Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Nyávogj, buzi!

Nyávogj, buzi!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Szégyen!

Tegnap lezajlottak a sajnálatos eurovíziós események, aminek a következménye az lett, hogy nyert a portugál ligetvédő bájaleksz, az asperger-szindrómás hippi, aki úgy rázza a fejét, mint egy parkinzonos búbos cinege. Az egy dolog, hogy a virslipuncival ellentétben még énekelni sem tud, de mivel idén ő volt a legbuzibb, gyorsan meg………. nyerte Európát. De mivel nem kulturális rovat (sem) vagyunk, ezért nem ez a televízió-történeti förmedvény a kritikánk tárgya.

Az, hogy ez a show nem a popzenei minőségek csatája, azt rég tudjuk, ahogy azt is, hogy alapvetően úgy küldjük oda popzenénk feltörekvő ifjú titánjait, hogy szophassanak egy jó nagyot. A nagyobb kultúrkörök úgyis leszavaznak egymásra, mi meg ugye itt vagyunk, ázsiaiak európában, piros pöttyel a seggünkön, magányosan. És akkor még szóba se került a buzilobbi…

Miután ez a műsor szabadította rá az európai civilizációra az ABBA együttest is, súlyos felelőssége van annak megállíthatatlan hanyatlásáért szerintünk, és szegény Pápai Jocit (aki mellesleg a március 15-i állami ünnepség egyetlen emlékezetes momentumát szállította) kifejezetten sajnáltuk, hogy Kijevben kellett ugrálnia az LMBTQXY lobbi kedvenc tévéműsorában. Mindegy.

A Habony-Művek zászlóshajója, a Ripost! azonban mégis szintet lépett idén Joci esetében, az öles „Hajrá cigány!” főcím mindenképp új, üde színfolt a magyari újságírás kék egén. Mi, itt a Toronyházban eddig is örömünket leltük abban, hogy a nyelvi kifejezőeszközök és prosztóság határait feszegessük, de ezt mégis kénytelenek leszünk lepontozni. Az anti-PC és a sima suttyóság között azért van némi különbség.

Végigfutottunk hát a magyar popzene néhány állócsillagán, és megfogalmaztuk Ripost! stílusú főcím javaslatainkat, amikkel leginkább mind szakmailag, mind emberileg előremutató, építő javaslatokkal szeretnénk szolgálni a kollégáknak az európai értelemben vett újságírás további kimagasló minőségben való folytatása céljából. Sok sikert!

  • Presser Gábor: „Morogjál, bibsi!”
  • Kállay- Sanders András: „Ugrálj, manki!”
  • Both Miklós: „Tamburázz, tutajos migráns!
  • Alföldi Róbert: „Nyomassad, buzeráns!”
  • HIEN: „Megúszta a napalmot, most nekünk vonyít”
  • +1 Liu Shaolin Sándor: „Korcsolyázd le a fél világot, te hasított szemű sárga!”

A félreértések elkerülése végett: Vörösmarty Mihály Húzd rá cigány, megittad az árát sorához hasonlítani a Ripost! címoldalát meg Vörösmarty Mihályra nézve sértő.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Történelem (18) Belföld (11) Politika (1582) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Egészség (50) Autómánia (61) Jobbegyenes (2823) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7708) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (322) Sport (729) Vetítő (30) Tereb (146) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Gazdaság (713) Mozaik (83) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>