Ma 2021 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
524c900eeea332a5a8d985bd09baece0.jpg

Flag-gasztro magazin: Batyuban sült camembert sajt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Gyors vacsora, vagy beszélgetős- mártogatós-kenegetős. Ideális azokra a napokra, mikor későn érünk haza az ünnepi előkészületből, vásárlásból. Nem kell hozzá a csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel.

Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajt, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet sűrítményt. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet.

Hozzávalók:

- 1-1 camembert sajt, legalább 125 g-os, (személyenként)
- zöld fűszerek (szárított petrezselyem, oregánó, bazsalikom, ]]>provanszi keverék]]>..) 
- só, bors, olívaolaj, alufólia, növényi olaj
- a tálaláshoz: bagett, pirított kenyér szeletek, grissini, kétszersült.
Egy éles késsel bevágom a sajt tetejét, meghintem sóval, borssal, zöld fűszerrel és egy kis olajjal. Helyes kis batyut formázok belőle, és meleg sütőben, 200 C-on, 10-12 percet sütöm. Ehetjük a fóliából, vagy ha ügyesek vagyunk, akkor ki boríthatjuk egy tányérra.
Jó étvágyat hozzá!
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1454) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Mondom a magamét (5221) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (505) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (171) Vetítő (37) Heti lámpás (254) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Egészség (50) Belföld (6) Történelem (14) Flag gondolja (33) Sport (729) Politika (1578) Gazdaság (657) Mozaik (83) Jobbegyenes (2004) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>