Ma 2021 május 11. Ferenc napja van. Holnap Pongrác napja lesz.
A szocik megütötték a főnyereményt

A szocik megütötték a főnyereményt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Gurmai Zita mindent vitt...

Újraválasztotta elnökévé Gurmai Zita MSZP-s országgyűlési képviselőt csütörtökön az Európai Szocialisták Pártjának (PES) nőszervezete.

A testület csütörtöki tisztújítása vezeti fel a PES másnap kezdődő kétnapos lisszaboni kongresszusát, amelyen hivatalosan is megválasztják a baloldali pártcsalád úgynevezett csúcsjelöltjét a jövő évi európai parlamenti választásra.

A nőszervezetet 2004 óta vezető magyar politikus mandátumát újabb 2 és fél évre hosszabbították meg a résztvevők.

Köszönőbeszédében Gurmai Zita fontos célnak nevezte a női hangok, illetve az egyenlőség erősítését Európában.

"Tudom, hogy nem mindig könnyű, de kötelességünk valódi változást elérni a nők számára fontos ügyekben, és erre meg is van a lehetőségünk" - jelentette ki.

"A PES az Európai Unióban és azon kívül is ki fog állni a nők mellett a diszkrimináció elleni küzdelemben és a női jogokért" - tette hozzá.

A pártcsalád minden bizonnyal Frans Timmermanst, az Európai Bizottság első alelnökét fogja megválasztani listavezetőnek, miután egyedüli riválisa, Maros Sefcovic novemberben visszalépett. A PES választási győzelme esetén így ő lehetne a brüsszeli testület következő vezetője, de erre szakemberek szerint szinte semmi esély nincs.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Flag gondolja (33) Életmód (1) Politika (1578) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Gazdaság (657) Irodalmi kávéház (505) Tv fotel (65) Sport (729) Jobbegyenes (2023) Rejtőzködő magyarország (171) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Vetítő (37) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (5288) Autómánia (61) Heti lámpás (255) Egészség (50) Nagyvilág (1454) Belföld (6) Tereb (140) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>