Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

szeptember 2012

 • Megsárgult lapok - Szamóca for president!

  Természetesen az MLSZ-elnöki posztra gondolunk. Amire hogyan is lehetne alkalmasabb jelölt, mint az utóbbi években a (futball)nemzet lelkiismereteként működő egykori színész, Eperjes Károly. (Akiről az is ismert, hogy "ha tudtuk, ha nem tudtuk", tőle megtudhatjuk a Tutit, izé, a tutit.)

 • Szent István király balkáni háborúja

  Géza (970 k. – 997) magyar nagyfejedelem házasságaiból (1. felesége Sarolt, a 2. Zjemomysl lengyel fejedelem leánya, Adelhaid, Géza öccse, Mihály özvegye) öt leány és Vajk (keresztségben István) fia született.

 • Bor és történelem

  Sok szó esik az alkohol elleni küzdelemről. Az ital rombol – mondják a puritánok és az orvosok –, noha hívei gyönyörrel és szakértelemmel győzködik egymást az ellenkezőjéről, nyelvük botladozik a téma diktálta szédült iramban.

 • Jobbszél - Náci

  A Wiesenthal Központ fáradhatatlanul dolgozó vezetőjének, a méltán népszerű Efraim Zuroffnak ismét sikerült felkutatnia egy még bujkáló nácit.

 • Vasárnapi Újság - Kazinczy Gábor

  Most, midőn az ország minden része még viszhangzik azon lelkesedéstl, melylyel Kazinczy Ferencz százados emléknapját ünneplé a nemzet, alkalomszerünek tartjuk, megemlékezni azon férfiuról, ki szintén e nevet viseli, ki köztünk él, velünk küzd és fárad, s kit évek sora óta a legtiszteltebb nevü hazafiak sorában szoktunk emlegetni. - írja a Vasárnapi Újság 1859. évi, 46.száma

 • Korszellem - Kaloda és bitó

  A Bándy Kata-féle ügyben szólalnék meg. Mert úgy érzem, muszáj. A reakciós világban József Károly főherceg (1833–1905) igazgatta Alcsútot és kitalálta, hogy a cigányoknak csak munka meg föld kell, meg esély és lehetőség, és meg fognak változni.