Ma 2024 február 28. Elemér napja van. Holnap Anonymus napja lesz.
Bayer Zsolt: Rágalmazó gazemberek (1. rész)

Bayer Zsolt: Rágalmazó gazemberek (1. rész)

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Feleségem bűne, hogy a feleségem.

 

S a szocialista-liberális ellenzék, továbbá a sajtójuk e puszta tényt arra igyekszik felhasználni, hogy kétes politikai tőkét kovácsoljon feleségem állandó támadásával, rágalmazásával, képtelennél képtelenebb hazugságok terjesztésével.

A feleségem már nem is önálló, létező ember ezekben a rágalomhadjáratokban, hanem „Bayer Zsolt, a Fidesz ötös számú tagkönyv tulajdonosának felesége”. S mivel az évek óta húzódó rágalomhadjárat és becstelen hazudozás új lendületet vett – közelednek a választások! –, ideje, hogy ismét, remélhetőleg utoljára tételesen cáfoljuk a gazemberek rágalmait.

 „Bayerné titokban adta el multiknak az állami vérplazmát” – írta a rágalmazó gazemberek nyitóembere, Élő Anita 2020 februárjában. Írta ezt azok után, hogy a vérplazmát hosszú-hosszú éveken keresztül, mindenféle pályáztatás nélkül „értékesítették” a szocialista-liberális kormányok. Legyen világos: Ez annak idején úgy működött, hogy a szoclib kormányzat egészségpolitikáért felelős valamelyik illetékese egyszerűen bement az OVSZ akkori vezetőjéhez, és ellentmondást nem tűrően közölte, melyik cég és mennyiért viheti a vérplazmát. „A magyar emberek vérét” – ahogy a rágalmazó gazemberek szeretik hangoztatni.

 

A „nyertes” cég végül hosszú éveken keresztül egy olasz multi lett (multi, értitek!), aki üveggyöngyökért vitte a plazmát, mindenféle kikötés nélkül. Majd a polgári kormány végre megelégelte a versenyeztetés nélküli szabadrablást, és kötelezte az OVSZ-t az olasz multival megkötött szerződés felbontására.

Majd az OVSZ élére kinevezték a feleségem elődjét, aki 2017-ben kiírta a tendert a vérplazma értékesítésére. Először azóta, hogy megtörtént a rendszerváltás! A pályázaton nevezett Vascular Plazma Kft. tette a legjobb ajánlatot, 78 euróért vehette meg a plazmát. Az euró árfolyama 2020 januárjában 330,71 forint volt, vagyis ekkor 25 800 forintért kelt el a portéka, míg az év végén már 360,9 forint volt az árfolyam, ekkor tehát 28 150 forintért vásárolták a „magyar vért”.

Ne felejtsék el: megversenyeztetés előtt a plazma megvásárlásért 18 ezer forint volt a legmagasabb ár, amit az olasz multi kifizetett a plazmáért.

S hogy ez mit jelentett az OVSZ – vagyis a magyar állam – bevételeit tekintve éves szinten?

Azt, hogy a feleségem, aki „titokban, áron alul adja el a magyar vérplazmát a multiknak”, három év alatt megháromszorozta az OVSZ – vagyis a magyar állam – vérplazma-értékesítésből származó bevételeit. Ez a feleségem bűne! Ezért normális helyeken dicséret és kitüntetés jár. A ballib médiában a gazemberek rágalmazásai.

S hogy mi is volt a baj, mivel rágalmazzák az OVSZ vezetőjét?

Élő Anita azzal állt elő, hogy az International Blood/Plasma News (IBPN) című kiadvány szerint a fagyasztott, teljes szűrésen átesett plazma világpiaci ára 110-113 euró volt 2019-ben, vagyis az OVSZ a 78 eurós árral a világpiaci árnál 32 euróval olcsóbban értékesítette az FFP-t a Vascular-Octapharmának.

Akkor lássuk itt is a tényeket – még egyszer.

Először is fölöttébb elgondolkodtató, hogy Élő Anita 2004 és 2017 között valamiért soha nem követte nevezett szaklap világpiaci árra vonatkozó iránymutatásait. Csak akkor lett ez fontos neki, amikor a feleségemet kellett megrágalmazni.

Másodszor: a vérplazma esetében egészen egyszerűen nem létezik olyan, hogy „világpiaci ár”. Az Élő által előásott szaklap kapcsán a The Marketing Research Bureau piackutató cég magyar nyelvű változatának Plazmaipar című fejezete így kezdődik:

„Ennek a dokumentumnak a tartalma a nyilvánosság számára általánosan elérhető vagy az említett vállalatok által közzétett információk elemzését tartalmazza. Nem tartalmaz ügyfeleink által bizalmasan megadott információkat. Mivel a tanulmányban található információk nagy része különféle forrásokon alapul (amelyeket megbízhatónak tartunk), beleértve a szubjektív becsléseket és az elemzői véleményeket, a Marketingkutató Iroda nem garantálja a tartalom pontosságát, és nem vállal felelősséget a pontatlan forrásanyagokért.”

Nahát! Milyen érdekes! De ez még csak a dolog eleje! Ugyanis a plazma értékét jelentősen befolyásolja az is, hogy mely országból, milyen módszerrel, és főként, milyen populációtól gyűjtik, valamint átesett-e előszűrésen, és ha igen, akkor milyen tesztelési eljárásokkal szűrték az esetleges fertőzőképességét. S azt se felejtsük el, hogy a terápiás felhasználásra nem kerülő friss, fagyasztott plazma (FFP) értékesítése külön jogszabály alapján történik, amely a hazai betegellátás biztonságát és a nemzeti önellátást szem előtt tartva szigorú korlátozásokat határoz meg. Csak gyógyszeralapanyagként lehet értékesíteni, és a felhasználónak elkülönítetten kell kezelni a gyógyszergyártás folyamata során. A világpiaci ár azért sem létezik, mert a plazma a hazai gyakorlatnak megfelelően, bár más korlátokkal, de az Európai Unió egyik országában sem hozható szabadkereskedelmi forgalomba.

Bizony, nagyon fontos! Az OVSZ a feleségem vezetése alatt ki is kötötte, hogy a győztes cég köteles elkülöníteni a magyar plazmából előállított fontos készítményeket, pl immunglobulinokat, s azokat köteles a magyar szükségleteket teljes egészében kielégítve a magyar piacon értékesíteni. Ezeknek a gyógyszereknek a beszerzése nagyon nehéz, ugyanis a világpiacon hiánycikknek számítanak.

S még egy „apróság”: Az OVSZ a tender kiírása előtt piackutatást végzett, megkeresve több EU tagállamot, hogy megtudja, ők mennyiért értékesítik a plazmájukat. És ismét láss csodát: Németország, Finnország és Szlovákia üzleti titokra hivatkozva megtagadta a válaszadást. Vagyis – a rágalmazó gazemberek logikáját követve – nevezett országok nyilván „titokban és áron alul értékesítik plazmájukat valamilyen multinak”. 

 

A választ adó országok ezek voltak: Csehország, Lengyelország és Horvátország.

A csehek és a lengyelek az adott időszakban 120 és 130 euró/kg közötti áron értékesítették a plazmájukat, a horvátok pedig 56 euró/kg áron. A horvátok – a rágalmazó gazemberek logikáját követve – tehát mélyen a világpiaci ár alatt értékesítették plazmájukat, míg a csehek és a lengyelek nagyjából éltanulók. De ez marhaság! A valóság az, hogy a csehek és a lengyelek semmilyen egyéb feltételt nem szabtak a gyártóknak – szemben a magyarokkal –, míg a horvát plazma minősége – nem vagy alig szűrt – egyszerűen ennyit ért.

De vessünk egy pillantást a másik vádra (rágalomra) is, amely szerint az OVSZ „egy multinak” adta el a magyar vérplazmát. Önmagában érdekes fejlemény, hogy hirtelen elkezdtek aggódni a multik hazai térnyerése miatt, miközben amikor magyar vállalkozás, cég, nagyvállalkozó nyer tendert, akkor kezdődik a „Lölőzés” meg „Szíjlászlózás”, de most hirtelen fontos lett a magyar vállalkozások helyzetbe hozása. Ráadásul – mint mindenben – ebben is hazudnak, s így kénytelen vagyok megismételni, amit egyszer már megírtam.

Élő így hazudozik:

„A szerződésmódosítás titkolásának egyik oka lehet, hogy elfedjék, mióta lapul a Vascular páncélszekrényében a 2022 nyaráig szóló szerződés évi több tonna, kilogrammonként 20-30 euróval a jelenlegi világpiaci ár alá „versenyeztetett” etikus plazmáról. Magyarán, hogy a japánok páncélszekrényestül-szerződésestül vették-e meg a céget vagy sem. Úgy lépett tehát hatályba az OVSZ nagyon alacsony árról szóló szerződése 2019 nyarán, hogy a történetnek már nincs magyar szereplője, a magyar plazma közvetlenül két nagy multihoz kerül. Így kellett lennie – ha csak nincs a titkos iratnak olyan még titkosabb passzusa, amely szerint a Vascular átruházhatja egy harmadik félre a szerződést. Ez nemzetstratégiai ágazatoknál példátlan lenne(…).”

Ez a zavaros szöveg azt akarja sugalmazni, hogy mivel a japán Takeda cég időközben megvásárolta az eredetileg szerződött Vascular Plazma kft-t, így nincs többé magyar tulajdonosa a konzorciumnak, továbbá valami „titokzatos” harmadik szereplőnek adták át a plazmát. Akkor tisztázzuk: A Takeda valóban megvásárolta a Vascular Plazma Kft.-t, csakhogy a Vascular Plazma magyar plazmát érintő üzletágát nem, és pontosan azért nem engedték ezt meg, hogy így a magyar plazma felvásárlása továbbra is részben magyar kézben maradjon. Ezt az üzletrészt a Vascular Venture kft viszi tovább, és ő szerepel a konzorciumban a hosszabbítás után. S ezen cég tulajdonosi köre ugyanaz, mint a Vascular Plazma kft tulajdonosi köre volt, vagyis magyar. Ugyanis ez a nemzeti érdek.

Mindezeken túl az is hazugság, hogy az OVSZ valamiféle mutyizás miatt nem írt ki új tendert az előző lejárta után. Lássuk itt is a tényeket:

Először is, a 2017-es szerződés eleve lehetővé tette, hogy a szerződést meghosszabbítsák, amely minden ajánlattevő számára ismert volt, vagyis ennyiben semmi különös nem történt. De nagyon fontos tudni, hogy az OVSZ vezetője előkészítette a versenykiírást, előkészítette a tendert, és erről értesítette az ágazat vezetését, vagyis a feletteseit, azzal, hogy amennyiben így rendben találják a dolgot, akkor kiírja az újabb versenyt a plazmára. S erre érkezett az a válasz az EMMI illetékes államtitkárától, hogy egyelőre nem javasolja a verseny kiírását.

Egyszerű lenne tehát most az EMMI-re tolni a felelősséget, az EMMI-re mutogatni. Igen ám, de ennek a döntésnek is oka van, méghozzá alapos oka, amely a szintúgy a nemzeti érdekkel függ össze!

Lássuk csak: Mint az imént említettem, a Kedrion perben áll a magyar állammal. A tét nem kevesebb, mint 17 milliárd forint. S mielőtt feltárnánk, hogyan függ ez össze a plazmatenderrel, nézzük meg a Kedrion hátterét.

A Kedrion a saját termékeit az Octapharmától a ’90-es években kapott licencek alapján gyártja még ma is. Piaci információk szerint a Kedrion csődközeli helyzetben van (volt), amelynek az USA-ban történt FDA warning letter lehet a fő oka. Azt is lehet hallani, hogy a Kedrion árulja magát, de eddig senkit nem érdekelt a nagyszerű lehetőség.

A Kedrion életben maradásához valószínűleg elengedhetetlen, hogy piaci ár alatt újra megszerezze a magyar plazmát, ezért szaladgál mostanában fűhöz-fához, akár „újságírókat” és/vagy képviselőket is megtévesztve vagy megvásárolva. És ismétlem, a Kedrionnal perben áll az állam, ezért nem érdekelt abban, hogy elszállítsa a hazai plazmát.

S hogyan függ ez össze a versenykiírással, vagyis miért válaszolta az EMMI a feleségemnek azt, hogy egyelőre ne írja ki a tendert?

Nos, azért, mert ha a Kedrion ebben a perben akár veszít, akár nyer, mindenképpen a magyar állam húzza a rövidebbet. Gondolják csak el, hogyan lehetne tisztességesen és jó lelkiismerettel kiírni egy ilyen versenyt, tudván, hogy az egyik piaci szereplővel folyamatban van egy per. Képzeljük el, hogy a Kedrion elindul ezen a tenderen, és ismerve a hazai helyzetet, a legjobb ajánlatot teszi, fölé ígér mindenkinek, és megnyeri a versenyt.

Ezután két eset lehetséges:

1.: A Kedrion elveszíti a magyar állammal szemben a pert, és a 17 milliárdos büntetés csődbe viszi. Akkor ki fog fizetni a plazmáért? Akkor ki fogja visszahozni a gyógyszert a magyar betegeknek?

2.: A Kedrion megnyeri a pert, és arra hivatkozva, hogy a magyar állam tartozik neki (elmaradt haszon!), tendergyőztesként ki tudja, meddig ingyen viszi a magyar plazmát, hiszen arra hivatkozik, hogy 2017 óta évi 1 milliárd forint kár érte azzal, hogy a korábbi áron nem ő viheti el a plazmát! Egymilliárd forint évente! Amúgy a Kedrion ezirányú fenyegetéseit már el is hintette, hogy erre az összegre bepereli majd az OVSz-t.

Akkor miket írogatna Élő, és milyen táblákat lógatna Hadházy?

A magyar állam elemi érdeke, hogy ameddig ez a per nem rendeződik végérvényesen és jogerősen, addig ne legyen kiírva ez a verseny, hiszen addig nem biztosítható kockázatmentesen a betegellátás. S azt se felejtsük el, hogy a Kedrion, bár nem olyan hatalmas multicég, mint például a japán Takeda, mégis óriási a lobbiereje. Ugyanis egyebek mellett nyakig benne van az olasz nyugdíjalapokban, ezért az olasz állam állandóan nyomást gyakorol a Kedrion érdekében az államokra bárhol a világon, így Magyarországon is. Ami rendben van, hiszen létezik olasz nemzeti érdek is. Miképpen magyar nemzeti érdek is. Amit a gazemberek előszeretettel állítanak be mutyinak és korrupciónak, ki tudja, kiknek az üzletei érdekeit szem előtt tartva?

Ezt írtam három évvel ezelőtt, és ez ma is ugyanúgy érvényes.

Összegezve: A rendszerváltás után 27 éven keresztül semmiféle versenyeztetés nem volt a hazai vérplazma (FFP) eladására, azt hatalmi szóval egy olasz multinak adták el, megmagyarázhatatlanul olcsón. 2017-ben a polgári kormány szakított ezzel a szocialista-liberális gyakorlattal, felmondta a szerződést a Kedrionnal és az OVSZ tendert írt ki a plazmára. Ezen a tenderen a legjobb ajánlatot tévő cég nyert. Miközben a saját bevallása szerint évtizedek óta egészségügyi szakújságíróként tevékenykedő Élő Anitának nem szúrt szemet 27 évig, hogy mi történik a hazai plazmával, a tendert először kiíró és az OVSZ (vagyis a magyar állam) bevételeit szűk négy év alatt megnégyszerező feleségemet vádolták meg hűtlen kezeléssel és mutyizással. S ehhez a rágalomhadjárathoz hamar csatlakozott a DK-s Sebián-Petrovszki, Hadházy, most legutóbb pedig Toroczkay – igaz, ő már más ügyben.

S még olyan hazugságoktól sem riadtak vissza, miszerint azért nyert a tenderen a Vascular, mert annak tulajdonosa és a feleségem egyaránt a Szegedi Orvostudományi Egyetemen végeztek. Fantasztikus. Kár, hogy hat év különbséggel, vagyis nyilvánvalóan nem ismerték egymást. Amúgy pedig, ha ismerték volna, akkor mi van?

Rágalmazó gazemberek mind. S rágalmazó gazemberek mindazon sajtótermékek, amelyek beszálltak ebbe az aljas és becstelen kampányba.

A következő részben bemutatom önöknek, miről szólnak a legújabb rágalmak, s hogy azokban az ügyekben mik a tények. 

(folytatjuk)

Bayer Zsolt -]]> www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (306) Mozaik (83) Egészség (50) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (535) Autómánia (61) Mondom a magamét (7429) Jobbegyenes (2764) Kultúra (6) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Gazdaság (699) Sport (729) Vetítő (30) Nagyvilág (1309) Politika (1582) Tv fotel (65) Történelem (17) Belföld (10) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>