Ma 2024 július 25. Kristóf, Jakab napja van. Holnap Anna, Anikó napja lesz.
Az Öszvér, avagy Magyar Péter, aki Márki-Zaynál sokkal Trumpabb

Az Öszvér, avagy Magyar Péter, aki Márki-Zaynál sokkal Trumpabb

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)

Na, de azt ki gondolta volna, hogy Asimov még a magyar politikát is megjósolja…

Szoktam mondani, hogy Isaac Asimov a huszadik század második felében mindent megírt, ami a huszonegyedik elejétől kezdve történni fog a világon. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy kirajzik-e majd az emberiség az űrbe, létrejön-e a Trantor (ezeket ő is évezredes távlatokba tette), de egyelőre az irányok tökéletesen stimmelnek.

A NATO és Oroszország jól haladnak afelé, hogy radioaktívvá tegyék a bolygót (mondjuk, ha ez az űrbe történő kirajzás előtt történik, akkor b*szhatjuk), a genderőrület és a közösségi média toxikus kombinációja egyre inkább létrehozza a Solaria bolygón élő emberekhez hasonló, mizantróp hermafroditákat, a kiváltságos, önmagát piedesztálra emelő elit és az emberiség többi része közti egyre nagyobb szakadék is kísértetiesen hasonlít az űrjárók és a telepesek dichotómiájára.

Na, de azt ki gondolta volna, hogy Asimov még a magyar politikát is megjósolja… Megjelent ugyanis nálunk az Öszvér. Ő az Alapítvány-trilógiában szereplő mutáns, akire senki sem számított. Hari Seldon mesterterve, a pszichohistória nem jelezte előre az érkezését. (A pszichohistória ugyanis matematikailag, a nagy számok törvényét használva képes képes megjósolni az embertömegek viselkedését, azáltal a jövőt; de nem képes egyes emberek jövőjét előre látni.) Az Öszvér képes mások érzelmeit telepatikus úton érzékelni és befolyásolni. Sorra hajtja uralma alá, teszi vakon hívő követőjévé emberek millióit a különböző bolygókon. Célja az Alapítvány elpusztítása, ez hajtja, ezen túlmenően nincs semmilyen víziója. Az Alapítvány „gonosz” mivoltát elhiteti az emberekkel, őt magát felszabadítóként állítja be.

Személyiségét tekintve, kimagasló képességei ellenére (vagy épp ezeket alátámasztva) némi mentális zavarodottságot mutat, tulajdonképpen nárcisztikus pszichopataként jelenik meg, csak akkoriban még nem volt ennyire elterjedt ez a fogalom. (A pszichológia már réges-rég ismerte, az 1900-as évek végén jelent meg, később Freud is használta, de szélesebb körben csak 1979-től terjedt el, amikor megjelent Christopher Lasch „A nárcizmus kultúrája” című könyve.) Ja, és hosszú ideig egy bohócként jelenik meg a regényben. Nem, az előző mondatokban nem Magyar Péterről beszéltem, hanem az Alapítvány-trilógiában felbukkanó Öszvérről. Ja, de. Mondom, Asimov ezt is megjósolta…

Magyar Péter tényleg elképesztő módon képes manipulálni a tömegeket, befolyásra szert tenni az agyuk fölött. Millió példáját láttuk ennek, rengeteg politológiai és pszichológiai elemzés is született már róla. És kirajzolódik az a kép, hogy bármit csinál, a szektahívek vakon követik őt.

Most csak egyetlen, friss példát nézzünk meg. Tegnap az ATV-stúdióban Rónai Egon vendége volt. Agresszíven támadott, vagdalkozott, számonkért (néhány nappal korábban Szöllősi Györgyivel is megcsinálta ugyanott, ugyanezt), majd pedig hisztériázott, végül teátrálisan kivonult a stúdióból. Míg a normális emberek ezt gyermeteg, elmebeteg megnyilvánulásnak tekintik, és a politikai karrier garantált lerombolásának, addig a mentális befolyása alatt álló szektája hősként ünnepli. Mintha semmi sem ártana neki. Ilyen volt Gyurcsány is egy nagyon rövid ideig, a 2006-os választások előtt.

Ha megnézzük ezt a performanszot, ez kábé ugyanaz, mint amivel Márki-Zay is próbálkozott. Lehengerlően, konfrontatívan viselkedni, támadni, esélyt sem engedni az ellenfélnek. Ez az, ami Trumpot is sikeressé tette. Trump egy valóban ellenséges médiakörnyezetben, folyamatos hazugságokkal szemben nem védekezett, hanem nevén nevezte az amerikai globalista média őt személyében támadó, számonkérő tagjait.

Márki-Zay Péter Magyarországra ejtőrernyőztetésével a globalista erők egy Trumpot szántak a renitenskedő, a konvenciókat visszautasítani szerető magyar nép élére. Csak épp Márki-Zay egy béna „robot” volt. Mentálisan ugyan zavart, szociopatának szociopata, de nála a bohóc nem álruha volt, a szög hamar kibújt a zsákból.

Magyar Péter viszont jól hozza az agresszív, konfrontatív, lehengerlő és megállíthatatlan figurát. Az amerikaiak megtalálták az embert, aki – reményeik szerint – „a mi Trumpunk” lesz. Aki majd szembeszáll az itteni renddel, és egy újat, pontosabban az ő világrendjüket honosítja meg nálunk is.

Csakhogy, míg Trump éppen ez ellen az elitista-globalista világrend ellen küzd, addig Magyar Péter kiszolgálni készül azt. És nem számolt valakivel. Pontosabban számol vele, de annyira elhiszi saját magát, hogy alábecsüli őt. Magyar Péter és a globalisták valószínűleg nem olvasták az Alapítványt. Mert itt van valaki, aki egyszerre Hari Seldon (a pszichohistória atyja, az Alapítvány létrehozója) és Preem Palver (az egyszerű parasztember, aki valójában a Második Alapítvány vezetője, és aki végül legyőzi az öszvért). Na, kitaláljuk, ki ő? 😀

Jeszenszky Zsolt -]]> www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2825) Kultúra (9) Gasztronómia (539) Politika (1582) Tereb (146) Sport (729) Autómánia (61) Belföld (11) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (322) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Egészség (50) Gazdaság (713) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Vetítő (30) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7731)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>