Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
e6e915fadb0c35cb4b7882203dc9ecbd.jpg

Flag-gasztro magazin: Fokhagymás halfilé gesztenye befőttes zöldségekkel

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A kiolvadt halszeletekről konyhai papírtörlővel leitatom a nedvesség nagy részét.A fokhagymát megpucolom, hosszában kettévágom. A vajat felforrósítom, mikor a habzása elmúlt, rádobom a félbehasított újfokhagymát, beleöntöm a gesztenyebefőtt levét, összekeverem. 

hozzávalók - hal

tengeri halfilé
4-5 ek gesztenyebefőtt lé (narancsos-rumos)
1-2 ek vaj - hal mennyiségtől függ, nem kell tocsogjon
3-4 gerezd fokhagyma

A kiolvadt halszeletekről konyhai papírtörlővel leitatom a nedvesség nagy részét.
A fokhagymát megpucolom, hosszában kettévágom.
A vajat felforrósítom, mikor a habzása elmúlt, rádobom a félbehasított újfokhagymát, beleöntöm a gesztenyebefőtt levét, összekeverem.
A serpenyőbe sorakoztatom a halszeleteket és oldalanként nagyjából 2 perc alatt készre sütöm.
Lapos fakanállal fordítom és veszem ki, így a szeletek nem törnek össze.


hozzávalók - gesztenyebefőttes zöldségköret

vegyes zöldségek - gomba (4 fej), paprika (1 nagy), sárgarépa (2 szál), petrezselyem (2 szál), zöldhagyma (3 szál), fokhagyma (4 gerezd)
kb 5 dkg vaj - zöldségek mennyiségétől függ, nem kell, hogy tocsogjon
1 kisebb üveg ]]>gesztenyebefőtt]]> + 4-5 kanál befőtt lé

A zöldségeket megpucolom/megmosom.
A gombát félbe-negyedbe-nyolcadba vágom. Ha kisebb fejek, elég negyedelni. A szárakat is felaprítom.
A sárgarépát, petrezselymet ferdén vágom 3-4 mm vastagon.
A paprikát csíkokra, majd szintén ferdén kockára .
A fokhagymát egészen apróra vágom.
A zöldhagymát, szárastól felkarikázom.
A gesztenyebefőttet leszűröm, levét felfogom.
A vajat felforrósítom, mikor habzik ráöntök a befőtt levéből.
Jöhetnek a zöldségek: gomba (3-4 perc), murok és petrezselyem (2-3 perc), paprika és zöldhagyma (2-3 perc), fokhagyma és a gesztenye (3-4 perc).
Ha nagyon veszítene a levéből, befőttlével pótolom.
Az utolsó percben sózom, bőven őrlök rá borst. Még egyszer összeforgatom.
A fokhagymás-gesztenyebefőttleves vajon sült halat és a gesztenyebefőttes zöldségeket tányérra rendezem és tálalom.
 
előkészületek: 5 perc
elkészítés: 10-14 perc
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Jobbegyenes (2788) Életmód (1) Heti lámpás (312) Belföld (10) Politika (1582) Történelem (18) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Autómánia (61) Mozaik (83) Vetítő (30) Mondom a magamét (7546) Sport (729) Szépségápolás (15) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Gazdaság (705) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>