Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
c58b45c7b41bb58b932fae490799c777.jpg

Flag – gasztro magazin: Paprikás – akár hidegen is!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Paprikás: ez nem a tejföllel készült pörkölt, hanem az alföld bizonyos részein készített étel. Mégis paprikásnak hívják ezt is. Készítik: marhából, birkából, sertésből.

Sokban különbözik a pörkölttől. Nincs hozzáadott zsiradék, és a hagymát sem pirítják le külön, hanem rétegenként bele rakják közé.
A májat és a fűszerpaprikát csak a végén adják hozzá.

Hozzávalók: 

köröm,
csülök,
kövér hús,
fül,
máj,
vöröshagyma és fokhagyma, 
tv paprika,
paradicsom,
só, bors,
kömény,
fűszerpaprika.
 
 
A csülköt kicsontozzuk, a körmöt és a csülökcsontot elfűrészeljük,  a húsokat felkockázzuk, a fület csíkokra vágjuk.
 
Alulra rakjuk a csontosat, arra hús, hagyma és fűszer réteg,
 
Rétegezve összerakjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Nagy lángon, rázogatva felforraljuk, és két órát főzzük.
 
A májat és a paprikát a végén adjuk hozzá.
 
Amikor megfőtt, szétosztjuk tálakba, edényekbe.
 
Ehetjük frissiben, sós vízben főtt burgonyával, fehér kenyérrel, és házi savanyúsággal, vagy ehetjük kihűtve, ezt hívják hideg paprikásnak – hasonló, mint a kocsonya.

Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Történelem (18) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Politika (1582) Egészség (50) Kultúra (7) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Gazdaság (705) Jobbegyenes (2788) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Heti lámpás (312) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7546) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>