Ma 2020 július 09. Lukrécia napja van. Holnap Amália napja lesz.
Bencsik András: Megjött a szenzáció

Bencsik András: Megjött a szenzáció

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Erre a hírre már vártunk.

És megjött a várva várt szenzáció. A Kopp Mária Intézet elnöke, Fűrész Tünde bejelentette, hogy a teljes termékenységi arányszám, ami a gyerekvállalási kedvet mutatja, 1,55-ra nőtt az előző év azonos időszakára számított 1,44-hoz képest (2010-ben még csak 1,23 volt.).

Fűrész Tünde az M1 szombat esti műsorában azt is elmondta, a télen kétszer annyi házasságot kötöttek Magyarországon, mint egy évvel korábban. A januári házasságok száma pedig a legmagasabb érték 1982 óta. Az 38 éve volt.

Ne féljünk kimondani, egészséges, életszerető és életképes nemzet lett belőlünk. Olyan nemzet, amelyik az utódokban való folytatódást választotta egy hanyatló és egyre több helyütt már haldokló Európában.

A koronavírus árnyékában különösen nagyra kell becsülnünk ezeket az adatokat, mert ennél pontosabban és látványosabban nem lehet értékelni az Orbán-kormány tízéves teljesítményét. Miközben Európában és szerte a világon az európai ember tragikus tempóban fogy, ami a migrációs népességkeverés alapjául szolgál, az eddig szintén aggasztó tendenciát mutató Magyarországon valami megváltozott.

A változás egyetlen és kizárólagos oka: az Orbán-kormány. Igen, így, ilyen tömören. Bővebben, az a fantasztikus erejű társadalmi támogatás, amelyik immár a harmadik ciklusban is kétharmados, vagyis teljes joggal hatalmazza fel a parlamentben a keresztény-nemzeti tábort. Ami lehetővé teszi olyan bátor döntések meghozatalát, amik többek között a népességfogyás megállítását is célul tűzték.

Erre a hírre már vártunk. Még nem győztünk, a célt még nem értük el, ahhoz legalább 2,1-re kell emelkedjék a termékenységi arányszám, de az vitathatatlan, hogy a tendencia megfordult. Elindultunk a gyarapodás felé, ami egyébként nem valami megvalósíthatatlan csoda, mert a fehér ember lakta tájakat leszámítva ez érvényesül a világ minden pontján. Az emberiség lélekszáma megállíthatatlanul nő, a Föld népessége pár éven belül eléri a nyolcmilliárdot.

A népességfogyás a dúsgazdag Európában nem normális jelenség, hanem betegségtünet. Tíz éve azonban mi a gyógyulást választottuk, és a gyarapodó nemzetek közé küzdötte föl magát a magyarság. Még nem értünk oda, még megtorpanhatunk, még megtörheti a lendületet az új világjárvány és az utána jövő gazdasági válság, de hinnünk kell abban, hogy az életszeretet reneszánsza, ami kiáradt Magyarországon, nem apad el, és túljutunk az akadályokon.

Sokféle mérőeszközzel lehet mérni egy politikai-történelmi korszak teljesítményét, és mindegyik mérőeszköz elárul valamit. De a legfontosabb, hogy az adott társadalom egésze mit gondol a jelenről és a jövőről, milyen arányban határozza meg életét az egyéni ambíció (szélsőséges esetben az egyéni önzés) és az önfeláldozó felelősség, ami a szülői létben fogalmazódik meg a legszebben.

Jó egy évvel ezelőtt Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén 2030-ig hat célt tűzött ki feladatul. Az unió öt olyan országa közé kell kerülnünk, ahol a legjobb élni. Az öt legversenyképesebb ország egyike legyünk. Állítsuk meg a népességfogyást. A Kárpát-medencét építsük újjá fizikai és gazdasági értelemben, az autópályák pedig érjenek el a határig. Energiaellátásunk legyen független és természetbarát. És végül a Kárpát-medence után a teljes közép-európai régiót gazdasági egységgé kell alakítani.

Merész céloknak tűntek. És most látjuk, hogy tényleg megvalósíthatók. Hamarosan sokan fognak csatlakozni hozzánk.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (5) Autómánia (61) Történelem (14) Flag gondolja (33) Sport (729) Jobbegyenes (1794) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (4642) Nagyvilág (1450) Rejtőzködő magyarország (171) Gazdaság (652) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Mozaik (83) Tereb (140) Irodalmi kávéház (489) Vetítő (37) Politika (1571) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Tv fotel (65) Egészség (50) Heti lámpás (241)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>