Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
5a2c19cd991d972257b1d732342dafc7.jpg

Fradista szemmel – Lila verések után jön a Puskás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A derbin győzni mindig nagy öröm. Hát még olyan pazar, mondhatni „hollywoodi” forgatókönyv után, mint ahogy most sikerült a Megyeri úton az ősi rivális otthonában.

Először az idei szezonban az ellenfelünk szerzett vezetést. Pont az Újpest ellen kellett hátrányba kerülni, ez volt megírva. Sajnos egy szöglet után elaludtunk és ezt könyörtelenül kihasználták a hazaiak. Az az igazság, hogy nagyon jó taktikát választott Vignjevic mester. Az újpesti játékosok pitbullként tapadtak minden játékosunkra, igyekeztek minden támadásunkat már az elején megakadályozni, egyszerűen el akarták rontani a játékunkat.

Az első félidőben nem is tudtunk folyamatos játékot kialakítani. Azt azonban látni lehetett, hogy a lila-fehérek ezt az agresszív, kemény letámadást nem fogják tudni az egész mérkőzés során alkalmazni. Mert egész egyszerűen nem lehet fizikálisan bírni ezt a fajta játékot.

Így is történt. A második játékrészben átvettük a játék irányítását, bár az első félidőben is mi próbáltunk játszani, csak akkor még sikerült a hazaiaknak ellenállni. Többször kerültünk helyzetbe, ami azt sejtette, hogy lesz keresnivalónk.

Nos, ahogy az lenni szokott sorra puskáztuk el a lehetőségeket. Ekkor jött el az a forgatókönyv, amely méltán érdemelte ki a „hollywoodi” jelzőt.

Először Böde egy nagyszerű Leandro beadást csúsztatott Balajcza kapujába, majd az utolsó percek egyikében a csereként beállt Sesztak mértani pontosságú labdáját szintén a „madocsai Messi”lőtte eldőlve a levegőből könyörtelenül a lilák kapujába.  Euforikus érzés volt így, ilyen körülmények között elhozni a három pontot Újpestről.

NB I, 8. forduló
Újpest-FTC 1-2 (1-0)
Újpest: Balajcza - Heris, Litauszki, Kálnoki Kis, Mohl - Sankovic, Balogh B., Hazard (Nagy G., 59.), Mbaye - Andric (Filkor, 56.), Balázs (Nagy T., 79.)
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez (Busai, 77.) - Nagy Ádám (Sesták, 65.), Gera - Varga (Radó, 58.), Hajnal, Lamah - Böde
Sárga: Mohl (38.), Nalepa (56.), Kálnoki Kis (68.), Leandro (87.)
G.: Mbaye (3.), ill. Böde (78., 90.)

A felfokozott hangulatú derbi után a sereghajtót fogadni mindig hálátlan feladat. Nekünk ez jutott osztályrészül. Az utolsó Békéscsabát láttuk vendégül a Groupama Arénában.

Mindenki magabiztos győzelmet várt, méghozzá parádés játékkal. Nos ez elmaradt. Nagyon nehéz mérkőzés kerekedett ki a viharsarkiak ellen.

Tompán és valljuk be gyengén játszottunk. A vendégek azonban nagyon jól játszottak, ügyesen passzolgattak és még helyzeteik is voltak. Most valóban nagy szerencsénk volt. Azt ugyanis nem tudhatjuk, hogy mi lett volna, ha Lubos Ilizi nem védi be Böde borzasztóan gyenge fejesét…

Birkózós, kellemetlen mérkőzés volt. Ahogy Böde Dani nyilatkozta a mérkőzés után, két hét múlva már senki sem fog emlékezni arra, hogy miként sikerült megszereznünk a három pontot a csabaiak ellen.

NB I, 9. forduló
FTC-Békéscsaba 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 8824 néző
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Nagy Á., Gera (Pintér, 76.) - Varga (Busai, a szünetben), Lamah (Haraszti, 64.), Sesták - Böde
Békéscsaba: Ilizi - Bényei, Vaskó, Fehér Zs., Fabio Guarú - Calvente, Borbély (Kertész, 79.), Spitzmüller, Laczkó (Vadász, 89.) - Viczián - Birtalan (Punosevac, 57.)
Gól: Böde (21.)
Sárga: Leandro (92.), illetve Viczián (54.)

Jobb is ha nagyon gyorsan elfelejtjük ezt a találkozót, és előre tekintünk, ugyanis még egyszer nem fogunk tudni ilyen gyenge játékkal győzni.

Ma este hatkor nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. A Jarni vezette Puskás Akadémia nagyon nehéz feladatnak ígérkezik. De mi elindultunk egy úton, amelynek a végén a 29. bajnoki cím megszerzése van, és ennek a célnak az eléréséhez győznünk kell Felcsúton is.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Heti lámpás (310) Jobbegyenes (2778) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Mozaik (83) Életmód (1) Tereb (146) Kultúra (6) Sport (729) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Vetítő (30) Gazdaság (702) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (17) Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7501) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>