Ma 2024 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
A történész, aki az irháját mentő náci tömeggyilkos és a magyargyűlölő kommunisták szóvivője lett

A történész, aki az irháját mentő náci tömeggyilkos és a magyargyűlölő kommunisták szóvivője lett

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Lássuk csak...

A kitörésre párás szemekkel emlékezőket terepruhás, bakancsos, indiai napszimbólumos tetoválást viselő kopasz hagyományőrzőkként képzelik el a legtöbben. Még az antifák is így képzelik el őket, amikor azt keresik, kit kalapálhatnak fejbe sunyin, gyáván, hátulról. Pedig a kitörés és úgy általában bármilyen német háborús cselekmény javíthatatlan rajongói közt mások is megbújnak – például teljesen hétköznapi kinézetű történészek. Olyanok, akik csak a gardróbtükörnek veszik fel a náci egyenruhát, meg persze ]]>gyűjtik, adják-veszik]]> a náci relikviákat. Igaz, Ungváry Krisztián esetében a történész minősítés erős revízióra szorul, hiszen bőven bizonyította már, mennyivel fontosabb számára az igazságnál a propagandacélok szolgálata. Ilyen kaliberű valósághajlító fantaszták Romániában dákorománságot, Szlovákiában nagymorvaságot tanítanak, úgyhogy a saját tudományos reputációjukra kényes történészek nem is szívesen mutatkoznak a társaságukban.

Mindenkinek lehetnek furcsa hobbijai, vagy akár furcsa meggyőződései, Ungváry is úgy bújik oda a németséghez, ahogy kedve tartja. A Németországi Szövetségi Köztársaság Érdemrendjének érdemkereszt szalagon kitüntetéssel már jelezték számára 2022-ben, hogy látják, értékelik a németek érdekében kifejtett tevékenységét. Én nem bánom, csinálják csak, amíg a négy fal között csinálják, vagy lefóliázzák! Az igazi bajok akkor kezdődnek Ungváryval, amikor elhajítja magától a szakmaiságot, mert propagandafeladata támadt. Így tett, amikor Mindszenty József érseket bélyegezte alkalmatlannak bármilyen vezető tisztségre, mivel nem volt hajlandó lepaktálni az Egyház tönkretételére igyekvő kommunistákkal.

A boldoggá avatási eljárás alatt álló Mindszenty legfőbb bűne természetesen az, hogy az Orbán-kormány emlékezetpolitikájában kiemelt helyre került. Ungvárynak ugyanis történészként is az Orbán-ellenesség a legfőbb programja, ami önmagában csak szánalmas, az egykori érsek és bíboros elleni lejáratási kísérleteivel együtt viszont már szakmailag sem egyenes.

Aztán kiderült, hogy Ungváry tud ennél is sokkal aljasabbat. A kitörés egyéni sorsairól Telkiben tartott, és a ]]>Youtube-ra is feltöltött]]> előadásában elővette azt a színtiszta propagandaszöveget, amellyel a kommunisták és liberálisok nyolcvan éve próbálnak bűntudatot és szégyenérzetet kelteni a magyarokban. August Zehender SS-vezérőrnagyról szólva elmondta, hogy Adolf Eichmann barátja volt.

„Vele együtt lovagolgatott ki ’44 nyarán, ugyanis Eichmannak annyira nem volt dolga, mert hogy a magyar hatóságok minden munkát levettek a válláról, hogy igazából unatkoztak”

– közölte Ungváry az alattomos csúsztatást.

Hányszor és hányszor ]]>dörgölték már ezt a szöveget az orrunk alá]]> a ballib értelmiségi holdudvar megmondóemberei, sajtómunkásai! A magyarok olyan szorgalmasan segédkeztek a holokauszt végrehajtásában, olyan lelkesen hurcolták el a zsidókat, hogy a németeknek már szinte nem is volt dolguk vele. Annyira meggyőzően hazudják, hogy sokunk talán el is hiszi nekik. Csakhogy van egy komoly gond ezzel a legendával.

Magyarország 1944. március 19-i német megszállása után azonnal óriási tisztogatást végeztek nálunk a nácik. Ezt az apróságot hazug módon elsunnyogja a hallgatósága elől ez a történész-propagandista.

Új, némethű kormányt állítottak fel, lecserélték a főispánok háromnegyedét, Budapest főpolgármesterét és a nagyobb városok polgármestereinek kétharmadát, sok kormánytisztviselőt és helyhatósági főtisztviselőt, betiltották az ellenzéki pártokat, számos németellenes érzelmű képviselőt, politikust letartóztatott és elhurcolt a Gestapo, kormánybiztosokat állítottak a szakszervezetek élére, ellenőrzésük alá vonták a sajtót és a rádiót, továbbá betiltották a külföldi rádióadók hallgatását. Ők, akiket menesztettek, elhallgattattak, illetve elhurcoltak, ők voltak a törvényes magyar közigazgatás és a magyar közélet színe-java. A magyarok. Akiket pedig a helyükre állítottak, azok a németbérencek, akikben megvolt a hazaáruló szellemiség, a saját országukkal szemben az idegen hatalom iránti hűség, ráadásul nyilván rendesen odatették magukat, hogy meghálálják a megszállók bizalmát.

Ennek ismeretében a fenti ócska csúsztatás pontosan ugyanolyan, mintha a Szovjetunió által hatalomba helyezett Rákosiék diktatúráját is en bloc a magyarok szorgalmas gonoszságának minősítenék az ilyen Ungváry-szerű propagandisták. Ám ezt valamiért nem teszik, hiszen nekik a magyarság nácizmussal összekenése a céljuk.

A levéltárakat a német katonák életrajzai után kutatva, megejtő aprólékossággal bújó Ungváryból egyszer csak minden aprólékosság kiveszik, amikor a magyarok leantiszemitázására, lenácizására nyílik lehetősége.

Ilyenkor hirtelen olyan rosszindulatú általánosításokat böfög ki magából, amire Edmund Veesenmayer is csettintene. Pedig Edmund Veesenmayernél undorítóbb, übermensch-hitű, magyargyűlölő féreg nem sok élt eddig a világon.

Lássuk csak, kitől származik ez a szöveg, hogy a magyarok minden terhet levettek a németek válláról a zsidók elhurcolásában! No, lám, hát pont Edmund Veesenmayer, Hitler teljhatalmú magyarországi megbízottja mondta ezt! A náci bűnös, a logisztikai mester, aki előbb Horvátországban gondoskodott százezrek haláláról, majd zökkenőmentesen megszervezte félmillió magyar zsidó villámgyors begyűjtését és halálba küldését is. Ez a tömeggyilkos mentette a saját irháját a nürnbergi perben ezzel a szöveggel. Tulajdonképpen be is jött neki, hiszen 700–800 ezer ember halálának egyik fő felelőse – az amerikaiak és az NSZK kormánya jóvoltából – mindössze hat és fél évet ült a háború után, majd szabadulását követően továbbra is elkötelezett náciként és megbecsült üzletemberként érte meg a nyugdíjaséveit.

A kommunisták és a liberálisok nyolcvan éve ránk zúdított, bűntudatkeltő vádja tehát egy önmentegető nácitól származik. Szépen összeért itt is a szélsőségek szövetsége.

Ungváry Krisztián is remekül választotta meg, hogy kinek a gondolatait kell átörökíteni az utókorra, gratulálunk hozzá! Ugyanez a germanofil és magyarellenes „történész” aztán szomorúságtól beborult arccal, elcsukló hangon panaszolta az előadásában, hogy a náci tömeggyilkosok bűnei mennyire nehézzé tették a megemlékezést a kitörés ártatlan német áldozataira. Pedig az igény láthatóan meglenne rá, hogy nagyokat emlékezhessen az imádott németjeiről.

A kitörés német katonáit ártatlan áldozatoknak tartja, de ugyanezt véletlenül se mondja el a német megszállás utáni tisztogatás magyar áldozatairól. Ők nem olyan fontosak neki. A német katonai közigazgatás alá kényszerített magyarokról viszont azt hazudja, hogy önként és dalolva hajtották végre a zsidóirtást. Nem „a magyarok” voltak azok, hanem a magyarok egy picike, germanofil töredéke. Az a rossz hírem van, hogy ilyen, akár a hazaárulásig germanofil, hitvány emberből, aki a rajongott németjei utasítására bármit megtesz, nemcsak akkor volt túl sok idehaza, hanem ma is akad. Még a történészek közt is találni ilyet…

Vésey-Kovács László - ]]>www.pestisracok.hu]]>

Vezetőkép forrása: Youtube/Ungváry Krisztián

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2786) Tereb (146) Életmód (1) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (312) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (704) Mozaik (83) Autómánia (61) Mondom a magamét (7536) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Vetítő (30) Politika (1582) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Kultúra (7) Történelem (18) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>