Ma 2023 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
14628099335063785-original.jpg

Aggódik a New York Times

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Magyarország migránshelyzetet kezelő intézkedéseiről, és a várható kilátásokról ír a hétfői New York Times. 

A publicisztika szerint dacára az Európai Unió Törökországgal kötött megállapodására és a határszakaszok lezárására, továbbra is többezer bevándorló akar Magyarországon keresztül eljutni Nyugat-Európába. 

A magyar hatóságok csak idén már közel 11.000 embert vettek ideiglenes őrizetbe a szerb és horvát szakaszokon, a határ megsértéséért. Közülük azonban legtöbben, amint lehetőségük nyílt, alternatív útvonalakon azonnal folytatták útjukat tovább Ausztria vagy Németország felé. Jóllehet, a Magyarországra érkező és onnan Nyugat-Európa felé igyekvő menekültek száma a határzár megépítése óta drasztikusan csökkent, de teljesen nem szűnt meg. Magyarország az intézkedéseivel jelentős terhet vett le az osztrák hatóságok válláról, de ennek ellenére nyugati szomszédaink a magyar határszakaszon ismét bevezették az ellenőrzést. 

A magyar kormány azzal magyarázta a déli határszakaszon felhúzott kerítést, hogy szükség van a saját külső határainak védelmére, míg Orbán Viktor miniszterelnök Európa biztonságára és a keresztény kultúrára veszélyes inváziónak nevezte a bevándorlók tömegeit. 

Bár a magyar kormány sikernek nevezi a kerítés felállítását, amit egyébként jól példáz az illegális határsértések számának radikális csökkenése, Babar Baloch, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának szóvivője szerint az korántsem jelent megoldást a menekültválságra. Valóban, megoldást biztosan nem jelent a krízisre, de kezelhetővé tette azt a kezelhetetlen emberáradatot, ami a tavaly szinte összeroppantotta a határainkat. 

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint annak ellenére, hogy egyre több migráns várja meg ügye lezárását, a Nyugatra vágyó menekültek jó része Magyarországra még mindig tranzitországként tekint.

]]>http://migracio.blogstar.hu/]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2682) Életmód (1) Belföld (10) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (529) Szépségápolás (15) Sport (729) Autómánia (61) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7100) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (16) Politika (1581) Mozaik (83) Flag gondolja (34) Egészség (50) Kultúra (6) Mozi világ (440) Heti lámpás (276) Vetítő (30) Gazdaság (689) Tv fotel (65) Tereb (145) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>