Ma 2020 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
f85c0cbf36ebf7681d2c5a5d7723f93e.jpg

Max konyhája - Mexikói húsgombóc

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sovány marha vagy pulykahúsból készítjük. A gombóc attól lesz puha és omlós, hogy keverünk bele kukoricalisztet, ami majd a párolás közben e felesleges szaftot felszívja.

Hozzávalók:

- 35 dkg darált pulyka/marhahús
 
- 1 tojás
 
- 2-3 ek kukoricaliszt
 
- 1 tk mexikói /taco fűszerkeverék
 
- 25-30 dkg mexikói zöldség keverék (mirelit)
 
- 1 doboz hámozott, kockázott paradicsom
 
Só, bors, szárított petrezselyem zöldje, olaj a sütéshez
 
 
Köret: kukoricalisztből készült metélt
 
A darált húst sózzuk, ízesítjük, és a tojással kikeverjük, meghintjük a kukoricaliszttel, azt is alaposan bedolgozzuk. Tegyük hideg helyre pihenni 25-30 percet.
 
Vizes kézzel gombócoljunk falatnyi darabokat a húsos masszából. Ebből a mennyiségből 25-28 gombóc jön ki.
Egy mély serpenyőben olajat hevítünk, és abban szép pirosra sütöm mind két oldalát, majd kiszedem a serpenyőből.
 
 
A zöldségkeveréket a visszamaradt olajon és húsdarabkákon megpirítom, és kis lángon, lefedve pár percet párolom.
Hozzáadom a paradicsom konzervet, és egy kis vizet, összeforralom, és visszahelyezem a gombócokat. Lefedve készre párolom.
 
Kukoricás széles metélttel tálalom.
 
Jó étvágyat hozzá!

 
 
 
 
Max

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (37) Egészség (50) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (5) Nagyvilág (1452) Politika (1571) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (492) Titkok és talányok (12) Sport (729) Gazdaság (655) Heti lámpás (246) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Mondom a magamét (4935) Mozaik (83) Kultúra (6) Jobbegyenes (1906) Történelem (14) Életmód (1) Tereb (140) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>