Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
d9b42a4c6d0f8dbeb86cc4ebdbc2c026.jpg

Stefka István: Kétharmad

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Várható volt. A balosok, a megmondóembereik még reménykedtek, hátha! Nem volt hátha. Mindent megtettek rettenetes kommunikációjukkal, üzeneteikkel, hülyegyerekek hahások erőszakoskodásaival, kordonbontásokkal, hogy ne sikerüljön.

Csak egy kisebbségnek voltak megnyerők. Nekik minden mindegy volt. Lehet-e szimpátiát kivívni az örökös gyűlölködéssel, magyarellenességgel, árulkodással, külföldön feljelentgetésekkel? Lehet-e szimpátiát, szavazatokat szerezni a régi, lejárt arcokkal, nácizással, a bűnös nemzet ismételgetésével, az elszakadt országrészek magyarjainak megtagadásával, az agresszív tüntetésekkel?

Nyilván nem lehet. A balliberális médiumokban is kezdenek kifogyni az érvek. Hazugságkampányuk kezd átlátható lenni. A várt áttörés, a kormányváltás elmaradt. Akkor mire hivatkozhatnak? Televíziós és rádiós vitaműsoraikban újságíróik, műsorvezetőik eddig kényelmesen eldőltek a kamera és a mikrofon előtt a biztos többség tudatában, miután a meghívott vendégek száma általában négy balos, komcsi és úgymond egy jobbos, kormánypárti vitázóból állt.

Éreztették is fölényüket, lenézésüket a kis „hülyével”, a konzervatív félrevezetettel, a „médialakájjal” szemben. De ma már ezt a stílust folytatni nem lehet, egyre inkább „uncsi”. Kétharmad után ki fogja ezeket a valóságtól távol álló tézishalmazokat megnézni és meghallgatni? Nem lesz könnyű váltaniuk a pártállami gyökereket és a széthulló eszdéeszes eszmeiséget képviselő újságíróknak.

Akárhogyan nézzük, a baloldalt lecsapták, mint múlt század elején a taxisok a taxiórát. Ugyanezeknek innen nem is érdemes felállni, mondhatni, újra a startvonalra állni. Nemcsak a vesztes baloldali politikusok önértékelésével, politizálásával van baj, hanem holdudvarukkal, magával a liberális elittel. Nem okul semmiből, nem tanul a tényekből. Azt a Mesterházy Attilát okolja a baloldali összefogás vereségéért, akire, azaz pártjára, az MSZP-re rátukmálták Gyurcsány Ferencet, Fodor Gábort és Kuncze Gábort. S mintha mi sem történt volna, legutóbb Konrád György az ATV egyik televíziós műsorában azt javasolta, hogy ne Horváth Csabát jelöljék főpolgármesternek a szocialisták, hanem Bokros Lajost, Kuncze Gábort vagy Bajnai Gordont. Úgy látszik, az író úr nagyon eltávolodott a társadalom, a közvélekedés valóságától. Ismerve az említett urak Magyarország elleni ténykedését, ki tenne egyetlen voksot is rájuk? Szerintem nemcsak Mesterházy lemondását kellene követelni, hanem azt is, hogy ezek a szélsőliberális tanácsadók vonuljanak vissza, Konrád Györggyel és Heller Ágnessel az élen. Ma már ők többet ártanak a baloldalnak, mint használnak. Kiöregedtek a politikából. Nem értik, mi történik körülöttük. De ez legyen a baloldal gondja.

Beszéljünk a kétharmadról! A kétharmad kötelez, és most már a rendszerváltást a Fidesz-KDNP pártszövetségnek kötelessége be is fejeznie. Nem sorolnám fel, hogy mik lennének ezek az ügyek, hiszen hosszú lenne a sor, de egy falusi élményemet megosztanám önökkel, amely még szintén a félbeszakadt rendszerváltás sara. A vidékre mindig is figyelni kell. Ki ne emlékezne Bajnai Gordonnak és csapatának áldozataira, a libatenyésztőkre, akiket becsaptak, tönkretettek, őrületbe vagy halálba kergettek? Ezt tehették erős morál híján és főként a törvényben található kiskapuk segítségével. Egy másik történet tehát a nyulakról szól.

A hét végén Fülöpszálláson jártam, és Lilla, a kisunokám beleszeretett egy piciny választási nyúlba. Meg kellett vennem a lucernával és az etetőkkel együtt. Így aztán a húsvéti nyuszi nálunk egy héttel korábban érkezett, megtoldva egy tapasztalattal. A hölgy, aki eladta a nyuszit, hamar közlékeny lett. Elmesélte, hogy most alig százötven nyula volt, de fél éve még kétezret tenyésztett. Ő hozta fel, hogy a környékbeli kistermelők – tucatnyian – ugyanúgy jártak, mint Bajnai libásai. Úgy tűnt, minden rendben, szerződést kötöttek a kft.-vel, amelytől a tápot is meg kellett venni.

S amikor felvásárlásra került volna a sor, nagyok, szállításra érettek lettek a nyulak, a nagyvállalkozók kis türelmet kértek, torlódásra hivatkozva nem vitték el a nyulakat, de még küldtek egy rakomány takarmányt. De attól mind a kétezer nyúl elpusztult. Kiderült, fuzáriumos volt a táp, gombafertőzött. „Megmérgezték az állatainkat, ennyi elég volt a nyulazásból, mi is majdnem tönkrementünk” - kesergett az asszonyka. „Miért nem jelentették fel őket?” - kérdeztem. „Ugyan, mi kisemberek vagyunk, a bíróság úgysem ítélt volna javunkra, s akkor tényleg szegénysorba kerül a család” - válaszolt.

Ez is figyelmeztető. Ezért is kellett a kétharmad. A liberális, szocialista gazdaságpolitika eddig a gazembereknek kedvezett. Véget kellene vetni az ügyeskedők, gazemberek világának, akik szerte az országban megússzák az ilyesfajta bűncselekményeket. Ehhez kellenek a becsületes, dolgos embereket védő törvények és korrupciómentes hatósági felügyelet. Egyébként ez az üzleti eljárás szokványos. A különböző kft.-k felveszik a hatalmas pályázati pénzeket, megkötik a termelőkkel a szerződést, majd új, olcsóbb piac után néznek, és ebben az esetben Lengyelországból hozzák be az olcsóbb nyulat. A magyar nyúltenyésztő meg pusztuljon jószágaival együtt.

A következő négy év elismerése és a 2018-as jobboldali választási győzelem a számtalan ilyen apró, de fontos ügy elintézésének sikerétől függ. Az emberek csak olyan politikai üzeneteknek hisznek, amelyek nemcsak pénzre válthatók át -mint például a rezsicsökkentés -, hanem tartós megbecsülésről is szólnak.

Stefka István – magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2794) Politika (1582) Vetítő (30) Nézőpont (1) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Gazdaság (707) Flag gondolja (36) Sport (729) Titkok és talányok (12) Kultúra (7) Mondom a magamét (7571) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Egészség (50) Mozi világ (440) Mozaik (83) Belföld (11) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>