös gyűlölet hajtaná, úgymond a gazdag befogadó világ ellen. Alaposabb ránézésre azonban kiderül, itt egészen másról van szó.

Ezek a fiatal marokkóiak váratlan győzelmük örömétől megittasulva levetették álarcukat és úgy viselkedtek, ahogy Belgiumba érkezésük óta titokban mindig is gondolták: ők nem menekültek, nem is bevándorlók, hanem hódítók. Belgium részben már az övék, és ha majd egészen az övék lesz, akkor mindent, ami a flamand és a vallon múltra emlékeztet, le fognak rombolni. Stílusosan mondva, semmik voltak és minden lesznek. Még stílusosabban: az eltörlés kultúrájának ideje jött el.

Szomorú és szánalmas, hogy a belga és a francia sajtó másnap reggelig lapított, nem mert a zavargásokról hírt adni, csak amikor a botrány miatt már nem hallgathattak tovább. Ez a kollektív gyávaság több mint aggasztó. Ha nem lépnek működésbe az önvédelmi reflexek, ha egy civilizáció az őt érő fenyegetésre nem mer reagálni, akkor az a civilizáció nagy bajban van. Mint cseppben a tenger, úgy mutatta meg Belgiumban valódi célját a Nyugat-Európát elárasztó inváziós civilizáció. Nem beolvadni akar, még csak nem is elvegyülni, majd többséget szerezve átvenni az irányítást, hanem elsöpörni mindent, és a meghódított világot a saját törvényei szerint berendezni.

A marokkói arab és berber fiataloknak pontosan annyira értéktelen mindaz, amit a németalföldi kultúra az elmúlt évszázadokban létrehozott, amennyire értéktelennek bizonyult az észak- és dél-amerikai kultúra az őt meghódító európaiak szemében. Szomorú szójátékkal élve, Nyugat-Európa a Vadnyugat sorsára jutott, csak éppen máshogy osztották ki a szerepeket. A kiirtandó őslakos indiánok szerepét a nyugat-európai lakosok kapták, míg a könyörtelenül bátor telepesek szerepét példánkban a marokkói fiatalemberek alakítják.

Most a történet kezdetén vagyunk, de mert a történelem tanít, ha merjük végiggondolni, megsejthetjük a végkifejletet.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1305) Jobbegyenes (2539) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Politika (1581) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Heti lámpás (260) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15) Egészség (50) Belföld (8) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Sport (729) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Irodalmi kávéház (516) Mondom a magamét (6595) Gazdaság (675) Tereb (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>