Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
21a1c313594bc0d8150d7ec7f2820569.jpg

Az SZDSZ diszkrét bája

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Lehet, hogy szegényebbek lettünk volna az SZDSZ történelmi szerepe nélkül, lehet. Se kárpótlás, se igazságtétel, se semmi, tényleg.

Fantasztikus napokat élhet át az atv.hu, a minap közzétettek egy helyreigazítást, majd megkérdezték az SZDSZ egykori elnökeit, hát hogy s mint vagytok, Pistikám.

A szakmában a helyreigazítás elég kellemetlen és kínos műfaj. Általában akkor fordul elő, ha a néha figyelmetlen olvasószerkesztő elnéz egy nevet, vagy egy számot, ilyenkor ki kell javítani, hogy az nem 1,2 millió, hanem milliárd, Ferencsik pedig nem Ferenc, hanem János. És ez még rendben is lenne.

De mit kezdjünk azzal, amikor saját maguk bevallják, hogy az ATV valótlanul híresztelte, hogy az V. kerületi Önkormányzatban bűnözők lennének, illetve hogy Rogán Antal bűnöző? Ez szerkesztői elnézés, figyelmetlenség? Nem. Ez az egész brancs véleménye, és hogy szólt a Médiatanács, ezt kardot lenyelve kijavították. És ezentúl Rogán nem bűnöző, bár a szívűkben még mindig az. Fantasztikus.

Másnap aztán kitalálták, meg kéne kérdezni az SZDSZ egykori elnökeit, hogy vannak. Mindez persze annak apropóján születetett, hogy Kóka Szijjártó Péterrel tartott a külügyminiszter szingapúri látogatásán. Ettől aztán annyira boldogok lettek, hogy utánanéztek, hogy mit csinálnak ma az SZDSZ volt elnökei.

Ha van alákérdezés, ha van mikrofonállvány, ha van lakájmédia, akkor ez az, minden ezerrel működött.

Kóka Jánosról azért nagy bátran leírják, hogy 2007 júniusától egy éven keresztül volt az SZDSZ elnöke, és akkoriban az ország legnépszerűtlenebb politikusaként tartották számon. Még bátrabban még azt is, hogy cégének saját helikoptere van, amit vezetni is szokott, és 1,5 milliós karórában mutatkozik és 40 öltönye van, amiket mind magára szabatott. És aztán megnyugtat, hogy 2010 után visszatért oda, ahonnan érkezett, a vállalkozás és innováció világába és ez eddigi pályafutása „egyik legizgalmasabb feladata”. Áldja meg a Jóisten.

A mikrofonállvány Kunczét is eléri, akinek elmondása szerint ideje nagy részét olvasással, (Nyírő, Németh László, Szabó Dezső), lakossági fórumokon való szereplésekkel és baráti összejöveteleken (kocsma) való részvételével tölti, valamint a híreket is folyamatosan figyeli (ATV Híradó) és lesújtó a véleménye a Fidesz kormányzásáról (naná).

Aztán itt van Pető Iván, aki nyugdíjas (Churchill mikor ment nyugdíjba?) és azt mondta, hogy tudatosan kerüli a politikai nyilatkozatokat. Mostanában sok időt tölt azokkal a könyvekkel, amelyeket aktív időszakában nem volt ideje elolvasni (Nyírő, Tormay Cecil). Időről időre megállítják az utcán, hogy esetleges visszatérése felől érdeklődjenek, de olyan is előfordul, hogy beszólásokat gyűjt be sétája során. (naná).

Aztán itt van Magyar Bálint, aki szintén nyugdíjas és olvas. (Herczeg Ferenc, Nyírő). Ő is a mai napig figyelemmel kíséri a politikát, szociológusként, értelmiségiként politizál. Ez megnyugtató.

Aztán itt van az atv panoktikumában Fodor Gábor, az egyetlen volt SZDSZ-elnök, aki ma is aktív (?) politikus. Ezért ő nem olvas. Volt miniszter Horn alatt, volt miniszter Gyurcsány alatt. Ízlés dolga. Aztán 2013-ban új pártot alapított. Áldja meg a Jóisten.

Demszky Gábor évtizedekig volt meghatározó és ellentmondásos figurája a magyar politikai életnek - írják, aki 1990 és 2010 között volt Budapest főpolgármestere, emellett fél évig, 2000 végétől 2001 közepéig vezette az SZDSZ-t. Négy éve nyugdíjas, nem tudom, olvas-e, de ír. Úr ír. Néhány évre Berlinbe költözött, Unter den Linden.

De az atv-s mikrofonállvány nem áll meg, itt van Kis János, az SZDSZ első elnöke, a Kádár-korszak demokratikus ellenzékének meghatározó alakja.

Máig is tanít, a CEU oktatója. Nagyon ritkán szólal meg aktuális politikai kérdésekről, de azért megírta A politika, mint erkölcsi dilemma című művét.(SZDSZ és erkölcs, érdekes, nagyon érdekes).

Aztán itt van Tölgyessy Péter, aki megvezette a szegény portált, hiába keresték a párt egykori elnökét, hogy bővebben is kifejtse, mivel foglalkozik mostanában, de nem kívánt nyilatkozni. Biztosan ő is olvas.

De még ez sem elég. Megkérdezték Retkes Attilát is, aki az SZDSZ utolsó elnöke volt. Ő még nem nyugdíjas, tehát nem olvas, van egy mikrovállalkozása, ami folyóirat- és könyvkiadással, valamint koncertszervezéssel is foglalkozik, és sem rövid, sem hosszú távon nem tervezi a visszatérést a politikai életbe. Inkább zeneszerző. Áldja meg a Jóisten.

És itt van Szabadai Viktor is, aki egy ötfős ügyvivői csapattal 2013 őszéig vezette a pártot, ekkor döntött úgy az országos tanács, hogy kezdeményezi az SZDSZ megszüntetését. Most úgy látja, hogy az SZDSZ betöltötte történelmi szerepét és a rendszerváltás óta eltelt időszak sokkal szegényebb lett volna, ha nincs a párt és nincs a liberális eszme képviselve a politikában.

Most akkor ájuljunk el. Lehet, hogy szegényebbek lettünk volna az SZDSZ történelmi szerepe nélkül, lehet. Se kárpótlás, se igazságtétel, se semmi, tényleg.

És az atv hatalmas mikrofonállványa még azt sem merte megkérdezni a derék nyugdíjasoktól, hová tűnt az egymilliárdos SZDSZ-es köztartozás.

(szék) - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (17) Életmód (1) Jobbegyenes (2778) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (310) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Mozi világ (440) Nagyvilág (1309) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Tereb (146) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7501) Politika (1582) Gazdaság (702) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>