Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
b06687c4223e679db613c0fd18bceb5e.jpg

Fradista szemmel – Gera és a Fradi Szív

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nagyon vártuk már ezt a pillanatot! Végre igazi tét mérkőzésen, egy bajnokin léphettünk pályára, az új csodálatos stadionunkban.

A régi szentélyünket bajnoki mérkőzésen, egy emlékezetes Újpest elleni győzelemmel búcsúztattuk, még 2013. március 10.-én. Történelmi mérkőzés volt. Mint ahogy a vasárnapi Nyíregyháza elleni nyitómérkőzés is az volt.

Az természetes, hogy egy új létesítményt nem lehet egyik percről a másikra úgymond „belakni”. Ahhoz idő kell, szívet melengető győzelmek és fájdalmas kudarcok is kellenek. A régi stadion nagyon a lelkemhez nőtt, hiszen gyerekkorom óta ide jártam mérkőzésre hétről-hétre. Hatalmas sikereknek, győzelmeknek örülhettem, de volt, hogy megkönnyeztem egy-egy sorsdöntő vereséget.

De ezek az élmények, mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy szinte a saját otthonomnak éreztem a régi Szentélyt. A Groupama Aréna lenyűgöző, pazar, lélegzetelállító, impozáns. Minden a helyén van és tudom, hogy el fog jönni az az idő, hogy az Új Szentélyünket is a magaménak fogom érezni, egyelőre azonban még egy kicsit idegen, furcsa nekem.

Ettől függetlenül a torkomban dobogott a szívem, amikor a Fradi Induló dallamára kifutott a csapat a pályára.

Bizony történelmi pillanat volt!

Nagyon jól kezdtük a találkozót, remekül passzolgattunk és már az első pár percben látszott, érződött, hogy ezt a mérkőzést csak mi nyerhetjük meg! Egész egyszerűen benne volt a levegőben. A srácok minden mozdulatából sugárzott az elszántság. Nem is kellett sokáig várnunk az Új szentély első és második hivatalos góljára, idézzük fel pontosan, hogy mi is történt:

{...}Természetesen sokkal jobban iparkodtak a hazaiak, a nézők pedig konstatálhatták, hogy a 13 nem biztos, hogy balszerencsés szám az új stadionban, lévén a Fradi a 13. percben avatta fel góllal az élvonalban a létesítményt: Gera Zoltán beadása után Böde Dániel Busai Attila elé fejelte a labdát, a vendégvédők csak néztek, a közeli lövés pedig nemsokára már a hálóban ficánkolt, 1–0! Nem állhattak le a zöld-fehérek, a mérkőzés képe alapján így nem az volt a kérdés, hogy jön-e a második hazai gól, hanem az, hogy mikor. A választ Gera Zoltán adta meg, mégpedig egészen parádésan: a 28. percben csodálatos távoli lövéssel kipókhálózta a jobb felsőt, 2–0! A gól után a híres Gera szaltó sem maradt el, így a Groupama Aréna légterében is láthattuk a parádés mutatványt!

Számos lehetőség adódott még előttünk arra, hogy tovább növeljük az előnyünket, de rendre kimaradtak a helyzeteink. A második játékrészben egy kicsit visszavettünk az iramból, a Nyíregyháza is egy kicsit bátrabban kezdett focizni, amolyan, minden mindegy alapon. De igazi gólhelyzete nem igazán adódott a vendégeknek, sőt még mi növeltük az előnyünket egy büntetőből, amit Ugrai Roland harcolt ki. Mateos biztos ítéletvégrehajtónak bizonyult.

Egy kis adalékot szeretnék hozzátenni Gera Zoli Nyíregyháza elleni parádés játékához. Ugrai Roland miután kiharcolta a 11-est, szerette volna elvégezni is a büntetőt. De végül a spanyol játékosunk, David Mateos értékesítette azt. Ezen Roland szemmel láthatóan megsértődött. Gera miután Mateos belőtte a büntetőt odaparancsolta a spanyolt, hogy köszönje meg Ugrainak, hogy kiharcolta a csapat számára ezt a szituációt. Ezt David meg is tette. Megítélésem szerint Gera hatalmas sportemberi nagyságról tett tanúbizonyságot. Hatalmas szíve van és erre az igazi Fradi Szívre, nagyon nagy szükségünk volt már.

Köszönjük Zoli, le a kalappal!

Ferencváros-Nyíregyháza Spartacus 3-1 (2-0)
Groupama Aréna,  12128 néző, v.:
Vad II István (dr. Varga, Bozó)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Mateos, Bönig – Gyömbér – Nagy Dá. (Havojic 61.), Gera (Lauth 71.), Busai, Ugrai(Kukuruzovic 66.) – Böde  

Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Rubus (Koller 30.), Gengeliczki, Fodor, Törtei – Abdouraman, Kostic – Szécsi M. (Pákolicz 61.), Pekár (Sándor I. 74.) – Bajzát 

Gól: Busai(13.), Gera (28.), Mateos (67. – 11-esből) illetve Bajzát (78.)

Holnap a másik újonc csapattal a Dunaújvárossal játszunk, nem is lehet más az elvárás a csapat felé, mint az, hogy hozzák a kötelezőt.  Nagyon fontos találkozó lesz az is, nem lesz könnyű mérkőzés abban egész biztos vagyok, de ha komolyak a szándékaink, akkor győznünk kell!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2788) Politika (1582) Történelem (18) Tereb (146) Kultúra (7) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Heti lámpás (312) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Nézőpont (1) Belföld (10) Életmód (1) Mozi világ (440) Mozaik (83) Gazdaság (705) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7546) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>