Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
16f131877a04043b65c5a99ff590aa78.jpg

Fradista szemmel - Talán...

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Bence gyógyulásáért!

Megható pillanatoknak lehettünk szemtanúi a DVTK elleni mérkőzést megelőzően. A Ferencvárosi Torna Club egy, az NB I-es csapat játékosai és szakmai stábja által aláírt mezt bocsátott licitre, amely 215 ezer forintért kelt el.
A megvásárolt támogatói jegyekből és az árverésből befolyt összeget a Fradi teljes egészében a DVTK leukémiában szenvedő kapusának, Rakaczki Bencének ajánlotta fel. Bence egészségügyi állapota miatt nem tudott a helyszínre elutazni, ezért testvére, Rakaczki Tamás képviselte őt.
A mérkőzés szünetében a FradiSzív szurkolói csoport is közel százezer forintot, valamint egy jókívánságokat tartalmazó DVD-t adott át Rakaczki Bence testvérének.
Külön öröm volt látni, hogy szurkolóink is készültek, és egy „Rakaczki, jövőre már neked rúgjuk a gólokat! Jobbulást!” drapériát feszítettek ki.
A Ferencváros vezetősége, összes sportolója és munkatársa mihamarabbi és maradéktalan jobbulást kíván Rakaczki Bencének!

]]>www.fradi.hu]]>

A Diósgyőr mindig nehéz ellenfél. Elsősorban a két szurkolótábor miatt, hiszen a borsodi alakulatnak nagyon sokan szorítanak és elkísérik a kedvenc csapatukat az idegenbeli szerepléseikre is. Most sem történt ez másként, mintegy 1500 piros-fehér szimpatizáns vonult végig az Üllői úton a találkozót megelőzően.

Számomra érthetetlen módon a Nagyvárad tér felől gyalog kísérték a rend őrei a felhevült és már jól láthatóan és hallhatóan nem szomjas vendég szurkereket a stadionhoz. Talán a BKV-t akarták védeni a borsodiaktól, megkímélve a berendezési tárgyakat, kirakatokat, metrókocsikat. Nem tudom, de minden esetre furcsa felütése volt ez a kis intermezzo, a mind a két fél által nagyon várt találkozónak.

A mérkőzés kapcsán nem mehetünk el szó nélkül a Fradi jótékonysági akciója mellett, amelyben a DVTK fiatal kapusának a súlyos betegséggel küzdő Rakaczki Bencének gyűjtött anyagi támogatást a klub, egy mezárveréssel és egy virtuális támogató jegy forgalomba hozásával. Nagyon szép gesztus volt ez a Ferencvárostól, amely nagyszerűen sikerült, hiszen több, mint kettőszázezer forintot sikerült összegyűjteni.

Ezúton is kívánunk a Flag Polgári Magazin nevében is mielőbbi gyógyulást Bencének!

Visszatérve a találkozóhoz. Kicsit görcsösen kezdtünk, s szerencsénk sem volt, hiszen a találkozó első perceiben már cserélni kényszerült Moniz mester, hiszen Hakola egy rossz mozdulat után nem tudta folytatni a mérkőzést. ez egy kicsit megzavarta a srácokat, mert láthatóan más taktika volt a támadásokban eltervezve, hiszen Hakola mozgékony, inkább az előkészítésben jeleskedő játékos, míg a helyére beálló Perics más karakterű, igazi befejezőcsatár.

A mérkőzések óta látható letámadást játszottuk, ami láthatóan nem ízlett a Sisa csapatnak. De igazán veszélyes helyzetet nem tudtunk kialakítani az első játékrészben, mindössze egy-egy gyenge Böde lövést, egy-egy Somália kiugratási kísérletet lehetett csupán feljegyezni.

A második játékrészben egy sokkal támadóbb, kreatívabb csapat jött ki a pályára, s érezhető volt, hogy előbb utóbb siker fogja koronázni, az ekkor már ügyesnek és gyorsnak mondható támadásvezetéseinket.

Meg is lett a gyümölcse, hiszen Böde Dani egy nagyszerű Jenner szabadrúgást követően ballal mattolta a diósgyői hálóőrt. Ezt követően a DVTK kénytelen volt feladni az addigi biztonsági játékát és így egyre másra vezethettük a kontra támadásainkat. Ha jobban koncentráltunk volna a  végjátékban, akár több gólt is rúghattunk volna, az időközben 10 emberre fogyatkozó vendégeknek.
Végül a rendes játékidő letelte után Perics lépett ki senkitől sem zavartatva és állította be a 2:0-ás végeredményt. Nagyon fontos három pontot szereztünk.

Ma Székesfehérvárra látogatunk, ahol a hétközi EL bravúrja után vélhetően magabiztos, erőtöl duzzadó Videotonnal találkozunk. Mindenkit óva intenék attól, hogy eluralkodjon rajta a hurrá optimiznus, hiszen még nem tartunk ott, hogy zsebredugott kézzel elhozzuk a három pontot a sóstói-stadionból. Vidi egyenlőre előttünk jár mind anyagi, mind szakmai téren. Játszunk egy jó mérkőzést, lépjünk előre mind védekezésben, mind pedig támadásban, s meg látjuk mire lesz elég.
Ha a fejlődésünk töretlenn marad, a mai találkozó eredményétől függetlenül lehet keresnivalónk a tavaszi szezonban.
Arra kérdésre pedig, hogy jó úton járunk e, akkor válaszolunk a legpontosabban, ha azt mondjuk talán...

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2778) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7501) Politika (1582) Mozi világ (440) Történelem (17) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Vetítő (30) Életmód (1) Heti lámpás (310) Gazdaság (702) Autómánia (61) Nézőpont (1) Sport (729) Mozaik (83) Kultúra (6) Belföld (10) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>