Ma 2024 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
ada8e311dbe77d5e4f7e1e8bf1a7ffe3.jpg

Top sztori - Juhász gólt lőtt a BL szerdai játéknapján

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Hapoel Tel-Aviv meglepetésre Salzburgban szerzett egygólos előnyt a BL-csoportkörért folytatott rájátszás odavágóján. Ezen felül, a Debrecent búcsúztató Basel a Sheriffet győzte le, az Anderlecht Juhász Roland góljának is köszönhetően a Partizan otthonában játszott értékes döntetlent, a Werder Bremen a Sampdoria ellen szerzett kétgólos előnyt, a latin rangadó első felvonását pedig a Braga nyerte a Sevilla ellen.

Salzburg – Hapoel Tel-Aviv 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Pokrivac (28.), Wallner (67.) ill. Enyeama (3.), Sahar (44.), Shechter (53.)
Az izraeliek mondhatni álomrajtot vettek, Enyeama kapus már a 3. percben megszerezte a vezetést csapatának – tizenegyesből. Az osztrákok ezután viszonylag korán egyenlítettek, ám a szünetre így is Hapoel vezetéssel vonulhattak a csapatok: a 44. percben Sahar talált a Salzburg kapujába, majd az 53. percben Schechter gólja után már kétgólos hátrányban voltak a hazaiak. A Salzburg később hiába követett el mindent az egyenlítésért, és hiába birtokolta többet a labdát, erejéből csak a szépítésre futotta: Wallner a 67. percben tizenegyesből még betalált, ami némi reményt még ad a salzburgi drukkereknek.


Basel – Sheriff 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Stocker (54.)
A Lokit búcsúztató Basel egyértelmű esélyesként lépett pályára a moldovai csapat ellen, ehhez képest érdekes, hogy a meccset a vendégek kezdték jobban, és több helyzetük is adódott, hogy meglőjék a mindig oly fontos idegenbeli gólt. Az 54. percben aztán Stocker révén csak a nagyobb európai rutinnal bíró Basel szerezte meg a vezetést, amely a 90. percben kétgólossá is tehette volna a csapatok közti különbséget, Huggel tizenegyesét azonban Stojanov hárította. A Sheriff tíz emberrel fejezte be a meccset, Erokhint ugyanis a 86. percben második sárga után kiállították.


Partizan – Anderlecht 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Cléo (57.), Lecjaks (64. – ög.) ill. Gillet (54.), Juhász (66.)
Juhász Roland csapata az első félidőben is veszélyesebben játszott az ekkor még kissé enerváltnak tűnő Partizannál, gólokat azonban csak a második játékrészben tudott szerezni. Az 54. percben Gillet szerezte meg a vezetést az Anderlechtnek, amit Cléo alig három perc után egalizált. Az egyenlítés után is támadásban maradtak a szerbek, akik a 64. percben egy belga szempontból szerencsétlen öngóllal a vezetést is megszerezték. Mégsem tudták azonban megnyerni a meccset, az Anderlecht ugyanis Juhász közeli találatával egyenlített, és jobb helyzetből várhatja a brüsszeli visszavágót.


Braga – Sevilla 1-0 (0-0)
Gólszerző: Matheus (62.)
A latin rangadón a Sevillának megvoltak a lehetőségei, hogy lőtt góllal hagyja el Portugáliát, ám a kapu előtt nem voltak elég határozottak Luis Fabianóék. A spanyolok csak kapufáig jutottak, ellenben a Braga a 62. percben Matheus révén betalált, és 1-0-ra megnyerte a meccset. A Sevilla az első félidőben még ijedten kezdő ellenfele fölé nőtt, a második félidőre viszont alaposan visszaesett játéka, így szinte hibátlan visszavágót kell produkálnia ahhoz, hogy idén is főtáblára kerüljön a legrangosabb európai kupasorozatban.


Werder Bremen – Sampdoria 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Fritz (51.), Frings (67.), Pizzarro (69.) ill. Pazzini (90.)
Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt párharc az első félidőben még kevés eseményt hozott, nem úgy a folytatásban, ahol négy gólnak is tapsolhatott a közönség. Az 51. perctől beindulni látszott a brémai henger, Fritz ugyanis előbb megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd a 67. percben Frings tizenegyesből már kétgólosra növelte a Werder előnyét. Az eset előtt ráadásul Lucchini megkapta második sárga lapját is, így a vendégek tíz emberrel voltak kénytelenek folytatni a találkozót. Az összeomló Samp két perccel később harmadszor is megadta magát, Pizzarro gólja után a németek már háromgólos előnyben voltak. A 90. percben azonban Pazzini betalált, ami halvány esélyt még ad az ezúttal Koman Vladimir nélkül felálló Sampdoriának.

]]>Ez történt kedden
]]>

Tóthpál Zoltán, fourfourtwo

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Heti lámpás (312) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Vetítő (30) Jobbegyenes (2793) Kultúra (7) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Gazdaság (706) Sport (729) Mondom a magamét (7561) Történelem (18) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Politika (1582) Tv fotel (65) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>