Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Karácsony, szója latte, agyhalál

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ismét áll a bál a Világtörténelem Valahalétezett Legfényesebb Demokráciájában, most éppen a tejeskávé körül parázslottak fel az indulatok.

A Starbucks kávézólánc idén – mert őket a progresszió szelleme érintette meg így a Karácsonyhoz közeledvén – végre döntött és többet nem rak fenyőfás-rénszarvasos dekorációt az elvivős poharaira. Ismét nagyot lépett előre a világ az egyenlőség felé vezető kacskaringós úton. Vagy nem. Vagy visszafelé.

Természetesen a messzi Ámerikában ritkaságnak egyáltalán nem számító hardcore keresztények megpróbáltak szót emelni e gyakorlat ellen. A nyilatkozatváltás a tengerentúli szokásoknak megfelelően volt csak cizellált. Az említett közösség szerint a Starbucks gyűlöli Jézust, mire a kávézólánc válaszul bevetette korunk csodafegyverét, miszerint azért nem lesz karácsonyi motívum az idei dizájnban, mert nem akarják megsérteni senki érzékenységét a keresztény szimbólumokkal.

Igen, emiatt hőbörögni már teljesen felesleges, aki szerint a keresztény motívumok megsérthetnek embereket, azok pont ugyanannyira hülyék, mint akiket esetleg sértenek.

A nyammogó teletubbiek világához vezető út Starbucks egyen-poharakkal van kikövezve…

De ezt megakadályozandó, az amerikai WASP-ok eldobták a szója lattét és bősz ellen-kampányba kezdtek. Nem bojkottal, elvégre Karácsonykor a fogyasztás visszafogására felszólítani maga a blaszfémia a fejlettnyugati civilizációban, hanem úgy próbálnak nyomást gyakorolni a vállalatra, hogy egy starbuckszos rendeléskor a nevük helyett Boldog Karácsonyt diktálnak be a figyelmetlen és túlhajtott rendelés-felvevőnek. Hogy egyrészt az kerüljön a poharakra, másrészt a hangosbemondóba. Elmés trükk, de pont annyit ér, mint űrben a sikoly.

Persze egy botrány attól botrány, hogy minden valamirevaló hülye kötelességének érzi, hogy megszólaljon és valami magvasat mondjon a hálás közönségnek. Donald Trump főtroll és elnökjelölt a hirtelenjében a bojkott mellett állt ki, majd utána finomította egy „nem tudom”-ra az álláspontját.

Így múlik el Ámerika dicsősége, de ez legyen az ő bajuk…

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Történelem (18) Jobbegyenes (2788) Tereb (146) Mozaik (83) Heti lámpás (312) Tv fotel (65) Gazdaság (705) Nézőpont (1) Sport (729) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Autómánia (61) Mondom a magamét (7546) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Kultúra (7) Belföld (10) Egészség (50) Vetítő (30) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>