Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
3123c6471f4ad6073ff96a960bb65ac8.jpg

Niedermüller Péternek nincs igaza

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egyetlen EU-dokumentumban, így a Lisszaboni Szerződésben sincs leírva, hogy terrormigrációt kell kezelnie bármelyik uniós tagállamnak.

Magyarország az Európai Unióhoz önként csatlakozott, tagságunk nemcsak előnyökkel jár, hanem a kötelezettséggel is – erre hívta fel a figyelmet Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke.

A politikus ezt az érvet a migránsválság ügyében hozta fel.

Niedermüller Péter többszörösen téved. Egyetlen EU-dokumentumban, így a Lisszaboni Szerződésben sincs leírva, hogy terrormigrációt kell kezelnie bármelyik uniós tagállamnak.

Ez nem „kötelezettség”.

A kötelezettség az, hogy a schengeni határvédelmi szabályokat a peremországok (is) tartsák be. Hazánk ennek a követelménynek erején felül tesz eleget, annak ellenére, hogy EU-bírálatokat is kap.

A migránsokat Berlin csábította a kontinensre.

Olyan luxusellátást ad Németország az embercsempészek ügyfeleinek, amely luxust harminc éven át Németországért dolgozó egészségügyi alkalmazottak sem kapnak meg szeretett államuktól.

A migránsözön ezért indult el.

A háborús menekültek mellé úgynevezett gazdasági menekültek is felzárkóztak, az özön mind nagyobbra dagadt. Ezt ismerte föl az embercsempész maffia – és rászervezett.

Talán a maffia mellett állam is tette ezt.

Így alakult ki a terrormigráció, melynek jellemzője a tömegesség, a katonai jellegű szervezettség – a migránstömeg több mint kilencven százaléka fiatal, kisportolt férfi: sorban masíroznak.

És a célországok kulcsfiguráinak korrumpálása.

Németország attraktív menekültellátó-rendszere mellett Angela Merkel követett el óriási hibát: szóban meghívta a szíriai menekülteket. Ennek hatására az Egyenlítő-vidéki migránsok is „szíriaiakká” váltak.

És Merkel még fokozta is károkozást.

Úgynevezett szelfikkel fejezte ki bődületes toleranciáját: cukiskodott migráns fiatalemberekkel. Ennél nem kellett több az embercsempész maffiának: szolgáltatását Merkel-képekkel reklámozta.

Ezért Németországnak kell felelnie.

A német társadalomnak kell a következményeket elviselnie. A tagállami politikusi melléfogások közös enyhítése nem EU-kötelezettség.

Magyarország is maga viseli a Hazugságrém kártételét.

Hazánk államadóssága 2006-ban – egyetlen év alatt – tízmilliárd dollárral emelkedett. Ebben az évben a Hazugságkirály állt a végrehajtó hatalom élén, neki a liberálisok Parasztkirálya segédkezett.

A kölcsönökből folytatott osztogatásnak az ország bedőlt.

A társadalom egy része újraválasztotta a Hazugságrém és a Parasztkirály kettősét – és azóta is viseli a szörnyű következményeket. A 2006. október 23-ai véres ünneplés emlékeit.

És az adósságtörlesztést.

Ez utóbbit unokáink is nyögni fogják, míg a Hazugságrém nagypolgárként fényűző életet él, a liberálisok Parasztkirálya pedig egy nagybank felügyelőbizottsági tagjaként húz luxussegélyt.

Ezeket a terheket a magyar társadalom viseli.

Nem a német, a cseh, a bolgár, vagy a görög társadalom vette át a magyarországi politikusok: a Hazugságrém és a Parasztkirály károkozásának enyhítését.

Merkel hibáiért pedig az őt választó társadalom felel.

Egy modern társadalomban ugyanis – nem úgy, mint az egykori kommunista társadalmakban – tisztázott a felelősség kérdése. A polgárok tudják, kikre bízták az államvezetést: őket fogják elszámoltatni.

Niedermüller Péter leragadt a múltban.

Még mindig a kommunizmus szellemi mocsarában caplat, miként pártelnöke, és pártja. De ez a múltba visszahúzó gondolkodásmód nem képes visszaforgatni a történelem kerekét.

A modern társadalmakban a niedermülleri maradiság már legföljebb mosolyt kelt.

Kovács G. Tibor - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Heti lámpás (312) Kultúra (7) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Életmód (1) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Mondom a magamét (7571) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Gazdaság (707) Jobbegyenes (2794) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Politika (1582) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>