Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
460057bf6af11a05e961f0e282d2ed99.jpg

Álláspont - Victor vagy Viktor

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Amerikai kormánytényezők és európai baloldaliak puccskísérlete, vagy pusztán nemzetközi lobbizás, az Orbán Viktor kormánya ellen indított „prózai” baloldali érdekharc áll a hazánk elleni támadások hátterében? Nincs bizonyíték az előbbire – rögzíti Tóth Gy. László politológus a Kik támadják Magyarországot és miért? című elemzésében.

A szerző elismeri a perdöntő argumentumok hiányát, ám pontos látleletet készít arról, kik és hogyan vihették be az övalatti balhorgot Magyarországnak. Pont a romániai események erősítik a gyanút: a marxisták soha nem riadnak vissza egy kis posztleninista államcsínytől. Különösképp akkor sem, ha a cégér már nem a vörös pajzs, hanem a piros szegfű, no meg az Európa-szerte használt szociáldemokrata jelkép, a piros rózsa. Persze nincsen rózsa tövis nélkül, nincsen baloldali módszertan puccs nélkül.

Eszköztáruk kettőt is ismer: házon belülit és házon kívülit. Az előzőre remek példa Gyurcsány Ferenc kormányzati palotaforradalma, aki olyan határozott mozdulattal ütötte el a hatalomtól a hebegő-habogó Medgyessy Pétert, mint Nyikita Hruscsovot a keményvonalas szovjetvezetők. Az utóbbira pedig elég egy oroszországi, két hazai és egy romániai évszámmal emlékeztetni: 1917, 1919, 1949 és bizony: 2012.

A Kik támadják Magyarországot és miért? című kötet a közelmúltban jelent meg, de még a romániai események előtt. Ezért elsőként a szerző erre az aktualitásra rímelő megállapításaira összpontosítunk. Tóth Gy. László szerint a magyar miniszterelnök ellen az USA-ból szervezett támadássorozat fő szervezője Charles Gati. Aki „magyar szakértőként” informálisan vesz részt az amerikai külügyi döntéshozatalban. Gati, aki nyíltan lobbizik Bajnai Gordon mellett s aki a Heti Válasz című hetilapnak adott interjúban a közelmúltban megvallja: „igenis vannak lehetőségek arra, hogy a kormányt – ha lehet, demokratikus módon, ha nem lehet, másképpen elmozdítsák.” Érdemes ehhez hozzátenni: egy kétharmados felhatalmazású nemzeti kabinetről beszél az Amerikai Egyesült Államok mértékadó politikai köreinek egyik tagja. Nem utolsósorban egy olyan bukott magyarországi exkormányfő érdekében, aki a hazugságbeszédesen erkölcsös és szemkilövetősen toleráns posztkommunista-liberális korszak egyik emblematikus hatalombirtokosa volt. A „szabadelvű” türelem a jobboldali ellenzék felé nem nyilvánult meg olyan elragadtatott intenzitással soha, mint a számukra oly kedves nemzetközi politikai-gazdasági szervezetek irányába. A kapitalista szabadpiaci rendszer globális túlhatalma biztos partnerre talált hát a baloldaliliberális garnitúrában. A nagytőkések, nagybirtokos zöldbárók és bankárok legitimációt vesztett uralma 2010-ig regnált.

És mégis, az akkori idők minden ballépése dacára Charles Gati és a fajsúlyos kozmopolita körök a technokratának álcázott, a nép által Bajnai Kordonnak „becézett” pénzembert óhajtják a miniszterelnöki székben látni, amolyan magyar Victor Pontaként. Amolyan inverz Orbán Viktorként. Ez a két, 2002-től 2010-ig tartó szocialista–szabaddemokrata irányítású választási ciklus a magyar politikatörténet vizesnyolcasa.

Aztán demokráciákban szokatlan fölénnyel parlamenti választást nyert a Fidesz-MPSZ–KDNP-szövetség. A kabinet a transznacionális vállalatokkal szembeni ellenállást választotta, ami kockázatos lépés ugyan, „de a behódolás viszonylag gyorsan a jövő feléléséhez vezet. A nemzetállamoknak stratégiai megállapodásokat kell kötni a multinacionális cégekkel” – fogalmaz Tóth Gy. László. Eme orbáni politika váltotta ki a magyar kormány elleni lejáratókampányt és offenzívát. Nem irracionális félelem ez egy népszerű magyar államférfitől, hanem a farkasétvágyú hódításvágy. „Téved, aki azt hiszi, hogy a jelenlegi támadássorozat kiváltó oka Orbán Viktor vezetési stílusa és állítólagos kompromisszum-képtelensége. A Magyarország elleni támadások lényege más érdekcsoportok politikai-gazdasági térfoglalási és zsákmányszerzési kísérlete. Az Orbán-kormány valódi bűne a tradicionális európai értékek és a nemzeti értékek védelme, ideértve a nemzeti szuverenitás megőrzésére irányuló törekvéseket is” – írja erről Tóth Gy. László, hozzátéve: aki ezt a konfliktust felvállalja a nemzeti érdekek védelmében, nemkívánatos az Európai Unió számára.

A szerző pontosan érzékeli ezt a kedvezőtlen környezetet, s meg kell erősítenünk: az önvédelem diktálta európai és nemzeti életparancsokat megtagadni nem lehet. Hiszen nyilvánvalóvá vált, a multikulturalizmus korszakának vége. Közös jövőnk: a nemzetek Európája. A sokkultúrájú társadalom ábrándja lassan szertefoszlik. Akik kiagyalták a népek nélküli világot, továbbra is összesúgnak ugyan a félhomályos folyosók szegleteiben, elegáns tanácstermek kis félreeső zugaiban. De egyre több a fény, egyre jobban látni a háttérerők körvonalait.

Tóth Gy. László dolgozata is segíti a tisztánlátást. És talán ez a kis idézet is: „A kozmopolitizmus – ostobaság; a kozmopolita – nulla, annál is kevesebb; nemzeten kívül nincs művészet… Saját arc nélkül ideális arc sincs; a magunk arculata nélkül kifejezéstelen, üres arc lehetséges. Turgenyev szavai ezek. A nyugatos orosz író mondatait Sütő András idézte fel egyik esszéjében, Thomas Mann nyomán. A sorokat tehát nem egy «gatyás provincialista», nem egy szemellenzős nacionalista vetette papírra, hanem egy nagy műveltségű européer – nyugtatta meg a kedélyeket egykor a német író. A nagy erdélyi magyar irodalmár pedig ennek kapcsán költői kérdéssel fordult vájt fülű olvasói felé: Vajon szükséges-e tehát Turgenyev kufárkergető indulatát lecsillapítani? Hisz nincs az a kozmopolita festék, amely alatt meg ne sajdulna egyszer kinek-kinek a saját arca: az igazi.”

A románok büszkén mérik Bukarestet a francia fővároshoz. Victor Ponta szociáldemokratái ácsolják már a szellemi guillotine-t. Vigyázó szemetek a „kelet Párizsára” vessétek!

Vass Krisztián - demokrata.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Heti lámpás (310) Jobbegyenes (2778) Mondom a magamét (7501) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Politika (1582) Tereb (146) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Nagyvilág (1309) Történelem (17) Mozi világ (440) Vetítő (30) Tv fotel (65) Gazdaság (702) Nézőpont (1) Életmód (1) Mozaik (83) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>