Ma 2024 április 24. György napja van. Holnap Márk napja lesz.
386e4498b50ec0f94ac03c893b8dae94.png

Fradista szemmel - Böde Dani, mi így szeretünk

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sokan már a Békéscsaba elleni valóban nyögvenyelős mérkőzésünk után hullámvölgyet vizionáltak a csapatnál. Ezek a hangok még jobban felerősödtek a Puskás Akadémia elleni döntetlent követően.

Nagyon nehéz minden mérkőzésen top-formában játszani, erre még a legnagyobbak sem képesek. A motiváció kulcskérdés. A megnyert derbi után egy kicsit tudat alatt visszavettek a srácok. Tehették is, hiszen hatalmas előnnyel vezetjük a tabellát.

A Békéscsaba ellen még egy viszonylag gyengébb játékkal is győzni tudtunk, azonban Felcsúton, a Pancho Arénában már nem sikerült győznünk, annak ellenére, hogy az utolsó 15-20 percben rengetek helyzetet hibáztunk el.

Úgy ítélem meg, hogy a Honvéd elleni szombat esti mérkőzés fog igazságot tenni. Ha most sem tudnak a srácok felpörögni és főként játékban és helyzetkihasználásban az ellenfél fölé nőni, akkor valóban beszélhetünk hullámvölgyről. Ha azonban az első nyolc fordulóban nyújtott ellentmondást nem tűrő játékunkat fogjuk hozni, akkor megnyugodhatunk.

Jegyzőkönyv:

NB I, 10. forduló
Puskás Akadémia-FTC 0-0
Puskás Akadémia: Pogacsics - Fiola, Fodor, Kelic, Dinjar - Bacelic-Grgic, Márkvárt, Pauljevic, Sallai (Zsótér, 80.) - Pekár, Lencse (Tischler, 87.)
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Gera, Nagy Ádám - Lamah (Haraszti, 46.), Busai (Varga R., 69.), Sesták (Lakatos, 80.) - Böde
Sárga: Fiola (70.), Gera (78.)

Ahogy az lenni szokott két viszonylag gyengébb mérkőzés után azonnal találgatni kezdenek a szurkolók. A csapat egységgel lehet a probléma, állította egy kommentelő.

Jelentem a csapategység soha nem volt ennyire jó! Erről tanúskodik az a nagyszerű Fradi-Médiás videó, ami a csapat csütörtöki, nem mindennapi edzésén készült.

Ismét Böde Dani vitte a prímet!

A ]]>Magyar Időkben]]> írtam egy összeállítást Dani aranyköpéseiből, álljon itt ez az írás, mintegy felvezetőjeként az esti 3000. bajnokinknak.

***

Böde Dánielnek a Ferencváros góllövőlistát vezető csatárának érdemes kikérni a véleményét, mert soha nem a megszokott paneleket pufogtatja, hanem szerethető egyéniségéből adódóan sajátos színekkel gazdagítja a meglehetősen sablonos futballista nyilatkozatokat. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány igazi bödés aranyköpést.

“Az első napon szinte hozzám sem szóltak. Azt sem nagyon tudtam, hogy ki kicsoda, de legalább gyakoroltam az angolt.”

Még a Paks színeiben egy sikertelen ukrajnai próbajáték után.

“Vezetünk kettő-nullra, emberelőnyben és nekiállunk buzizni. Most ki lehetne végezni az ellenfelet, remélem megkapjuk a szünetben a lecseszést!”

Egy Eger elleni bajnoki mérkőzés szünetében.

“Olyan messze vagyok a válogatottól, mint Makó Jeruzsálemtől” “Válogatott? Előbb rúgjak két egyeneset a labdába!”

Egy Diósgyőr ellen megnyert mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a válogatottságról.

“Szarul esett, hogy kihagytak!”

A Paks elleni győztes mérkőzés után, arról, hogy mit érzett azután, hogy megtudta, kimaradt a válogatott keretből.

Amikor először kapott meghívót a válogatottba, még Egervári idejében, késő este hívták fel Danit a sport televízió stúdiójából, hogy mit szól a válogatott kerettagsághoz. Dani éppen vacsorázott, és saját bevallása szerint nem éppen diétás ételt, de természetesen nagyon örült két falat között a válogatott behívónak.

“Spori, mit csináljak, ha csak húsz kiló a srác?”

Solymosi játékvezetőnek mondta, miután a paksi Szakály úgy pattant le róla, mintha gumifalnak ütközött volna.

És a legutóbbi Böde sziporka.

“Mi lenne a titkom? Száz kiló vagyok b…meg!”

A Fradi csütörtöki, nem mindennapi edzését követően, arról miért lett ő a legjobb az egymás közti játékban.

Az élet azonban nem áll meg.

A Ferencváros toronymagasan vezeti a magyar bajnokságot, Böde Dániel pedig 11 góljával a góllövőlista élén tanyázik és hatalmas alázattal készül a Fradi szombati, a klub történetének háromezredik bajnoki mérkőzésére és a  Feröer elleni jövő heti sorsdöntő Eb selejtezőre. Mi pedig várhatunk egy újabb frappáns Böde nyilatkozatra a reményeink szerint sikeresen megvívott selejtező mérkőzést követően.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Tereb (146) Gazdaság (706) Életmód (1) Autómánia (61) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Heti lámpás (312) Kultúra (7) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Belföld (11) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Sport (729) Mondom a magamét (7559) Jobbegyenes (2792) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>