Ma 2024 április 29. Péter napja van. Holnap Katalin, Kitti napja lesz.
f58fc7787c066f68d3059da7c3941a54.jpg

Orbán: Ez a politikai szórakoztatóipar

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ma szélesebb összefogás van Magyarországon a kormánnyal és a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal szemben, mint a rendszerváltáskori szavazáson - mondta Orbán Viktor a Fidesz elnöke az RTL Klubnak adott interjújában.

"Azt hittem, hogy annál nagyobb összefogás, annál szélesebb egyetértés, mint ami 1990-ben volt a kommunista rendszerrel szemben, már aligha jöhet létre még egyszer" - fogalmazott a pártelnök. Hozzátette: az emberek valami újat akarnak, így "zárójelbe került" az, hogy ki konzervatív, liberális, kereszténydemokrata, ki dolgozott a Kádár-rendszer ellen.

A szlovák parlament rendkívüli ülésén elhangzottakra Orbán Viktor úgy reagált: ha tudom, hogy ennyire figyelnek, sokkal határozottabban, és kétszer ilyen hosszan beszéltem volna. "A reakciót (...) a politikai szórakoztatóipar részének tekintem" - fogalmazott az elnök. Közölte azt is: túlzásnak tartja, hogy egy egész Európában "fasisztoid" pártként számon tartott szlovák párt elnöke ilyen "showműsort" rendezhet.

"Az élet tényein nem lehet változtatni, a helyzet úgy fest, hogy az egész Kárpát-medencében vannak magyarok, és ez többet nyom majd a latban, mint az országhatárok" - közölte. Orbán Viktor múlt héten Esztergomban egy, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjával közösen megtartott választási nagygyűlésen úgy fogalmazott: az európai parlamenti választáson eldől, hogy a Kárpát-medencei magyarságot hányan képviselhetik Brüsszelben. A határon túli területeken tett látogatásaira utalva Orbán kijelentette: a június 7-i döntés öt évre határozza meg a magyarok súlyát az Európai Parlamentben.

A kijelentés miatt a szlovák kormánykoalíció a pozsonyi parlament rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte, amely szerdán délután össze is ült. Egyetlen napirendi pontját az a nyilatkozattervezet képezi, amely elítéli a Fidesz elnökének és más magyar politikusoknak az EP-kampány során elhangzott "nacionalista kijelentéseit", amelyek állítólag veszélyeztetik Szlovákiát.

A rendkívüli ülésen Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke Orbán Viktor Szlovákiából való kitiltását és a Magyar Koalíció Pártjának törvényen kívül helyezését javasolta, Robert Fico kormányfő pedig beszédében "nagymagyar nacionalizmusról", magyar "irredentizmusról és revizionizmusról" beszélt, amely nemcsak Szlovákiát, de egész Közép-Európát veszélyezteti.

hetivalasz.hu, mti

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (706) Nézőpont (1) Tereb (146) Flag gondolja (36) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (7) Életmód (1) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Belföld (11) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2794) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Egészség (50) Heti lámpás (312) Politika (1582) Mozaik (83) Mondom a magamét (7568)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>