Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
27ff484b282e6b91b75efdd2ffbc8508.jpg

Bukott emberek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szeretne Ön egy jobbacska brüsszeli étteremben kagylót enni Szanyi Tiborral? Lesz érdekes szósz is, ha elég bátor a vendég, tunkolhat bőszen kézzel is, van az az ár, amiért még ott is félrenéznek. És töményt is lehet kérni, a párt állja a számlát.

Utána elmennek egy rendkívül elegáns boltba, ahol vesznek egy pár rendkívül elegáns cipőt, ami legalább annyiba kerül, mint egy látványos éhségmenet megszervezése. Valljuk meg, jó demokratának lenni.

A Magyar Szocialista Párt most üzletel.

Egészen pontosan Mesterházy Attila pillanatnyilag ügyfeleket keres. Persze mi mást is csinálna, a választás oda, zsarolják a párt régi káderei. Ha nem csinál semmit, elveszít mindent. Így marad az egyetlen lehetőség, vele szimpatizáló, szövetséges stb., de mindenképpen, ez a látszat miatt fontos, mosolygó embereket keresni. Amolyan derék embereket, akik hihetetlenül tudnak hazudni. Mesterházy Attila Gyurcsánytól tanult anno, annak minisztériumában: tökéletesen tudja, hogy kinek, mennyi az ára.

Mesterházy Attila már nem akar győzni sem az uniós, sem az önkormányzati választásokon, ő csak meg szeretné úszni. Külvárosi kocsmákban ezt úgy mondják, hogy „Olcsó János”, azaz olyan ember, aki nem fizeti ki a számlát. De Mesterházy Attila nem jár külvárosi kocsmákba.

Neki az büdös.

Egy szocialista, aki urizál.

Aki felvette a vörös színt, mert az olyan munkásszerű. De a melóssal gáz van, mert az munkát követel. Vajon hogyan kezeljük ezt egy Armani öltönyből?

És vajon hogyan tovább?

Húzzák elő a Magyar Szocialista Párt örök mantráját, az antifasizmust? Nyugodjunk meg elő fogják húzni, pedig kevesebb undorítóbb dolog létezik annál, amikor valaki vagy valami rájátszik a rémkorszakot túlélő emberek érzelmeire. Miért kell a gyűlöletet mindig és megint felidézni? Miért kell kereskedni mások fájdalmával?

Talán azért, mert a Magyar Szocialista Párt elveszítette a választásokat. Nagy szónak tűnik, de igaz: történelmi vereséget szenvedett. Ami azt mutatja, hogy a magát baloldalinak nevező szervezetben gyaníthatóan saját tagjai sem hisznek. Ezt pedig bizonyítja az, hogy nem mentek el rá szavazni, hogy kevesen szavaztak rá és az összefogására – és lehet, hogy sokan, arról balról, inkább Gyurcsányékat választanák helyette.

Ennek a pártnak, a Magyar Szocialista Pártnak a mércéjét az adja ki igazán, hogy pillanatnyilag egyetlen ember sincsen, aki ezt a szervezetet felvállalná, még pontosabban: vezetné. Esetleg irányítaná. És mellette megújítaná. Mesterházy persze maradna, ameddig tudna, mert a maradás mégis csak megéri, mert az kifizetődő. Az öregek, Szekeres Imre vagy Lendvai Ildikó, vagy akinél tényleg van pénz, persze sokkal megfontoltabbak, nem törnek az első helyre, hanem csak „tárgyalnak”. Nem tudni, hogy Simon Gábor vagyonának ehhez van-e köze. Meglehet, erre a kérdésre csak rossz válasz születne a Magyar Szocialista Pártban.

És ott van a másik két társaság. Az egyiket egy amúgy érdekesen tehetséges bohóc irányítja, aki már újra miniszterelnöki székbe készül, és aki az elmúlt hónapok alatt szépen csendben ellopta a szocialista pártot. Ma még nem jelentik be hivatalosan, de aktivistái már beépültek, a szocialisták jó része meg már benne látja a reményt.

Gyurcsány már miniszterelnöknek öltözik, de természetesen sohasem lesz Magyarország kormányfője. Ezt tudja ő is. De elérheti azt, hogy a ballib hátországot ellenőrizze. Az sem fizet rosszul, s Klári is szeretné.

Végezetül itt van Bajnai Gordon. Nos, azt hiszem kizárt, hogy az Együtt–PM bejusson az uniós parlamentbe, a liberalizmus sajátosságai alighanem elérték a határukat, és Magyarország most megint nemet mondott erre a társaságra. Sokszor írtuk le ennek okait, de van egy alapvető indok. Az pedig az, hogy a ballib világ nem akar Magyarországon élni, ők csak keresni szeretnek itt, és a többi nem érdekli őket.

Az európai uniós választásnak is van (lesz) üzenete: Magyarország független ország akar lenni, maga akar dönteni sorsáról, vagy parancsra hallgat?

Szanyi Tibor élvezni fog mindent, amit Brüsszel kínál. Szép és gazdag ez a belga város. Van, aki azért megy oda, mert onnan kap minden ukázt, és hát kényelmesebb közvetlenül kapni.

Meglehet persze, hogy mindez nem igaz, de elgondolkodni biztosan érdemes rajta.,

Máté T. Gyula - magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Mondom a magamét (7546) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2788) Történelem (18) Egészség (50) Sport (729) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (312) Tereb (146) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Politika (1582) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Gazdaság (705) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Kultúra (7) Autómánia (61) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>