Ma 2017 április 27. Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

szeptember 2011

 • A marxista történetírás nyűgében

  A történetírás és a történelemtanítás művelőinek nem kevés dilemmával kell szembenézniük. Generációk nőttek fel a kádári hamis történelemtudat hatása alatt, történeti szakmunkának mondott, nem ritkán az adatok, tények hamisításától sem visszariadó írások százai szolgálták híven a proletárdiktatúrát, melynek toposzai, sőt tárgyi tévedései tankönyvről tankönyvre szálltak és szállnak.

 • Jáksó László kétmilliárdja

  A Népszabadság értesüléséért, miszerint készülő szappanoperájával Jáksó László akár kétmilliárdos szerződéshez is juthat az MTV-ben, hálásnak kell lennünk. S bár az efféle hírekről a jobboldali térfélen taktikusan hallgatni illik, mi igyekezzünk csak tárgyszerűek és igazságosak lenni. 

 • Ezt nézhetjük a héten - Heti mozibemutatók 35. hét

  Bizonyára sokan emlékeznek Schwarzeneggerre, amint fiatalon, dagadó izmokkal és hosszú hajjal forgatta a kardot Conan a barbár szerepében. Most a film újrafeldolgozása kerül a hazai mozikba Jason Momoa főszereplésével. A hét másik slágere az Őrült, dilis, szerelem Julianne Moore, Ryan Gosling és Kevin Bacon főszereplésével. Vérbő vigjáték, így szeptember első napjaiban!

 • Mesebeli Afrika - Szváziföld – Kontrasztok

  Mondhatni balkáni állapotokat idéznek az elmúlt napok eseményei az aprócska dél-afrikai ország, az utolsó igazi királyság, Szváziföld életében, miután kiderült, a teljes csőd szélén álló államnak nyújtandó 240 millió eurós dél-afrikai segély egy részét a király saját magának szeretné, afféle közvetítő díj címén.

 • Levadászni Ovit és Bajuszt

  Főnök, megcsíptük! Megvan az anyag! Kérem, képzeljék el azt a jelenetet, amikor 2006 környékén a Nemzetbiztonsági Hivatal Falk Miksa utcai szentélyébe ezekkel a szavakkal lohol be az egyik megfigyelőcsoport csuromizzadt parancsnoka.