Ma 2024 március 19. József, Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.
642dd4a1ae2a20d7b91e59bfc707d98e.jpg

All right, Mr. Wright! 1.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Dr. Szepesi György az MLSZ örökös tiszteletbeli elnöke, a FIFA tiszteletbeli tagja, aranytollas újságíró, az Aranycsapat „tizenkettedik játékosa".  - Fourfourtwo magazinban rendszeresen jelentkezik nagyszerű jegyzeteivel. Ezekből tallózunk hetről-hétre.

Jupp Heynckes hazatért

„Úgy érzem magam, mint aki hazaérkezett” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a Bayern München régi-új edzője, Jupp Heynckes a bajor klub szurkolóit első munkanapján.

Korábban már két alkalommal is volt vezetőedző Münchenben, most harmadszor is nekifut a feladatnak.

 

Újabb sikerszériát ígér, sőt, nagyon úgy tűnik, hogy már az első héten megtalálta mindenkivel a közös hangot. Christian Nerlinger sportigazgató a tréner emberi erényeit emelte ki, majd hozzátette: a játékosait hangosan korholó Louis van Gaal után mindenki számára megváltás Heynckes harmóniára való törekvése.

 

Ahhoz, hogy újabb sikerkorszakot éljen meg müncheni vezetőedzőként, komoly segítségére lehet az újdonsült kapus, Manuel Neuer, akit az Allianz Arénában harmincötezer (!) ember fogadott nagy ovációval.

 

„Megkönnyebbültem. Nem tudtam, hogy mire számíthatok, hiszen Gelsenkirchenben születtem, a Schalke 04-től érkeztem, de ma meggyőztek arról a bajorok, hogy jól döntöttem. Már az első müncheni évemben bajnok akarok lenni” – mondta a Nationalelf kapusa.

 

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern AG első embere szerint is „csodálatos a légkör most a klubnál, nincs más hátra, mint teljes gőzzel előre kell menni a bajnoki címért.” Az i-re a pontot Bastian Schweinsteiger tette fel, aki szerint „Jupp Heynckes és a jelenlegi játékoskeret elég lehet ahhoz, hogy a Bayern végig domináljon a bajnokságban, és megszerezze a salátástálat.”

Ballack nem adja majd fel

Bevallom őszintén, elfogult vagyok az elmúlt hetekben a német sajtóban is nagy vitát kiváltó Michael Ballack-ügyben, hiszen Franz Beckenbauer után a Bayer Leverkusen klasszisát kedvelem legjobban a német futballisták között.

 

Amikor Joachim Löw német szövetségi kapitány nemrég közölte, hogy nem számol a 98-szoros válogatott középpályással, Ballack a Kickernek a következőket mondta: „Löw hazudik!”

 

Majd ecsetelte: a Bundestrainer a sajtóban megjelent szavaival ellentétben éppen hogy nem a folytatásról beszélte le, hanem pont azt mondta neki, hogy „ne adja fel, ne hagyja magát a földhöz vágni, mert van még benne annyi, hogy elérje a századik válogatottságot!”

 

Klubja azonban mellette áll, bíznak benne, hogy a tavaszi ezüstből a maga részét kivevő játékos a következő szezonra (ami valószínűleg karrierje utolsó évadja lesz) még jobban odateszi magát, és kár lenne előre leírni őt.

 

Ballack persze bízik még abban, hogy lesz válogatott, és én is biztos vagyok benne, hogy a Bayern München és a Chelsea korábbi klasszisa mindent kiad majd magából, és igyekszik szépen búcsúzni mind klubjától, mind pedig a Nationalelftől. Valahogy úgy, ahogyan tette anno Beckenbauer, majd később, egy másik példaképe, Lothar Matthäus.

Szepesi György, fourfourtwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1309) Sport (729) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Mozi világ (440) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (536) Politika (1582) Jobbegyenes (2772) Történelem (17) Tv fotel (65) Egészség (50) Gazdaság (701) Autómánia (61) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Heti lámpás (308) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7479)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>