Ma 2024 május 06. Ivett, Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
4ee7c336fe479d28f32070103ee97005.jpg

Fradista szemmel - Kupagyőztes!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

11 év után, végre visszatértünk! Immár magabiztosan kijelenthetjük, hogy újra él a Ferencváros! Megnyertük a 30. kupadöntőnket és elhódítottuk 21. alkalommal a Magyar Kupát.

Csodálatos, feledhetetlen este volt, köszönet érte a srácoknak és a ferencvárosi család minden tagjának.

Már szombaton érezhető volt az elszántságunk, küzdeni akarásunk. Ahogy a sok sérült ellenére, felforgatott csapattal is győzni tudtunk a nagyon szívós és helyenként tetszetős játékot produkáló Paks otthonában előre vetítette, hogy a szerdai MK fináléban nagyon oda fogjuk tenni magunkat.

A paksi győzelem nagyon fontos volt, hiszen így az MTK újpesti veresége miatt már négy pont előnyre tettünk szert az ezüstéremért folyó csatában.

Nem volt szép a játékunk, de behúztuk. Elhoztuk idegenből is a három bajnoki pontot. Két forduló van hátra, a sorsunk a saját kezünkben van.

Hétvégén jön az életéért harcoló Honvéd, győznünk kell és akkor már vasárnap elkönyvelhetjük az ezüstérmet.

Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a srácok vélhetően hatalmasat ünnepeltek a történelmi kupagyőzelmet követően.

A Magyar Kupa gömb alakú, középső részén két dombormű található: az egyik bölényvadászatot, a másik vitézek hódolatát ábrázolja fejedelmük előtt. Mind a két dombormű ősmagyar alakokkal képzett.. A középső részen van a Kupa egyik felirata:

„Nemes mérkőzés méltó pályabére, sarkallja becsvágyra, állni a tusát, Lobogjon érted küzdő ifjak vére, s te hirdesd népünk ősi virtusát!”

A feliratot Stobbe Ferenc, a magyar labdarúgás egyik ősvezére, a hazai futball egyik meghonosítója írta. A kupát pedig Tarján Oszkár szobrászművész alkotta. A kupa felső részét tulipános és indás füzér, továbbá bolgárokba foglalt négy onyx kő díszíti, legfelül a következő felirat áll: Magyar Kupa Örökös Vándordíj – Alapította a Magyar Labdarúgók Szövetsége.

Elképesztő volt a hangulat a Groupama Arénában! Már- már a régi szép időket idézte, az oldallelátó is fantasztikusan szurkolt, csodás, sokáig emlékezetes este volt!

Az első félidőben egy kicsit, mintha megilletődötten játszottunk volna, ekkor bizony Dibusz bravúrokra is szükségünk volt, de, ahogy Varga Roland mondta az ünneplés közepette, ezért van a mi kapunkban Magyarország legjobb kapusa!

A felvételek alapján már az első félidőben meg szerezhettük volna a vezetést, hiszen Lamah parádés sarkalós találatát nem előzte meg leshelyzet. De az eredmény függvényében fátylat boríthatunk a nyilvánvaló játékvezetői tévedésre.

A második játékrészben a srácok olyan parádés focit mutattak be, hogy erre a játékra a világ összes stadionjában csettintettek volna.

Sorra alakítottuk ki a helyzeteinket a bajnokcsapat ellen!

Különösen az első találatunk után, szétziláltuk a bajnok védelmét. Széleken, főleg a rendkívül nagy kedvvel focizó Ramírez oldalán egyre másra nyertük meg a párharcokat, kerültünk a vendégek védelmi fala mögé.

Varga Roland, Lamah, Batik, majd a szerencsétlenül menteni igyekvő Szolnoki volt a kupagyőzelmet jelentő góljaink szerzője!

Kiütöttük a Videotont!

21-szeres Magyar Kupa győztesek vagyunk! Ízlelgessük! Végre sikerült!

Ez a fantasztikus siker, hitem szerint egy új, szép jövő kezdete!

Jegyzőkönyvek:

NB I, 28. forduló
Paks-FTC 0-1 (0-1)
Paks: Molnár - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló - Könyves, Kesztyűs (Hahn, 79.), Kecskés (Balázs, 63.), Bertus, Bartha - Haraszti
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa (Batik, 8.), Pavlovic, Ramírez - Cukic, Gyömbér - Varga R. (Nagy D., 76.), Böde, Lamah - Ugrai (Nagy Á., a szünetben)
Sárga: Kulcsár (79.), illetve Cukic (71., 87.), Nagy Á. (87.), Dilaver (91.)
Piros: Cukic (87.)
G.: Gyömbér (46.)

Magyar Kupa, döntő
Videoton-FTC 0-4 (0-0)
Videoton: Calatayud - Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira - Sándor, Simon Á. (Trebotic, 64.) - Gyurcsó, Kovács I. (Feczesin, 71.), Filipe Oliveira (Alvarez, 64.) - Nikolics
FTC: Dibusz - Dilaver, Batik, Pavlovic, Ramírez (Bönig, 88.) - Somalia, Nagy Á. (Gyömbér, 69.) - Varga R., Gera (Cukic, 86.), Lamah - Böde
Sárga: Batik (7.), Oliveira (33.), Gera (67.)
G.: Varga R. (54.), Batik (60.), Lamah (69), Szolnok (86., öngól)

Együtt kell tartani a csapatot és igazolni kell még 3-4 meghatározó játékost és akkor az Európa Liga csoport kör is elérhető lesz. Vasárnap ismét egy nagy feladat vár ránk, meg kell szereznünk az ezüstérmet!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Életmód (1) Belföld (11) Jobbegyenes (2796) Gazdaság (707) Tereb (146) Sport (729) Szépségápolás (15) Történelem (18) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7580) Autómánia (61) Nézőpont (1) Heti lámpás (312) Kultúra (9) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>