Ma 2024 május 15. Zsófia, Szonja napja van. Holnap Mózes, Botond napja lesz.
3f021352d564e399c5599d05d8368090.jpg

Fradista szemmel - A holló meg a róka

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Fradizmus!
Mint ismert, nemrég szörnyű sérülést szenvedett a Ferencváros 1998-as korosztályának kapusa, Késmárky Bence. A fiatal játékos az Illés Akadémia elleni mérkőzésen ütközött csúnyán ellenfelével, és olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás után ki kellett venni egyik veséjét és egyik bordáját is.
- Amikor elkezdték a műtétet, mondtam az orvosoknak: a Fradi-címeres pólót úgy vágják le rólam, hogy a címernek ne essen bántódása - mesélte Bence.

Legyőztük a tavalyi esztendő bajnokát a Debrecent! Nagyszerű, helyenként már tetszetős játékkal. Régen vártunk már arra, hogy végre a hagyományoknak megfelelően, szinte végig támadva, helyzetek sokaságát kialakítva szórakoztasson minket a kedvenc csapatunk.

Ricardo Moniz érkezésével, mintegy varázsütésre változott meg a játékunk. Vége van a lagymatag poshadt magyar, ötlettelen állóvíznek. Már hetek óta nagyon jól teljesítünk. A Győr, az MTK és most a DVSC ellen is határozott játékot láthattunk, de eddig az eredmények elmaradtak, most azonban sikerült a győzelmet is megszereznünk. A közönség egy emberként áll Moniz és a csapat mögött. A "B-közép" szinte teljes létszámban szurkolta végig a múlt heti rangadót. Ilyenre, emlékeim szerint utoljára az Újpest elleni elmúlt szezonbéli hazai rangadón volt utoljára példa. Majdnem nyolcezer néző tekintette meg a mérkőzést, az MTK-tól elszenvedett vereség ellenére.

Egyre növekszik a nézőszám, s talán egy egy remek hajrával (Kaposvár, KTE, Pécs) és egy nagyszerű, hatékony téli alapozással, komoly reményeink is lehetnek tavasszal.

Na de ne szaladjunk ennyire előre. Öröm volt nézni a srácok akarását, küzdeni tudását és gólratörő játékát.
Moniz egy meglepőt húzott: Csukics csatárként futott ki az Albert Stadion gyepére, s nagyszerűen teljesített, volt három ziccere, amit ő harcolt ki és volt egy nagyszerű kapufája is. Nehezen bírtak vele a DVSC védői.
(Somália nevelő célzattal maradhatott ki, hiszen a Mester már említette, hogy neki gólokat, gólpasszokat kell adnia, ezekkel még adós a brazil fiú, ezért csak csere volt a rangadón.)

Jenner és Besic volt a csapatunk két legjobbja. A holland támadó minden akciónkban benne volt, rendre megverete a védőjét, sőt még olyan káprázatos cselre is futotta az erejéből, amelyre még saját hazájában, Hollandiában is felkapták a fejüket.

A bosnyák válogatott védő pedig tanárian focizik, immár hetek óta. Elegáns, határozott, remekül passzol, nagyszerűen lép fel a támadásokkal. Nagy nyereség mind a két srác. Böde végre megtalálta a góllövő cipőjét, hiszen őt ezért vettük meg a nyáron. Láthatóan leadott jópár kilót, mozgékonyabb, fürgébb lett.

De az egész csapatot dícséret illeti hiszen nagy rangadót tudtunk megnyerni, ebból lehet táplálkozni, erre lehet építeni.

...Kiírták az új stadionunkra a tendert, Fradi snack, Fradi whiskey került a boltokba, végre az Albert Stadionban is van led-reklám..., jó a csapatunk...minden nagyon szép...


Ez azonban sokaknak nem tetszik, sokan próbálnak keresztbe tenni, nekünk, ellehetetleníteni a munkánkat, meggátolni a fejlődésünket.
A minap megjelent Blikk cikk, amelyben a játékosaink fizetésének csúszásáról értekeznek, nem tett jót a szurkolói hangulatnak. Az ilyen írások feszültséget gerjesztenek, rossz vért szülnek.

Mindannyian emlékezhetünk La Fontaine nagyszerű meséjére, A holló meg a rókára, amelyben a ravasz róka kiénekli a sajtot a buta holló szájából.
Vigyázzunk barátaim mert egyre sokasodnak a rókák körülöttünk, akiknek mind a mi sajtunkra fáj a foguk! Vigyázzunk a sajtra, vigyázzunk az értékeinkre, és vigyázzunk egymásra!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (709) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Kultúra (9) Sport (729) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Mozi világ (440) Történelem (18) Heti lámpás (313) Mondom a magamét (7599) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Tereb (146) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Jobbegyenes (2803) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>