Ma 2024 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
b8519d63e27cac23f7cb98ff56d3eb0d.jpg

Fradista szemmel – Nem úsztuk meg

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az olasz Fiume és a horvát Rijeka szó is folyót jelent, ugyanis itt ömlik a tengerbe a város folyóvize, a Recsina, amelyet lakói olaszul Fiumara néven (időnként megáradó hegyi patak) is neveztek. Tehát a város horvát neve is – szintén a folyóvízhez kapcsolódva – a Rječina elnevezésből eredeztethető.

Végül a városnévbe kódolt tartalom életre kelt és sajnos nem úsztuk meg kapott gól nélkül a fiumei kirándulást.

Azt kell, hogy mondjam Thomas Doll taktikája nem volt rossz. Érezte, tudta, hogy a csapatunk még messze nincs kész és egyelőre nem tudja felvenni a versenyt a tavalyi főtáblás, Stuttgartot kiverő horvát együttessel. A Videoton EL csoportkörbe való jutása, még Sousával azért jöhetett létre, mert egy remek védekezésre épített a portugál szakember.

Szervezetten, jól védekeztünk egészen a találkozó hajrájáig, amikor is egy nagyon buta büntetőt összehoztunk, végül ezzel a találattal győzött le minket a Rijeka gárdája. Elkerülhető gól volt, de azt azért be kell vallani, hogy Dibusz Dénes nélkül több gólos hátrányból várhatnánk a holnapi folytatást. A csütörtöki visszavágó egy egészen más találkozó lesz, hiszen most már nem elég csupán az eredmény tartására törekednünk, hiszen győznünk kell, gólt, gólokat kell szereznünk, ha tovább szeretnénk jutni a következő fordulóba.

Ami aggasztó volt a fiumei találkozóban, hogy nem lőttünk kapura egyáltalán, feladtuk a támadásvezetés lehetőségét is, sőt kimondottan tanácstalanok voltunk, ha nagy nehezen labdát szereztünk a félpálya környékén. Az új fiúk nem igazán bizonyították az eddigi találkozókon, hogy érdemes volt őket leigazolni. De én azért még adok esélyt nekik, hiszen egy új közegbe, új csapatba kerültek. Sajnos az a helyzet, hogy szegény Gera Zolit várjuk megváltóként, de nagyon nehéz lesz neki egyedül mindent megoldani. A védelem, főként a belső párosunk a Pavlovic - Mateos kettős jónak mondható. Dilaver a jobb oldalon egyelőre nem vállal túl sokat és számos szituációban bizonytalankodik, míg Bosnjak a másik oldalon, csalódást keltően játszik, tőle sokkal többet várt mindenki. Az előre játékunk pedig nagyon gyenge. Itt valóban pozitív változást hozhat Gera és Buzsáki játéka.

Nagyon nehéz találkozó várható, mert a horvátok nagyszerűen kontráznak, ezért nem szabad hátul teljesen kinyílnunk. Intő jel, hogy a Stuttgart ellen tavaly idegenben 2:2 arányú döntetlent tudtak elérni.

Nem mi vagyunk az esélyesek, de nem ledolgozhatatlan az egy gólos hátrány, a remény hal meg utoljára!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Heti lámpás (312) Tereb (146) Belföld (11) Mozaik (83) Kultúra (7) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2793) Politika (1582) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (706) Mondom a magamét (7561) Flag gondolja (36) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>