Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
fba3411b6783f77372b1fe901abacbdd.jpg

Epermánia: Almás palacsinta ribizlis-epres vaníliapudinggal töltve

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Palacsinta de luxe! A tészta már önmagában izgalmasabb a belereszelt almától, szaftosabb, mint hagyományos társai, de a beletöltött házi vaníliapuding és a zamatos, illatos gyümölcsök mennyei desszertté emelik! Ott a helye a család asztalán!

hozzávalók

palacsintatészta egy tojásból - tojás, liszt, kevéske tej, buborékos ásványvíz, csipetke só
egy közepes alma
olaj

vaníliapuding - 0,5 l tej, 3 dkg étkezési keményítő, 4 dkg vaníliás cukor, fél vaníliarúd magja

ribizke, eper



A palacsintatésztát a szokásos módon kikeverjük, kicsit sűrűbbre, mintha hígpalacsintát sütnék. A masszához keverjünk 3-4 ek olajat, nemcsak kevésbé ragad, de a serpenyőbe is elég picurka olaj a sütéshez.
Az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, belekeverjük a palacsintatésztába.
Az almás palacsintákat a szokásos módon megsütjük.


A házi vaníliapudinghoz az étkezési keményítőt simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a vaníliarúd kikapart magját, majd lassú tűzön, állandó keveréssel besűrítjük.

A ribizkét leszemezzük, az eperrel együtt megmossuk, lecsepegtetjük, az epret feldaraboljuk.

Megtöltjük a palacsintákat – és bezsebeljük az elismerő szavakat!

Szerző: 5PL 

További receptek, információk itt találhatóak: 
 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Egészség (50) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Kultúra (6) Politika (1582) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7501) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2778) Gazdaság (702) Mozaik (83) Történelem (17) Belföld (10) Autómánia (61) Heti lámpás (310) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>