Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
b488a0f4f9cec24bfa100299108f0222.jpg

Once Upon A Time vs. Lost

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Már hetek óta próbálok összehozni egy rövid bejegyzést arról, hogy a Once Upon A Time, az ABC egyik újonc sorozata mennyire jól keveri a Lost lapokat. Mire is gondolok?

Mint azt nagyon jól tudjátok az easteregg(s) elhelyezése már művészetté vált. Nem kevés utalásot találunk kedvenc sorozatainkban/filmjeinkben, melyeket talán csak azok ismernek fel, akik igazán nyitott szemmel járnak, vagy nagyon sokszor, kockáról kockára megnéznek egy adott részt, ha sorozatról van szó. A Once Upon A Time rajongói számára bizonyára nem új információ, hogy a Lost egykori írója és producere dolgozik az újoncon (Adam Horowitz, Edward Kitsis). Így, főleg nekik köszönhetően, ne lepődjünk meg, hogy rengeteg utalás van kedvenc szigetes kalandunkra. Azt azért el kell árulnom, hogy ezek többségét nem én találtam, nem nagyon tudtam volna kiszúrni, de párat azért sikerült!

Mielőtt újra elindult volna az óra, hol is állt meg, segítek: 8:15

ouat_lost_01.jpg

Igen, valamikor volt egy ilyen járat, Oceanic Flight 815. De itt még nem áll meg a történet, hiszen ez még csak az első részben volt. Emma kocsiján láttátok a matricát? Nos, ne aggódjatok, én sem, és talán nem is ugrott volna be a dolog, de ott egy Geronimo Jackson (Dharma Lady) matrica:

ouat_lost_02.jpg

A szemekről sem feledkeztek el a Lost készítői, a negyedik rész környékén már elég közelről ismerkedhettünk Emma-val, és akkor Jack barátunk már egy nagyon szép helyen volt/van, de idézzük csak fel miről is beszélek:

ouat_lost_03.jpg

Természetesen az sem véletlen, hogy a gonosz boszorkány ajtaján előkerül a 108-as szám, mint ahogy az sem, hogy a 8. részt január 8-án mutatták be:

ouat_lost_04.jpg

Az egyik kedvenc tojásom, egészen biztos, hogy nem vettem volna észre, de szerencsére mások igen, így most nagyon büszkén mutathatom be nektek a Hattyút, ami Henry szobájában látható:

ouat_lost_05.jpg

A legnagyobb találat szerintem, és ismét meg kell emelnem virtuális kalapom a készítők és Lost rajongók előtt, az a Donkey Wheel! 

ouat_lost_06.jpg

Ezeken kívül, ott az Apollo Candy Bar, a halottak elhelyezése (nem vicc), a szemek (ez sem vicc), vagy a tőr, aminek itt is hatalmas ereje van és csak azzal lehet megölni a "gonoszt". Az utolsó előtti részben (amit eddig láthattunk), jött egy motoros, 23-as rendszámmal. Na kinek volt ez a száma a barlangban? Segítek, Shepherd. Az idegen egyébként nem árulta el a nevét, ráadásul feketében érkezett. A hatodik részben pedig láthattunk egy ismerős skót whisky-t is (MacCutcheon). Szóval, Lost rajongók, ugye nézitek az újoncot?  

ouat_lost_07.jpg

 teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Politika (1582) Életmód (1) Mozi világ (440) Történelem (18) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Kultúra (9) Jobbegyenes (2804) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7603) Sport (729) Egészség (50) Gazdaság (709) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Heti lámpás (313) Titkok és talányok (12) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>