Ma 2022 október 06. Brúnó, Renáta napja van. Holnap Amália napja lesz.
1ec2acdb4e9f31846e86e86546d3110b.jpg

Ünnepi fogások a Gasztrobloggerek konyhájából V. Narancsos céklasaláta

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ugyan vége a karácsonynak, de az ünnepi hangulat továbbra is jelen van életünkben. Még maradt tartsolyunkban néhány ünnepi fogás, amelyet nagy szertettel nyújtunk át a gasztronómia szerelmeseinek.

Hozzávalók: 

4 nagyjából azonos méretű céklagumó és narancs, 3 ek balzsamecet, 2 ek sötét szójaszósz, 3 nagy csipet só
 
Elkészítés:
 
A céklagumókat megmosom, egyenként alufóliára rakom, megszórom 1 tk sóval, 1 löttyintés olívaolajjal, becsomagolom és 200 fokon bő órát sütöm.
Amikor kihűlt, meghámozom és felkarikázom.

 

 
A narancsot meghámozom, figyelve arra, hogy fehér héj sem maradjon rajta, majd felkarikázom.
Tányéronként felrakok 1 céklát és 1 narancsot, váltogatva a szeleteket.
Kikeverem az öntetet szójaszószból, balzsamecetből és sóból, megöntözöm és tálalható.
(Néhány diógerezdet el tudnák még esetleg képzelni mellé... Majd legközelebb.)
 
 
Anyamanya
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (142) Belföld (8) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6353) Flag gondolja (33) Heti lámpás (260) Politika (1581) Irodalmi kávéház (514) Szépségápolás (15) Sport (729) Mozaik (83) Nagyvilág (1464) Történelem (15) Mozi világ (440) Autómánia (61) Tv fotel (65) Egészség (50) Gazdaság (667) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2434) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>