Ma 2024 május 08. Mihály napja van. Holnap Gergely napja lesz.
e3802daf8f10809aa3211c7fcbcbaddc.jpg

Fradista szemmel – Keserű szóda a borban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az elmúlt évtized legeredményesebb csapatát fogadtuk vasárnap a Groupama Arénában. A debreceniek szinte mindent megnyertek az utóbbi évek során, így a régi lesajnált, megmosolygott hajdúsági alakulatból komoly tényezővé váltak.

Sőt eddig, a mostani 2014-2015-ös bajnokságig csak a nyomukban jártunk, hiszen minket nagyon visszavetett, mind erkölcsileg, mind pedig anyagilag az első osztályból való kizárásunk, és az a sok-sok szerencselovag, akik csupán kihasználták a hírnevünket, de érdemi munkát nem végezetek. Ők pedig folyamatosan, kiegyensúlyozott fejlődést tudtak produkálni ez idő alatt. A mostani szezonjuk nem a legsikerültebb, de még így is versenyben vannak a dobogó valamelyik fokáért.

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, magunkhoz ragadtuk az irányítást, de ezt már megszokhattuk a Groupama Arénában.  Több , mint tízezer néző látogatott ki, így a hangulatra sem lehetett panasz. Egy remek szögletet követően Mateo Pavlovics nagyszerű fejesgóljával vezetést is tudtunk szerezni, és volt még legalább két ziccerünk az első játékrészben.

A második félidőben egy kicsit visszavettünk, hagytuk a Debrecent kibontakozni, de nem igazán forogtak veszélyben a kapuk a játék ezen periódusában. Ennek ellenére legalább három alkalommal remek kontrát vezethettünk a piros-fehérek kapujára, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.

S ahogy az lenni szokott, a futball örök igazsága ismét beteljesedett: a 88.percben egy „kamu falt” után megítélt szabadrúgást Bódi Ádám becsavart Dibusz Dénes kapujába, így a nagyon várt győzelmünk elmaradt, de a döntetlennel maradtunk a második helyen. Nekünk állt a mérkőzés, sajnos elveszítettünk két pontot, de nem szabad keseregnünk, várnak ránk a nagyobbnál nagyobb feladatok.

Jegyzőkönyvek:

NB I, 27. forduló
FTC-DVSC 1-1 (1-0)
Nézőszám: 10.463 fő
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Pavlovic, Ramírez - Cukic (Gyömbér, 37.) , Somalia - Varga R. (Nagy Dominik, 79.), Gera, Lamah - Böde
DVSC: Verpecz - Jovanovic, Brkovic, Mészáros, Korhut - Szakály P., Varga J., S. Bouadla (Mihelic, 12.), Bódi, Nagy Z. (Sidibe, 65.) - Balogh N. (Tisza, 76.)
Sárga: Cukic (15.), Mihelic (53.), Dilaver (57.), Pavlovic (82.), Nagy Dominik (88.), Gera (91.), Varga J. (91.)
G.: Pavlovic (19.) ill. Bódi (89.)

Ligakupa, elődöntő, 1. m.
FTC-Honvéd 3-0 (1-0)
FTC: Jova - Havojic (Kárász, 62.), Batik, Cukic, Bönig - Nagy Á., Haris (Zsivoczky, 84.) - Nagy D. (Korozmán K., 78.), Kukuruzovic, Ugrai (Kovács K., 91.) - Lauth (Lakatos I., 78.)
Honvéd: Kemenes - Baráth, Vidovic (Projic, 46.), Kristi, Kosnic (Ihrig-Farkas, 46.) - Ikenne-King, Prosser (Punosevac, 60.), Meza, Hidi (Csábi, 56.), Gazdag - Koné (Koszta, 76.)
Sárga: Hidi (14.), Cristi (65., 83.)
Piros: Cristi (83.)
G.: Nagy Dominik (26., 50.), Ugrai (89.)

A tavaszi szezonunk eddig nagyon jól sikerült. Harcban vagyunk az ezüstéremért a bajnokságban, a Magyar Kupában jövő hét szerdán döntőt játszunk a Videoton gárdájával, a Liga Kupában pedig a keddi remek győzelmünknek köszönhetően szinte borítékolható a finálénk.

Szóval szépen alakul a tavasz. A Debrecen legyőzése ugyan nem sikerült, egy leheletnyi kesernyés szóda került a finom édes borunkba, de összességében jól állunk.  

A kézis lányaink fantasztikus győzelmet aratva megnyerték a bajnokságot a Győr ellenében! Ehhez a világra szóló sikerhez gratulálunk mi is. Szuper volt lányok!

A bajnokságban szombaton irány Paks. Nagyon kemény mérkőzést várok, tekintettel a sok hiányzónkra, de a Honvéd elleni Liga Kupa - mérkőzésen remekül bemutatkozó fiatalok bebizonyították, hogy Thomas Doll bármikor számíthat rájuk, ha kell akár az NB 1-ben is.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Mondom a magamét (7586) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Tereb (146) Vetítő (30) Belföld (11) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Sport (729) Gasztronómia (539) Történelem (18) Egészség (50) Szépségápolás (15) Gazdaság (707) Autómánia (61) Kultúra (9) Mozaik (83) Jobbegyenes (2799) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (312)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>