Ma 2021 május 17. Paszkál napja van. Holnap Erik, Alexandra napja lesz.
3026617cd03d85e0cda6ecec9ce4fb23.jpg

Egyből többfélét: Pirított káposzta 2.rész

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt cselekedetekre. Új mellékletünkkel megpróbáljuk ötletekkel, beszerzési lehetőségekkel és persze receptekkel könnyebbé tenni.

Második: Káposztás csiga

Ha már úgyis párolt káposzta, ez a csiga egyszerűen adja magát.
 
Sokszor sütöttem már, és mindig nagy közönségsiker volt. Ideális falat buliba, bor melletti beszélgetéshez, fiúknak meccs-nézéshez. Nem mellesleg remekül előkészíthető.
 
 
Hozzávalók az élesztős-omlós tésztához:
 
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 csapott ek. só
1 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
1 kk. cukor
1 tojássárgája
 
Töltelék:
 
50 dkg káposztából párolt káposzta
 
Tetejére:
 
1 tojás
5-10 dkg reszelt sajt
 
 
Elmorzsoljuk a lisztben a margarint és a sót. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, az eltördelt élesztőt és a tojássárgáját, sima tésztává gyúrjuk. Nekem még el szokott bírni plusz 1 ek. tejfölt. A tésztával vagy pihentetés nélkül továbbdolgozunk, vagy fóliába csomagolva a hűtőbe költöztetjük egy éjszakára, s csak másnap töltjük, formázzuk (előkészítés I.)
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 30x40 cm téglalappá nyújtuk. A kihűlt párolt káposztát (előző nap megpárolható, előkészítés II.) elkenjük a tészta teljes felületén úgy, hogy középen maradjon egy 5-6 cm szabad sáv, mint egy gyalogút :-) Ezt a középső részt megkenjük tojásfehérjével, így ha majd feltekerjük a tésztát, s csigákra vágjuk, azt szépen összeragasztja, és nem veszti el a formáját.
Hosszában, középen kettévágjuk a tésztalapot, s hosszabbik vége felől feltekerjük, mint a bejglit, s 20-20 egyenlő darabra szeleteljük. Vágott felükre fordítjuk, kikent tepsire sorakoztatjuk őket, és 30 percet langyos helyen kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csigák tetejét megkenjük felvert tojással, és mindegyikre egy csipet reszelt sajtot teszünk. 25-30 percig sütjük, míg a sajt aranyszínűre nem sül a tetején.
Konyharuhával vagy tüllharanggal letakarva több napig frissen tartható!
 
 
 
Tipp és trükk: gazdagíthatjuk: sonkacsíkokkal, szalonnakockákkal vagy paprika darabokkal is. Egy kis esti borozgatás kiváló kísérője lehet.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
 
Készítette: Chef Viki
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Irodalmi kávéház (504) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (255) Mondom a magamét (5297) Mozaik (83) Tereb (138) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1455) Gazdaság (657) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (6) Autómánia (61) Életmód (1) Történelem (14) Politika (1578) Gasztronómia (539) Egészség (50) Jobbegyenes (2028) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>