Ma 2021 június 14. Vazul napja van. Holnap Jolán, Vid napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Levél

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Fölöttébb elgondolkodtató levelet kaptam, most megosztom önökkel:

„Kedves Zsolt ! A minap – a német Bayer gyár kapcsán - szó volt a Paláverben a gyógyszerekről. Ezzel a témával, sok oldalról megvilágítva, bővebben kellene foglakozni. Ha tetszik, támadást kell indítani, pl. a termékek agresszív, erőszakos reklámozása, sokszor árengedményes kereskedelme, stb. ellen. Ebben a szférában pl. tűrhetetlen az „árúkapcsolás” Magam láttam egy 8. ker.i patikában: ha vesz egy körömgomba elleni szert, akkor  kedvezményesen vehet még 2 db. Pan…. fájdalomcsillapítót is. (orvostól tudom, ez olykor szükséges, de a legkártékonyabb szerek egyike) Ez tűrhetetlen !  Kereskedőként, tapasztalatból tudom, hogy a hülye magyar (p.s.) mindenre ugrik ami akciós (pl. adjunk mindenféle vackokat csecsemőknek „már fél éves kortól” mert most 30%-al olcsóbb) A patika, a gyógyszerészet soha nem volt a hagyományos értelemben „kereskedelem” Ma, mindegy miből, csak adjunk el minél többet, hogy jöjjön a profit. Nem ! A gyógyszerészet „szolgáltatás” humánszolgáltatás, „testvérszakmája” az orvoslásnak.

A szó legszebb, legnemesebb értelmében. Segítés, segítség a beteg embereknek és nem piszkos rábeszélés a minél több vásárlásra. Íme egy „ékes” példa. Néhány éve, hasmenés okán (nem vagyok ilyen típus, bocs’ - talán életemben össz. volt 3-4 eset) patikába mentem. Egy kis táblára volt kasírozva egyetlen kapszula, (ha jól emlékszem Imodium ?) azt mondták ez jó, egy elég. Tényleg így volt. Nemrégiben a családban kellett, megyek a patikába, u. abból már 10 db van egy táblán horribilis árért. „Ma már csak így gyártja a gyár” mondja a patikus. De, mondom minek ennyi, mikor ez igen hatásos szer, nekem pl. ez a 10 db.150 évre elég lenne. Sajnáljuk … Gyerekkoromban, Makón, Anyánk elküldött a sarki patikába: hozzál két „kombináltport” és két Kalmopyrint. Kivették az üvegcséből selyempapírba csomagolták -  nesze. Ma, a higiénikus fóliás táblát nem lehetne ollóval szelni ? A Bayer pl. áttért a korábbi praktikus, könnyen bontható csomagolásról, és drága díszdobozba rakja Asp.- ját, amiről egy gyengébb kéz nem tudja az alufóliát lecsavarni. Kés vagy balta kell hozzá. Drága (amit a beteg fizet meg) energiapazarló, környezetszennyező, stb.stb. Ár ! A „szívesek” Asp PR.-je 2000 ft, más gyártmányból u. ez a hatású 500 ft. Szóval foglalkozni kellene a fentiekkel sajtóban is, és talán majd Kásler min. úrnak is lesz valamikor ideje ezt az ügyet elővenni. (Neki is elküldöm rövid levélkémet) Túl mindenen, a felesleges gyógyszerszedés/szedetés káros hatása (i) beláthatatlanok. 

Üdv. K. S.

P.s.: iróniával, sőt öniróniával: a görög és római mitológiában Hermész és Mercuriusz voltak a csavargók, útonállók, rablók és a kereskedők istenei. Tehát nagyjából egy csapat vagyunk. Ha engedik, ha lehet, ha nem koppintanak az orrunkra… Persze mindent lehet tisztességesen csinálni. Ezt is.  Akció ? – ha minden akciós egy multinál, akkor már semmi nem az, de ez a szó elég az ostobáknak és rohannak. A trükk pedig : felemelem az árat 30%-al, abból – reklámozva engedek 20-at, máris tízzel több jön be mint az eredeti áram volt. Vagy a nyáron dupla áron forgalmazott (majd megmaradt) cuccot ősszel 80 %-al olcsóbban adom el és viszik mint a cukrot, engem a „szegény kereskedőt” meg még sajnálnak is, hogy „ráfizetek”. Hidd el,  a „vevőlélektanra” bátram lehet építeni. No, üdv. K.S.”         

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (504) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (255) Belföld (6) Szépségápolás (15) Politika (1578) Mondom a magamét (5363) Történelem (14) Egészség (50) Nagyvilág (1456) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Tereb (138) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Gazdaság (657) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Vetítő (30) Jobbegyenes (2046) Titkok és talányok (12) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>