Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
575bc542a6b11de82573ac1b597b2237.jpg

Kunbélák újra Brüsszel felé vették az irányt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az évtized kérdése, az unijós árulkodás kontraproduktív-e vagy tényleg segít hazai pályán megszerezni a hatalmat?

Függetlenül attól, hogy kik csinálják éppen, kiben kelt szimpátiát, ha egy ellenzéki politikus külföldi segítséggel karatézik a kormánnyal?

Úgy tűnik, igen gyorsan túltették magukat a tapolcai bukáson a szocik. Sőt, igazából csak ők tették túl magukat rajta. Habár ma már aligha állíthatják magukról, hogy ők lennének a második választás, az esetleges kormányváltó erő, ugyanott folytatják a kormány elleni kunbélázós aknamunkát, ahol abbahagyták; pontosabban ugyanúgy Brüsszelbe szaladnak jelentést tenni az elbitorolt homokozó lapátról, ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk tőlük.

Pedig vannak hangok, melyek szerint a kormány az unijós feljelentgetése kevesebbet hoz a konyhára, mint amennyit elvisz, mivel pont a gyengeségről, az önbizalom hiányáról tanúskodik, amellett, hogy az árulkodást általános iskola óta mindenki jellemhibának tartja. Ezt úgy általában a közvélemény-kutatások is visszaigazolják, ráadásul a fityeszes oldalon közösségképző erőként jelentkezik, ha szabadságharcolni kell Brüsszel ellenében.

De úgy tűnik, a szocik nem hallgatnak senkire sem. És az sem érdekli őket, hogy függetlenül attól, hogy mit érnek el az árulkodó ovis szerepükkel, óhatatlanul felmerül az emberben a kétely, hogy ezek csakugyan hazaárulók. Hogy ezeknek tényleg az a jó, ha Magyarországot lejárathatják, mert ha már nem ők ülik meg a lovat, akkor dögöljön csak meg az a bizonyos ló!

Ennek jegyében a tapolcai bukás után egy hét alatt sikerült két ügyben is a hazaárulás vádját magukra rántani. Az első baklövést ]]>Újhelyi István követte el még április 15-én]]>, mikor a londoni Európai Bankfelügyelethez és a párizsi Európai Értékpapír-piaci Hatósághoz fordult, hogy megismerhetőek legyenek a magyar brókerbotrány felügyeleti hibái, következményei és tanulságai.

Habár kétséges, hogy a két megszólított hatóság mennyivel tud többet, mint egy magyarországi szervezet, másrészről az is igen furcsa, hogy az úgynevezett „brókerbotrányokhoz” vezető hibás döntésekben a szoci kormányok is jócskán kivették a részüket, ennek ellenére ugyanolyan hibás lendülettel folytatják az ellenoldalhoz ragasztgatását, mint a Fidesz.

Mindenestre – ha például vigyázó szemünket Tapolcára vetjük – jól látszik, hogy egy választási körzetben élő szavazókat aztán kurvára nem izgatja, hogy egy biszem-baszom unijós hatóság milyen választ fog kiadni Újhelyi kérésére. Azt hiszem érthető a felvetés lényege, s jól magyarázza azt is, hogy miért tartanak több éve ugyanott a szocik, ahol…

És csak két napot kellett arra várni, hogy a Lendvai reinkarnációja, Kunhalmi Ágnes és a furcsa családi politikai vitáktól terhes Bárándy klán legkisebb tagja, Gergely ismét nyilvánosság elé álljon egy hasonló ]]>„homokozó lapátos” ügyben]]>. Ráadásul egy olyan témán csámcsogtak tovább, amit már ezerszer lerágtak, csontig, s lassan már a kutyát sem érdekli a magyar sajtószabadság helyzete és a közszolgálati média szerencsétlenkedései. Legalábbis itthon.

Nálunk járt ugyanis a Velencei Bizottság néhány „médiaszakértője”, hogy a sajtószabadság minőségét vizsgálják. Természetesen teljesen maguktól támadt ez az ötletük, hisz Bárándy szerint nem hívta őket senki, hanem az Európa Tanács megrendelésére jöttek csupán – no persze! Mindenestre a szocik két ifjú titánja (illetve titánja és titániája), mint a kulturális, illetve a törvényalkotási bizottságának tagjai voltak jelen a messziről érkezett „médiaszakértőkkel” való megbeszélésen.

Habár a médiatörvényt már vagy tucatszor megtámadták, s a kormány, illetve a parlament az unijós alapelvek szerint módosította azt, úgy tűnik, hogy ez már kiapadhatatlan slágertéma marad a magyar közéletben. Legalábbis a szocik számára. Azonban míg pár évvel ezelőtt az Európai Bizottság és a Parlament is foglalkozott az üggyel, illetve „tanácsokkal” látta el a magyar jogalkotókat (amiket meg is fogadtak a kormánypárti politikusok), később már csak üres köpködés maradt egy jelentéktelen unijós bizottság színe előtt, addig mára ott tartunk, hogy már csupán a sok sebből vérző Európa Tanács (nem azonos az Európai Tanáccsal!) legkisebb tagozata vizsgálódik médiaügyben minálunk. De ha nincs ló, a szamár is megteszi alapon – a szocik erre is ráharaptak.

A Velencei Bizottság egyébként még semmit sem mondott hivatalosan, csak meghallgatta a kulturális bizottság szoci tagjainak „panaszát”, illetve azt ígérte, hogy nemsokára jelentést fog kiadni a magyarországi sajtószabadság helyzetéről. Van egy tippünk: lesújtó lesz! És nem nemcsak a kissé félresiklott közszolgálati tévéről fog szólni, hanem az egész sajtószabadságról.

Annak ellenére, hogy Magyarországon nagy nyilvánosság előtt le lehet írni, hogy „nincs sajtószabadság”, s mégsem cenzúrázzák ki; illetve senkit sem visz el ilyen cselekedetéért a fekete autó. Annak ellenére, hogy Orbán és csapata éppen most rúgta össze a port az egyik legnagyobb médiabirodalommal; illetve a legnézettebb RTL Klubból is csak a kormányellenes, ellenzéki propaganda folyik – a szocik komolyan gondolják, hogy közszolgálati tévénél lévő állapotokon keresztül az egész sajtószabadságot meg lehet kérdőjelezni. Lelkük rajta! Mindenesetre nem éppen a legalkalmasabb idő ez arra, hogy a sajtószabadsággal kapcsolatos kételyek merüljenek fel…

És akkor itt térjünk csak vissza a szocik helyzetére! Nem véletlen, hogy továbbra is a béka segge alatt vannak, míg a Jobbik megelőzte őket a második helyért folytatott versenyben. Hisz a tapolcai, de a nyíregyházi, vagy a pusztamonostori lakost sem érdeklik ezek az ügyek. Nekik az a fontos, hogy van-e, és milyen a szakrendelő, vagy a kórház; hogy a gyermekük milyen iskolába jár; hogy van-e olyan munkájuk, amiből ki tudják fizetni a rezsit, s így tovább…

Magunk részéről pedig alig várjuk már azt a pillanatot, mikor megjelenik majd a Velencei Bizottság lesújtó jelentése és valamelyik idióta kiáll egy sajtótájékoztatóra, ahol kijelenti, hogy „demokratikus deficit van”, mert sérül „a sajtószabadság”. A választópolgár pedig megvonja a vállát és tovább lép…

]]>www.tutiblog.com]]> - Boris Vian

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7501) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Tereb (146) Tv fotel (65) Autómánia (61) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2778) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (702) Sport (729) Történelem (17) Kultúra (6) Heti lámpás (310) Életmód (1) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>