Ma 2023 december 05. Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.
16c0728893f0a00481e6318f1ded00bb.jpg

Egyből többfélét: Őszi gyümölcssaláta

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt cselekedetekre. Új mellékletünkkel megpróbáljuk ötletekkel, beszerzési lehetőségekkel és persze receptekkel könnyebbé tenni.

Vannak mennyiségek, amiket nehezen lehet megosztani, ezért olyan ételeket fogunk készíteni, amelyek egy alapon nyugszanak, de másként jelennek meg a tányéron.

Őszi gyümölcssaláta: 

Hozzávalók:
 
1 fürt fehér csemegeszőlő
1 fürt piros szőlő
2 zöld alma
2 nektarin
2 körte
2 kivi
2 lime (zöld citrom)
 
 
A gyümölcsöket alaposan mossuk meg. A szőlőt szemezzük le egy nagyobb tálba, ha nagy szemű és magos, akkor magozzuk ki. Vágjuk egyforma darabokra, legyen a méret a fehér szőlő. Hámozzuk meg a kivit, vágjuk félbe, és a közepén lévő fehér kemény részt is vágjuk ki belőle és kockázzuk bele a tálba. A nektarin magját vegyük ki és a gyümölcsöt is, kockázzuk bele a többihez. A lime levét csavarjuk bele a tálba és keverjük óvatosan át, ez akadályozza meg az oxidációt. Az almát és a körtét is kockázzuk bele a tálba, majd finoman keverjük össze a saláta alapot. Osszuk el a salátát két részre.
 
Első: rumos gyümölcssaláta
 
Hozzávalók az öntethez:
 
2 ek porcukor
1 tk vaníliás cukor
1-2 cl rum
 
 
Szórjuk meg a porcukorral, a vaníliás cukorral és finoman locsoljuk meg pár korty rummal a gyümölcsöket, keverjük át és tegyük hideg helyre, hogy az ízek összeérjenek.
Jól illik a töltött csirkéhez, de önálló desszertként is tálalhatjuk.
 
Tipp és trükk: ha nincs otthon rum, lehet helyettesíteni pálinkával, konyakkal vagy rumaromával is.
 
Második: Balzsamos őszi saláta camembert-el
 
Hozzávalók az öntethez:
 
2 ek majonéz
2 ek száraz vörösbor
pár csepp balzsam ecet
15 dkg camembert sajt
5-5 dkg aprított dió és mogyoró
Só, durvára őrölt színes bors
 
Keverjük ki a majonézt a balzsam ecettel és a borral, ízesítsük és sózzuk. A gyümölcsöket szórjuk meg a durvára vágott olajos magvakkal, és öntsük le az öntettel. Óvatosan keverjük össze és érleljük hideg helyen.
 
Jól illik grill húsokhoz, de egy pohár jó bor és pár grissíni rúd is.
 
 
Tipp és trükk: a gyümölcsöket vegyük meg a piacon, hiszen az árusok akár egy almát is adnak, és nem kell a különböző érésgyorsítókkal kezelt gyümölcsöktől tartanunk.
Mindig csak egészséges és kemény gyümölcsöt válasszunk a salátához, így kevésbé törik össze keverés közben.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
 
 
Max
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Autómánia (61) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (531) Heti lámpás (281) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Vetítő (30) Mozi világ (440) Sport (729) Történelem (16) Egészség (50) Belföld (10) Mondom a magamét (7252) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Tv fotel (65) Gazdaság (694) Gasztronómia (539) Flag gondolja (34) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2724) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>