Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
Buli-forradalmár újratöltve

Buli-forradalmár újratöltve

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ez nem veszélyes, ez szánalmas.

Május 21-ére hirdettek újabb gyűlést Budapesten a „Nem maradunk csendben” és az „Oktatási Szabadságért” csoport. Utóbbi neve angolul is ott a felhíváson, Freedom for Education. Ez kell, mert másképpen nehéz „támogatást szerezni”.

Brendon, immár hivatásossá felfokozott buli-forradalmár újra felébredt. Ez nagyjából másfél hétbe tellett, de ez van, a buli-forradalmár lét bizonyos kötelezettségekkel jár. Azt ki kell heverni. Meg „uncsika” is volt most a „szitu”.

Ez másképpen, mindenfajta poén nélkül megfogalmazva úgy hangzik, hogy: „nem nagyon volt most olyan apropó, ami olyan elemi dühöt váltana ki az emberekből, mint a CEU-törvény és a civiltörvény”. ]]>Ezt maga Lukács Áron nyilatkozta ]]>a „Nem maradunk csöndben” csoport részéről.

Aztán folytatta. Ez az „izgi rész”. Az index aligha ellenséges Lukács Áronnal, így alighanem a sajtószabadság szocialista párti normáinak is megfelel, ha onnan idézek.

„Ez érthető, de szomorú is, mondta… Ők amúgy sokat gondolkodtak azon, hogy szervezzenek-e tüntetést direkt azért, hogy megmaradjon a flow, a lendület, aztán úgy gondolták, hogy nem az ő dolguk, hogy ügyeket kreáljanak, alakítsák a közbeszédet, az maradjon meg a pártoknak”.

Ez egy független, civil szervezet képviselőjének állítása.

Brendon, immár hivatásossá felfokozott buli-forradalmárnak ez a megközelítés igen tetszett. Szeretett úgy gondolni magára, mint aki puszta lendületével alakíthatja a közbeszédet. Ez a hajlam benne akkor fejlődött ki, amikor először küldött édesanyja telefonjáról egy emelt díjas sms-t egy valóság show szereplőjére.

„Ilyen lehet az igazi demokratikus politika is” – formált újabb érdekes gondolatot Brendon, ami egy kis időbe tellett, ezért leült kipihenni a fáradalmakat. De hát a demokrácia nagy dolog, azt szolgálni kell. Ezért Brendon újrasminkelte megjelenését, és felállt tüntit keresni.

Újra jön a hivatalos, a viccmentes nyilatkozat. Ezt az Oktatási Szabadságért egyik szervezője, Lehotai Orsolya tette az indexnek pár napja, még a mostani tünti-szeánsz meghirdetése előtt.

„Nekik is az a tervük, hogy pörgetik tovább a dolgokat, mert – mint mondják – a CEU-törvény körül még sokáig lesznek hírek… Arról megoszlik a csapat véleménye, hogy más ügyekre is rámenjenek-e, Lehotai azt mondta, sokat beszélgettek erről, de arra jutottak, hogy a meglévők is elég erősen tematizálnak. A fókuszban most inkább az van, hogy egyfajta országos szolidaritási akciót indítsanak.

Brendon elemében érezte magát, ez az az ügy, amiért neki fel kellett kelnie. Fókuszban lenni, miközben tematizál és ez szolidáris is? Hát ennél cukibb nem is lehetne!

S most hozzuk össze a két párhuzamos történetet. Mert igazából ugyanarról van szó. Brendon a képzelet szülötte, a gondolkodásmódját viszont bizonyítják a valóság szereplői.

Ez nem veszélyes, ez szánalmas.

A május 21-ei tünti el fog maradni, ha esik az eső. Ha túl meleg van. Ha kinyit valamelyik szabadtéri romkocsma, vagy nem sikerül a szempilla kifestése. Gender-semleges értelemben, liberál-demokrata módra.

Máté T. Gyula

]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Vetítő (30) Mozi világ (440) Gazdaság (711) Autómánia (61) Egészség (50) Tereb (146) Heti lámpás (319) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Politika (1582) Jobbegyenes (2815) Történelem (18) Életmód (1) Mondom a magamét (7656)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>